Медики у всіх джерелах ЗМІ твердять, що для повноцінного життя нам просто вкрай необхідно щодня вживати білок.
Але це не означає, що потрібно цілодобово є білки від яєць, можна замінити їх на смажене куряче філе в соєвому соусі на сковороді. Його можна їсти постійно, не побоюючись за те, що воно вам набридне, тому що таке блюдо завжди приємно побачити на своєму столі.
Незважаючи на те, що соєве заливка в Китаї з’явилася ще в давнину, російські її визнали порівняно недавно. Оскільки в Стародавньому Китаї завжди приділяли увагу здорової їжі і приправі, тому соус не є винятком.
Він містить амінокислоти, вітаміни і мінерали. Актуальна, на жаль, на сьогоднішній день боротьба з раком. І що дивно, маринад виступає в цій справі як хороший профілактичний засіб. Покращує кровообіг і багатий білками. Тому замочити в ньому мяско – це не тільки смачно, але і корисно.
До речі, соєві соуси діляться на темні і світлі, густі і пожиже. Густі підносять вже до готових страв, а рідкі додають в процесі приготування. Світлий – бере участь в приготуванні складних заливок, з додаванням часнику і спецій. Темний – самостійний маринад, з багатим вираженим смаком.
Смажена на сковороді курка в соєвому соусі
Складові
- Куряча грудка – 700 г + –
- Соєвий соус – 4 ст.л. + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді
- Як тільки ми принесли охолоджену курочку додому, приступаємо до її маринування. Нарізаємо біле м’ясо тонкими пластами. Укладаємо в глибоку тару.
- Заливаємо маслом і соєвим соусом, посипаємо перчиком. Соєву рідину можете вибрати на свій смак. Для цього рецепта підійде японська.
- Ми залишаємо на чверть години.
- Сковороду прогреваем разом з маслом на середньому вогні.
- Шматочки курки прожарюємо з обох сторін, витративши на кожну по 2-3 хвилини. Готові пласти викладаємо на тарілочку з пропареними овочами і насолоджуємося тонким смаком і ароматом.
Чи не багато господинь люблять смажити філе, тому як воно виходить сухуватим. Завдяки ж попередньої Маринівка м’ясо вийде неймовірно ніжним і соковитим.
Куряче філе з соєвим соусом в азіатському стилі
Складові
- Філе куряче – 500 г;
- Соєвий соус – 60 мл;
- Часник – 4 зубчики;
- Кунжутне насіння – 2 ст.л .;
- Олія – 15 мл.
Як посмажити курку в соєвому соусі на сковорідці
- Біле м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
- Часник чистимо, пропускаємо через Часничниці.
- Соус переливаємо в глибоку тару, всипаємо в нього кунжут. Втручаємося часник.
- Занурюємо м’ясо в маринад, заважаємо.
- Маринуємо не менше півгодини.
- Просочені м’ясо разом з маринадом обсмажуємо до повної готовності на розігрітій сковороді з маслом.
Гарнір до такого м’яса може бути овочевим, а може бути і злакових. У Китаї подібне м’ясо воліють подавати разом з тушкованими на пару овочами і відварним рисом. Що дивно – сіль в рисі відсутня, але тим не менше це анітрохи не псує загального враження від страви.