Куряче філе в соєвому соусі з медом

kurinoe-file-v-soevom-souse-s-medom
М’ясо птиці не дарма займає перше місце в списку найбільш затребуваних продуктів – воно коштує дешевше свинини і яловичини, але при цьому не менш смачне. У цій збірці ми підкажемо вам, як зробити куряче філе в соєвому соусі з медом, щоб ваші гості або домашні залишилися від вашої куховаріння в повному захваті. Робиться такий обід зовсім недовго, а головне – для його приготування не знадобиться володіти незвичайною кулінарним талантом.

Гарнір до курочку в солодко-солоному соусі і як її подавати

Курочка в соєвому соусі і меду – відмінна закуска і доповнення до гарячих гарнірів. Найкраще подавати це частування зі спагеті – виходить ну дуже смачно і ситно. Також куряче філе, приготоване таким чином, вдало поєднується з гречаною крупою, а ще краще – з рисом.

kurinoe-file-v-soevom-souse-s-medom1

Але не забувайте, що після досить Суховатого страви вам неодмінно захочеться перекусити і свіжими овочами.

Взагалі, згідно з правилами хорошого тону, до будь-якої страви зі смаженої або запеченої курки варто подати і тарілку з соковитими і стиглими овочами – помідорами, болгарським перцем, огірками. Можна запропонувати і квашені або солоні овочі – буде не менш смачно.

Секрети соковитою і ніжною курки: кухонні поради перед приготуванням страви

Якщо ваша курятина для смаження або запікання під медом і соєвим соусом свіжа і молода, то немає особливої ​​потреби обтяжувати себе зайвою роботою – можна відразу приступати до готування без попередньої обробки птиці.

Але нерідко трапляється, що соковитість і свіжість м’яса залишає бажати кращого – в такому випадку курочка ризикує вийти дуже сухий, жорсткої або зовсім зіпсувати всі ваші праці.

Перед тим, як приступати до готування подібної філе або грудки, краще замаринувати її на 1-1,5 години в кислому маринаді. Це розм’якшить м’ясо і зробить птицю ніжнішою.

Пряна куряча грудка в соєвому соусі з медом і майонезом в духовці

Складові

  • Куряче м’ясо (грудинка) – 3 порції + –
  • Соєвий соус – 50 мл + –
  • Майонез – 5 ст.л. + –
  • Мед – 6-7 ст.л. + –
  • Паприка – 2 ч.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Часник – 2-3 зубки + –

Як приготувати грудинку курки в соусі з меду та сої з часником

  1. Мяско необхідно натерти спеціями. Для цього готуємо його до запікання (зрізаємо плівки, якщо вони є), промиваємо під холодною проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.
  2. Потім в підходить за розміром сковороді обсмажуємо курятину з усіх боків на середньому вогні з невеликою кількістю рослинного масла. Це запечатає сік всередині м’ясних волокон і зробить блюдо смачніше.
  3. В окремій ємності змішуємо мед і паприку, тиснемо часник, перетворюючи його в пюре. Розмішуємо всі інгредієнти і як слід натираємо ними нашу підрум’янену і злегка остигнула курочку.
  4. У форму для випікання опускаємо грудку, заливаємо зверху соєвим соусом, змішаним з майонезом, і прибираємо в духову шафу, попередньо розігрітий до 180 градусів. Засікаємо 30-35 хвилин і чекаємо, коли курка запече.

Зверніть увагу, що запікати таке блюдо можна відразу разом з гарніром – наприклад, з овочами. Особливо смачно вийде, якщо додати в форму нарізані гуртки картоплі або суцвіття цвітної капусти. Тільки попередньо також обсмажте овочі, щоб вони вийшли смачніше і соковитіше.

Гостре філе курки, смажене на сковороді в медово-соєвому соусі

kurinoe-file-v-soevom-souse-s-medom3

Складові

  • Куряче філе – 300 г;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Мед бджолиний – 7 ст.л .;
  • Перець чилі – неповна чайна ложка;
  • Сухі трави – щіпка.

Як зробити пікантне куряче філе в меду і соєвому соусі

  1. Філе ріжемо на порційні невеликі шматочки, а потім натираємо птицю як слід медом. Поверх солодкого соусу добре виглядатимуть і сухі трави – такі прянощі додадуть філе смаку, адже часто у курки він абсолютно невиразний.
  2. Наступним кроком надаємо філе гостроти: присипаємо його червоним пекучим перцем, а при бажанні – і тертим часником.
  3. Зверніть увагу, що солити м’ясо не слід – соєвий соус щедро приправлений сіллю, і якщо додатково внести цей інгредієнт в блюдо, то можна просто переборщити.
  4. У сковороду вливаємо олію, розігріваємо її і опускаємо м’ясо на швидку обсмажування: спершу перевертаємо шматочки, поки вони не підсмажаться з усіх боків, і лише після цього зменшуємо вогонь, вливаємо в сковорідку соєвий соус і накриваємо її кришкою.
  5. Кожні 3-4 хвилини знімаємо посуд з вогню і, притримуючи однією рукою за ручку сковороди, а другий – за ручку кришки, гарненько струшуємо курку, щоб усередині посуду вона добре перемішувалася, і кожен шматочок встиг увібрати в себе соєвий соус.

Готову курочку тут же розкладаємо по тарілках, подаючи до неї будь-який вподобаний гарнір.

Куряче філе в соєвому соусі з медом, швидкий рецепт

Якщо гості на порозі або необхідно терміново приготувати обід, то спробуйте цей нехитрий варіант! Поки ви будете підсмажувати курку, можна паралельно відварити в каструльці макарони і вже через 10 хвилин у вас на столі буде ситне і смачне блюдо.

kurinoe-file-v-soevom-souse-s-medom4

Складові

  • М’ясо курки (філе) – 300 г;
  • Соєвий соус – 6-7 ст.л .;
  • Мед бджолиний – 5 ч.л .;
  • Перець чорний – за смаком.

Як швидко посмажити м’ясо курки в меду і соєвого заправці

  1. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї рослинного масла.
  2. В цей час швиденько ріжемо на шматочки філе курки.
  3. Відправляємо птицю в сковорідку і, помішуючи лопаткою, обсмажуємо з усіх боків до появи рум’яної скоринки (3-6 хвилин).
  4. Змішуємо соєвий соус з медом і відправляємо в сковорідку, перемішуємо курку, трохи перчимо (можна додати улюблених приправ), накриваємо кришкою і тушкуємо м’ясо до готовності – ще 10-15 хвилин.

А якщо ви любите пікантні закуски, то спробуйте спершу натерти куряче філе часником і каррі, і вже потім обсмажувати на сковороді.

Куряче філе в соєвому соусі з медом – хороший і простий варіант для всієї родини. Таке блюдо можна запікати в духовці, смажити на сковороді і навіть готувати в мультиварці!