Багато гурманів зі скептицизмом ставляться до будь-яких страв з субпродуктів і печінки курки зокрема. Однак приготовлена куряча печінка в мультиварці назавжди зруйнує всі сумніви щодо смакових якостей подібних ласощів. Зробити це страва, за допомогою кухонного помічниці, буде під силу навіть початківцю кулінарові, а аромат і м’якість м’ясного страви підкорить навіть найвимогливіших їдців.
Класичний рецепт курячої печінки смаженої з цибулею в мультиварці
З усіх курячих субпродуктів, що вживаються людиною в їжу, найбільшою популярністю володіє печінку. Ця ліверна частина настільки корисна і смачна, що багато кулінарів вважають її однією з кращих складових тушки.
Щоб смак кінцевого блюда був вище усіляких похвал, необхідно чітко слідувати покроковому рецептом. Тільки в цьому випадку ваше оригінальне ласощі з субпродукту підкорить серця всіх домашніх або гостей.
Складові
- Печінка кури – 0,5 кг;
- Соняшникова олія – 60 мл;
- Лук жовтий або білий – 3 головки;
- Часник – 4 зубчики;
- Спеції (будь-які) – за бажанням;
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Як правильно робиться куряча печінка в мультиварці по кроках
- Перш за все нам потрібно підготувати нашу печінку. Для цього добре промиваємо її під холодною проточною водою, трохи струшуємо надлишки рідини, або викладаємо субпродукт в друшляк.
- Після цього, використовуючи паперові рушники, злегка промаківаем печінку, щоб її було простіше обробляти.
- За допомогою гострого ножа зрізаємо з печінки плівки, видаляємо жилки. Також потрібно звернути пильну увагу на наявність жовчного міхура – при його виявленні обов’язково від нього забрали, щоб наша обсмажена печінка не гірчить.
- Нарізаємо печінку на невеликі шматочки і відставляємо на час в сторону. Самі поки займаємося підготовкою ріпчастої цибулі. Чистимо його, обполіскувати і нарізаємо півкільцями або чверть кільцями.
- Всередину чаші мультиварки вливаємо олію. Вибираємо режим «Жарка» і встановлюємо таймер техніки на 20 хвилин, після чого всипаємо нашатковану цибулю.
- Постійно помішувати лушпиння масу, чекаючи, коли вона набуде золотистого відтінку. Після цього додаємо сюди ж курячий субпродукт і все ще раз дуже добре перемішуємо (таким чином в ході засмажкою на поверхні шматочків відразу утворюється красива захисна скоринка, яка зробить печінку неймовірно соковитою).
- Через кілька хвилин всипаємо сіль, а також підготовлені раніше спеції (це може бути звичайний чорний перець або щось більш екзотичне).
- Часничок подрібнювати не потрібно, достатньо просто розчавити кожну очищену часточку плоскою стороною ножа, після чого додати його в чашу.
- Обсмажуємо все разом до тих пір, поки мультиварка не подасть звуковий сигнал. Після цього рекомендується закрити кришку і дати постояти нашому неймовірно смачного частування ще пару хвилин – просочитися всіма соками.
Подавати таку домашню курячу печінку краще з рисом або картопляним пюре. Не забудьте щедро заправити гарнір вершковим маслом, щоб зробити комплексне страву ще смачніше.
Рецептура приготування печінки кури тушкованою зі сметаною покроково
Складові
- Вода очищена – 1,5 мірної склянки мультиварки + –
- Печінка курки – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Сметана нежирна – 150-200 г + –
- Сіль і суміш перців – за смаком + –
Як просто згасити печінку курки в мультиварці зі сметаною своїми руками
- Куховарити цю страву ми починаємо так само, як ми це робили в минулому рецепті – чистимо курячий лівер від небажаних частин і даємо зайвої рідини стекти.
- Лучок чистимо і рубаємо в цей раз трохи менше – так він краще розподілиться по сметанному підливі і текстура кінцевого блюда буде більш однорідною.
- Наливаємо в чашу мультіварочного приладу соняшникову олію, встановлюємо режим «Випічка» і даємо йому трохи прогрітися.
- Через хвилину всипаємо в маслечко цибулька і печінку одночасно. Скільки готувати печінку в такому випадку? Найкраще встановити таймер на 15 хвилин, при цьому в процесі готування не варто забувати постійно помішувати вміст «розумного агрегату».
- Поки наша печінка присмажується, ми підготуємо для неї заливку. Для цього півтора мультіварочного склянки (йде в комплекті) змішуємо зі сметаною в окремій мисці. Як тільки сигнал таймера пролунав, необхідно влити в чашу сметанним суміш.
- Перемикаємо режим на «Гасіння» і встановлюємо на таймері рівно 1 годину. Кришку при цьому слід закрити.
- За пару хвилин до закінчення програми необхідно всипати до курятини сіль і суміш перців, після чого все добре перемішати, знову накрити кришкою і доготувати блюдо.
Після того, як звуковий сигнал прозвучить, радимо не поспішати відкривати кришку. Почекайте хоча б хвилин 5 і тільки після цього виймайте ароматне м’ясо в сметанному соусі. Готове ласощі слід посипати свіжою подрібненою зеленню.
Дієтичний спосіб готування печінки курки в мультиварці на пару
Дотримуючись традиційних принципів ПП, досить складно підібрати оптимальну різновид м’ясного субпродукту для свого раціону.
Парова печінку курки в цьому плані чудова знахідка, вона не лише містить невелику кількість калорій, але і при цьому відмінно насичує.
Складові
- Печінка куряча – 0,6 кг;
- Морква середня – 1 шт .;
- Лук білий – 1 ріпка;
- Сіль і спеції – за смаком.
Готовим дома низькокалорійне блюдо з печінки кури в мультиварці на пару
- Стандартним чином готуємо курячу печінку. Після цього заливаємо її молоком і даємо постояти так близько години – це зробить наше ласощі з курятини більш ніжним і соковитим.
- Овочі чистимо як зазвичай. Лук можна нарізати кільцями, а морква кругляшками.
- З печінки зливаємо молоко і відкидаємо її в друшляк.
- Вливаємо в чашу мультиварки воду, встановлюємо сітку для приготування страв на пару. Рідини повинно бути стільки, щоб вона не накривала сітку.
- Викладаємо спочатку лівер, потім цибулька, його ми солимо і посипаємо спеціями, потім викладаємо моркву і ще трохи присаливаем.
- Вибираємо режим «Варка на пару», таймер встановлюємо на третину години, закриваємо кришку.
- Через зазначений час перемішуємо інгредієнти, встановлюємо таймер ще на 20 хвилин і готуємо до виникнення звукового сигналу.
Завдяки тому, що в цьому способі куряча печінка в мультиварці не зазнала прямого впливу солі, вона виходить дуже м’якою. Овочі віддають їй всі свої соки, а «Маринівка» в молоці робить субпродукт неймовірно ніжним.