Якщо господиня сидить на дієті, то наслідки доводиться всім домочадцям: доводиться є одноманітні варені і тушковані блюда. Але куряче філе в соєвому соусі в духовці точно не входить в цей список, хоча це блюдо можна назвати по-справжньому здоровим і низькокалорійним. Якщо не вірите, то спробуйте один із запропонованих нами рецептів його приготування, і ви самі переконаєтеся, що дієтично – не означає прісно і несмачно.
Запечена маринована курка і дієта: чому немає заборони
Така курочка точно не додасть вам зайвих кілограмів, можете навіть не сумніватися в цьому! Пояснюється це дуже просто:
- По-перше, філе птиці, а особливо курки – це саме по собі низькокалорійне нежирне м’ясо. Неспроста ж цей продукт є дозволеним в більшості дієт, за винятком хіба що вегетаріанських.
- По-друге, запікання в духовці зберігає всі корисні речовини, що містяться в курячому м’ясі, а завдяки тому, що готуємо ми без додавання жиру і масла, канцерогенів і зайвих калорій на виході не отримуємо.
- По-третє, за рахунок додавання соєвого соусу, ми не використовуємо сіль, яка, як відомо, затримує воду в організмі і провокує набряки. До того ж в цьому східному інгредієнті містяться корисні антиоксиданти, що уповільнюють процес старіння. Погодьтеся, це дуже приємний бонус!
Філе курки в соєвому соусі з медом в рукаві
Складові
- Куряче філе – 3 шт. + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Соєвий соус – 3 ст.л. + –
- Мед – 2 ст.л. + –
Як приготувати куряче філе з соєвим соусом в рукаві
Це найпростіший варіант приготування соковитою та ароматною курочки. Готування займає мінімум часу, а в результаті ви отримуєте дуже смачна страва, яким не соромно пригостити не тільки членів сім’ї, а й раптово наскочили гостей.
Не лякайтеся, що в рецепті присутній оливкова олія, тут воно – буквально в мінімальній кількості, до речі варто відзначити, що воно дуже навіть корисно тим, хто худне.
- Філе курочки добре промиваємо і просушуємо паперовим рушником.
- Готуємо маринад: з’єднуємо в окремій ємності соєвий соус з оливковою олією і медом. Перемішуємо дуже ретельно, так як маринад повинен вийти однорідним.
- Викладаємо філе в маринад (прямо цілком, не розрізаючи), і залишаємо на 15-30 хвилин. Так наша курочка добре промаринуется, а значить – не буде сухою при запіканні.
- Після того, як філе замаринувалося, кладемо його в рукав для запікання, і заливаємо маринадом зверху.
- Рукав закриваємо, але обов’язково робимо в її верхній частині кілька дірочок тонким ножем або зубочисткою, щоб під час готування виходило повітря і утворювалася корочка.
- Відправляємо нашу курочку в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини.
- Через 30 хвилин дістаємо рукав з куркою, акуратно розриваємо його зверху, щоб соус не витік, і повертаємо назад в духовку ще на 10-15 хвилин.
- Готову курочку виймаємо, даємо їй трохи охолонути, і нарізаємо гострим ножем на тонкі скибочки. Перед подачею можна полити їх зверху маринадом, що залишився.
Куряче філе з соєвим соусом, гірчицею і сметаною в духовці
З цим варіантом рецепта вам доведеться повозитися трохи довше, ніж з попереднім, але і результат буде як в ресторані: соковиті шматочки курки із золотистою скоринкою просто тануть у роті, а на вигляд вони – чудо!
Складові
- Філе курячої грудки – 2 шт .;
- Соєвий соус – 70-80 мл;
- Сметана – 50 г;
- Гірчиця – 30 м
Філе курки в маринаді з соєвого соусу, сметани і гірчиці
- Кожне ціле філе грудки розрізаємо навпіл, потім кожен шматочок ще раз ріжемо уздовж, після чого відбиваємо його. В результаті у вас повинні вийти плоскі довгі шматки – по 4 штуки з кожної грудки.
- Готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, сметану і гірчицю до однорідного стану.
- Курочку викладаємо в глибоку миску, заливаємо зверху маринадом, і відправляємо на годину в холодильник.
- Коли філе промаринуется – беремо форму для запікання, перекладаємо в неї курочку разом з маринадом, і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 30-40 хвилин.
Готові апетитні курячі шматочки подаємо на стіл разом з гарніром з овочів або легким салатом – виходить неймовірно смачно!
Куряче філе в духовці з соєвим соусом і каррі
Цей варіант приготування сподобається тим, хто любить прянощі і легку гостроту. Курочка випікається прямо на деку без використання рукава і форми, але при цьому мяско зберігає свою соковитість. А який аромат розноситься по дому під час запікання – не передати словами!
Складові
- Філе курячої грудки – 2 шт .;
- Соєвий соус – 4 ч.л .;
- Часник – 3-4 зубки;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Приправа каррі – 1-2 ч.л .;
- Рослинна олія – для змазування дека.
Як запекти куряче філе з соєвим соусом і каррі на деку
- Кожне філе цілої курячої грудки розрізаємо на 2 частини. Якщо у вас вже половинки грудок – з ними нічого робити не потрібно.
- Часник ріжемо маленькими шматочками.
- Ретельно натираємо курку приправою карі – вона повинна придбати характерний жовто-оранжевий колір.
- Робимо на кожному шматочку курки по кілька маленьких надрізів, і в них вкладаємо часникові часточки.
- Змішуємо половину соєвого соусу зі сметаною, потім сумішшю ретельно обмазуємо кожен шматочок філе. Ми залишаємо курку в такому вигляді на півгодини-годину.
- Деко змащуємо рослинним маслом, викладаємо на нього замариновану курочку, і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 40 хвилин.
7. Через 20 хвилин після відправки курки в духовку поливаємо філе залишилися соєвим соусом.
Перед подачею на стіл курочку можна посипати дрібно нарубаної зеленню або кунжутним насінням. Куряче філе в соєвому соусі в духовці можна подавати з овочами, відварною гречкою або рисовою локшиною, а якщо ви не сидите на дієті, то – з будь-якими макаронними виробами, картоплею або смаженою капустою.