Навіть якщо ви не особливо шанує субпродукти, то вам неодмінно варто спробувати це неймовірно смачна страва.
Навіть найвибагливіші їдці по достоїнству оцінять таку смакоту, як куряча печінка з грибами по-французьки. Дивовижне поєднання ніжних грибочків з корисною печінкою порадує всіх домочадців і … гостей, якщо такі завітають на, що дійшов до них, дивовижний аромат.
Що ж, не будемо довго розмірковувати про теорію, а приступимо безпосередньо до етапів приготування.
Як посмажити курячу печінку з грибами на сковороді, рецепт з фото
Гарячі закуски з грибами Субпродукти (печінка, нирки, язик, серце)
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Куряча печінка – 500 г + –
- Підберезники (або будь-які інші гриби на ваш смак) – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 1/2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
- Приправа – 1 ст.л. + –
- Вода – 1 ст. + –
- Рослинна олія – к-ть за смаком (для смаження) + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для цієї страви підійдуть будь-які ароматні гриби. Я взяла підберезники. Їх треба добре помити і нарізати на невеликі шматочки.
Обсмажити гриби до готовності на рослинній олії. Під час смаження гриби треба трохи підсолити.
Цибулю почистити і нарізати півкільцями, можна трохи дрібніше. Але сильно подрібнювати цибулину не варто.
Часник почистити і нарізати кружечками.
Обсмажити цибулю з часником на рослинному маслі.
Борошно насипати в глибоку миску, туди ж всипати приправу і трохи солі. Перемішати їх між собою.
Помістити курячу печінку в борошно зі спеціями.
Гарненько обваляти курячу печінку в борошні з усіх боків.
Налити на сковороду трохи соняшникової олії і помістити туди печінку.
Обсмажити курячу печінку на середньому вогні з двох сторін по 7 хвилин.
Далі в сковороду вилити склянку води і зменшити вогонь до мінімуму.
Смажені гриби і смажену цибулю знову повернути на сковороду до курячої печінки.
Перемішати все і тушкувати ще хвилин 20, не більше, інакше – печінку стане жорсткою.
Подавати курячу печінку з грибами по-французьки з будь-якими овочами.
Смачного!