Куряча печінка в мультиварці

kurinaya-pechen-v-multivarke

Багато гурманів зі скептицизмом ставляться до будь-яких страв з субпродуктів і печінки курки зокрема. Однак приготовлена ​​куряча печінка в мультиварці назавжди зруйнує всі сумніви щодо смакових якостей подібних ласощів. Зробити це страва, за допомогою кухонного помічниці, буде під силу навіть початківцю кулінарові, а аромат і м’якість м’ясного страви підкорить навіть найвимогливіших їдців.

Класичний рецепт курячої печінки смаженої з цибулею в мультиварці

З усіх курячих субпродуктів, що вживаються людиною в їжу, найбільшою популярністю володіє печінку. Ця ліверна частина настільки корисна і смачна, що багато кулінарів вважають її однією з кращих складових тушки.

kurinaya-pechen-v-multivarke1 Щоб смак кінцевого блюда був вище усіляких похвал, необхідно чітко слідувати покроковому рецептом. Тільки в цьому випадку ваше оригінальне ласощі з субпродукту підкорить серця всіх домашніх або гостей.

Складові

  • Печінка кури – 0,5 кг;
  • Соняшникова олія – ​​60 мл;
  • Лук жовтий або білий – 3 головки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Спеції (будь-які) – за бажанням;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Як правильно робиться куряча печінка в мультиварці по кроках

  1. Перш за все нам потрібно підготувати нашу печінку. Для цього добре промиваємо її під холодною проточною водою, трохи струшуємо надлишки рідини, або викладаємо субпродукт в друшляк.
  2. Після цього, використовуючи паперові рушники, злегка промаківаем печінку, щоб її було простіше обробляти.
  3. За допомогою гострого ножа зрізаємо з печінки плівки, видаляємо жилки. Також потрібно звернути пильну увагу на наявність жовчного міхура – при його виявленні обов’язково від нього забрали, щоб наша обсмажена печінка не гірчить.
  4. Нарізаємо печінку на невеликі шматочки і відставляємо на час в сторону. Самі поки займаємося підготовкою ріпчастої цибулі. Чистимо його, обполіскувати і нарізаємо півкільцями або чверть кільцями.
  5. Всередину чаші мультиварки вливаємо олію. Вибираємо режим «Жарка» і встановлюємо таймер техніки на 20 хвилин, після чого всипаємо нашатковану цибулю.
  6. Постійно помішувати лушпиння масу, чекаючи, коли вона набуде золотистого відтінку. Після цього додаємо сюди ж курячий субпродукт і все ще раз дуже добре перемішуємо (таким чином в ході засмажкою на поверхні шматочків відразу утворюється красива захисна скоринка, яка зробить печінку неймовірно соковитою).
  7. Через кілька хвилин всипаємо сіль, а також підготовлені раніше спеції (це може бути звичайний чорний перець або щось більш екзотичне).
  8. Часничок подрібнювати не потрібно, достатньо просто розчавити кожну очищену часточку плоскою стороною ножа, після чого додати його в чашу.
  9. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки мультиварка не подасть звуковий сигнал. Після цього рекомендується закрити кришку і дати постояти нашому неймовірно смачного частування ще пару хвилин – просочитися всіма соками.

Подавати таку домашню курячу печінку краще з рисом або картопляним пюре. Не забудьте щедро заправити гарнір вершковим маслом, щоб зробити комплексне страву ще смачніше.

Рецептура приготування печінки кури тушкованою зі сметаною покроково

Складові

  • Вода очищена – 1,5 мірної склянки мультиварки + –
  • Печінка курки – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Сметана нежирна – 150-200 г + –
  • Сіль і суміш перців – за смаком + –

Як просто згасити печінку курки в мультиварці зі сметаною своїми руками

  1. Куховарити цю страву ми починаємо так само, як ми це робили в минулому рецепті – чистимо курячий лівер від небажаних частин і даємо зайвої рідини стекти.
  2. Лучок чистимо і рубаємо в цей раз трохи менше – так він краще розподілиться по сметанному підливі і текстура кінцевого блюда буде більш однорідною.
  3. Наливаємо в чашу мультіварочного приладу соняшникову олію, встановлюємо режим «Випічка» і даємо йому трохи прогрітися.
  4. Через хвилину всипаємо в маслечко цибулька і печінку одночасно. Скільки готувати печінку в такому випадку? Найкраще встановити таймер на 15 хвилин, при цьому в процесі готування не варто забувати постійно помішувати вміст «розумного агрегату».
  5. Поки наша печінка присмажується, ми підготуємо для неї заливку. Для цього півтора мультіварочного склянки (йде в комплекті) змішуємо зі сметаною в окремій мисці. Як тільки сигнал таймера пролунав, необхідно влити в чашу сметанним суміш.
  6. Перемикаємо режим на «Гасіння» і встановлюємо на таймері рівно 1 годину. Кришку при цьому слід закрити.
  7. За пару хвилин до закінчення програми необхідно всипати до курятини сіль і суміш перців, після чого все добре перемішати, знову накрити кришкою і доготувати блюдо.

Після того, як звуковий сигнал прозвучить, радимо не поспішати відкривати кришку. Почекайте хоча б хвилин 5 і тільки після цього виймайте ароматне м’ясо в сметанному соусі. Готове ласощі слід посипати свіжою подрібненою зеленню.

Дієтичний спосіб готування печінки курки в мультиварці на пару

Дотримуючись традиційних принципів ПП, досить складно підібрати оптимальну різновид м’ясного субпродукту для свого раціону.

kurinaya-pechen-v-multivarke3

Парова печінку курки в цьому плані чудова знахідка, вона не лише містить невелику кількість калорій, але і при цьому відмінно насичує.

Складові

  • Печінка куряча – 0,6 кг;
  • Морква середня – 1 шт .;
  • Лук білий – 1 ріпка;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Готовим дома низькокалорійне блюдо з печінки кури в мультиварці на пару

  1. Стандартним чином готуємо курячу печінку. Після цього заливаємо її молоком і даємо постояти так близько години – це зробить наше ласощі з курятини більш ніжним і соковитим.
  2. Овочі чистимо як зазвичай. Лук можна нарізати кільцями, а морква кругляшками.
  3. З печінки зливаємо молоко і відкидаємо її в друшляк.
  4. Вливаємо в чашу мультиварки воду, встановлюємо сітку для приготування страв на пару. Рідини повинно бути стільки, щоб вона не накривала сітку.
  5. Викладаємо спочатку лівер, потім цибулька, його ми солимо і посипаємо спеціями, потім викладаємо моркву і ще трохи присаливаем.
  6. Вибираємо режим «Варка на пару», таймер встановлюємо на третину години, закриваємо кришку.
  7. Через зазначений час перемішуємо інгредієнти, встановлюємо таймер ще на 20 хвилин і готуємо до виникнення звукового сигналу.

Завдяки тому, що в цьому способі куряча печінка в мультиварці не зазнала прямого впливу солі, вона виходить дуже м’якою. Овочі віддають їй всі свої соки, а «Маринівка» в молоці робить субпродукт неймовірно ніжним.