М’ясо птиці не дарма займає перше місце в списку найбільш затребуваних продуктів – воно коштує дешевше свинини і яловичини, але при цьому не менш смачне. У цій збірці ми підкажемо вам, як зробити куряче філе в соєвому соусі з медом, щоб ваші гості або домашні залишилися від вашої куховаріння в повному захваті. Робиться такий обід зовсім недовго, а головне – для його приготування не знадобиться володіти незвичайною кулінарним талантом.
Гарнір до курочку в солодко-солоному соусі і як її подавати
Курочка в соєвому соусі і меду – відмінна закуска і доповнення до гарячих гарнірів. Найкраще подавати це частування зі спагеті – виходить ну дуже смачно і ситно. Також куряче філе, приготоване таким чином, вдало поєднується з гречаною крупою, а ще краще – з рисом.
Але не забувайте, що після досить Суховатого страви вам неодмінно захочеться перекусити і свіжими овочами.
Взагалі, згідно з правилами хорошого тону, до будь-якої страви зі смаженої або запеченої курки варто подати і тарілку з соковитими і стиглими овочами – помідорами, болгарським перцем, огірками. Можна запропонувати і квашені або солоні овочі – буде не менш смачно.
Секрети соковитою і ніжною курки: кухонні поради перед приготуванням страви
Якщо ваша курятина для смаження або запікання під медом і соєвим соусом свіжа і молода, то немає особливої потреби обтяжувати себе зайвою роботою – можна відразу приступати до готування без попередньої обробки птиці.
Але нерідко трапляється, що соковитість і свіжість м’яса залишає бажати кращого – в такому випадку курочка ризикує вийти дуже сухий, жорсткої або зовсім зіпсувати всі ваші праці.
Перед тим, як приступати до готування подібної філе або грудки, краще замаринувати її на 1-1,5 години в кислому маринаді. Це розм’якшить м’ясо і зробить птицю ніжнішою.
Пряна куряча грудка в соєвому соусі з медом і майонезом в духовці
Складові
- Куряче м’ясо (грудинка) – 3 порції + –
- Соєвий соус – 50 мл + –
- Майонез – 5 ст.л. + –
- Мед – 6-7 ст.л. + –
- Паприка – 2 ч.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Часник – 2-3 зубки + –
Як приготувати грудинку курки в соусі з меду та сої з часником
- Мяско необхідно натерти спеціями. Для цього готуємо його до запікання (зрізаємо плівки, якщо вони є), промиваємо під холодною проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.
- Потім в підходить за розміром сковороді обсмажуємо курятину з усіх боків на середньому вогні з невеликою кількістю рослинного масла. Це запечатає сік всередині м’ясних волокон і зробить блюдо смачніше.
- В окремій ємності змішуємо мед і паприку, тиснемо часник, перетворюючи його в пюре. Розмішуємо всі інгредієнти і як слід натираємо ними нашу підрум’янену і злегка остигнула курочку.
- У форму для випікання опускаємо грудку, заливаємо зверху соєвим соусом, змішаним з майонезом, і прибираємо в духову шафу, попередньо розігрітий до 180 градусів. Засікаємо 30-35 хвилин і чекаємо, коли курка запече.
Зверніть увагу, що запікати таке блюдо можна відразу разом з гарніром – наприклад, з овочами. Особливо смачно вийде, якщо додати в форму нарізані гуртки картоплі або суцвіття цвітної капусти. Тільки попередньо також обсмажте овочі, щоб вони вийшли смачніше і соковитіше.
Гостре філе курки, смажене на сковороді в медово-соєвому соусі
Складові
- Куряче філе – 300 г;
- Соєвий соус – 50 мл;
- Мед бджолиний – 7 ст.л .;
- Перець чилі – неповна чайна ложка;
- Сухі трави – щіпка.
Як зробити пікантне куряче філе в меду і соєвому соусі
- Філе ріжемо на порційні невеликі шматочки, а потім натираємо птицю як слід медом. Поверх солодкого соусу добре виглядатимуть і сухі трави – такі прянощі додадуть філе смаку, адже часто у курки він абсолютно невиразний.
- Наступним кроком надаємо філе гостроти: присипаємо його червоним пекучим перцем, а при бажанні – і тертим часником.
- Зверніть увагу, що солити м’ясо не слід – соєвий соус щедро приправлений сіллю, і якщо додатково внести цей інгредієнт в блюдо, то можна просто переборщити.
- У сковороду вливаємо олію, розігріваємо її і опускаємо м’ясо на швидку обсмажування: спершу перевертаємо шматочки, поки вони не підсмажаться з усіх боків, і лише після цього зменшуємо вогонь, вливаємо в сковорідку соєвий соус і накриваємо її кришкою.
- Кожні 3-4 хвилини знімаємо посуд з вогню і, притримуючи однією рукою за ручку сковороди, а другий – за ручку кришки, гарненько струшуємо курку, щоб усередині посуду вона добре перемішувалася, і кожен шматочок встиг увібрати в себе соєвий соус.
Готову курочку тут же розкладаємо по тарілках, подаючи до неї будь-який вподобаний гарнір.
Куряче філе в соєвому соусі з медом, швидкий рецепт
Якщо гості на порозі або необхідно терміново приготувати обід, то спробуйте цей нехитрий варіант! Поки ви будете підсмажувати курку, можна паралельно відварити в каструльці макарони і вже через 10 хвилин у вас на столі буде ситне і смачне блюдо.
Складові
- М’ясо курки (філе) – 300 г;
- Соєвий соус – 6-7 ст.л .;
- Мед бджолиний – 5 ч.л .;
- Перець чорний – за смаком.
Як швидко посмажити м’ясо курки в меду і соєвого заправці
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї рослинного масла.
- В цей час швиденько ріжемо на шматочки філе курки.
- Відправляємо птицю в сковорідку і, помішуючи лопаткою, обсмажуємо з усіх боків до появи рум’яної скоринки (3-6 хвилин).
- Змішуємо соєвий соус з медом і відправляємо в сковорідку, перемішуємо курку, трохи перчимо (можна додати улюблених приправ), накриваємо кришкою і тушкуємо м’ясо до готовності – ще 10-15 хвилин.
А якщо ви любите пікантні закуски, то спробуйте спершу натерти куряче філе часником і каррі, і вже потім обсмажувати на сковороді.
Куряче філе в соєвому соусі з медом – хороший і простий варіант для всієї родини. Таке блюдо можна запікати в духовці, смажити на сковороді і навіть готувати в мультиварці!