Простий рецепт приготування курячої печінки в духовці з цибулею та яблуками. Вам не потрібно буде стежити за ступенем прожарювання печінки, обсмажуючи її на сковороді, і хвилюватися за тим, щоб не пересушити. Адже готувати ми її будемо в банці, за принципом склав і забув на 30 хвилин. За цим способом печінка завжди виходить ніжною, соковитою і повністю готовою.
Інгредієнти на 2 банки по 500 г
- Куряча печінка – 500-600 г
- Яблука – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник сушений – 1 ч. Ложка
- Перець чорний – 0,7 ч. Л
- Сіль – 1,5 ч. Л. Л
- Масло вершкове – 20 г
- Фольга
Рецепт приготування печінки в банці
Перебираємо печінку, зрізаємо жилки, плівки, промиваємо під водою.
Посипаємо сіллю, перцем, часником. Добре перемішуємо, відставляємо вбік.
Нарізаємо півкільцями цибулину.
Ріжемо вимиті яблука часточками, шкірку залишаємо в ній самий смак.
Збираємо банки
Кладемо на дно кілька півкілець цибулі та 2-3 часточки яблук.
Другим шаром йде куряча печінка.
Таким чином чергуємо шари до самого верху. Бажано щоб закінчилося наповнення цибулею з яблуками.
Зверху кладемо по шматочку вершкового масла.
На шийці робимо кришку з фольги в ній проробляємо ножем 2-3 отвори.
Відправляємо банки в холодну духовку на 30 хвилин, температура 180 градусів.
Час приготування закінчено, смачна і ніжна печінка готова до столу. Страва абсолютно проста, з якою впорається навіть дитина. Але попри простоту ви будете приємно здивовані результатом і яблучним ароматом по всій кухні
Куряча печінка з овочами та сиром
Інгредієнти
- Печінка – 600 г
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Коріандр, прованські трави – по 1 чайній л
- Сметана – 5 ст. Ложок
- Сир твердий – 150 г
- Сіль – 1 чайна л
- Перець чорний – за смаком
Приготування покроково з фото
Готуємо печінку, миємо під проточною водою, зрізаємо плівки та інше.
Нарізаємо моркву кільцями, цибулину півкільцями, солодкий перець квадратиками.
Обсушені тельбухи перекладаємо у форму для випічки.
Посипаємо сіллю, перцем, спеціями. Добре перемішуємо.
Зверху покриваємо нарізаними овочами.
Наносимо шар сметани, покриваємо фольгою. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Через 20 хвилин присипаємо тертим сиром, відправляємо назад на 10 хвилин запікатися до золотистої апетитної скоринки.
Приготування закінчено і можна подавати. У мене був сир «сулугуні» і золотистої скоринки не вийшло. Не беріть цей сорт.
Закуска з курячої печінки та яєць
Інгредієнти
- Печінка – 600 г
- Сир твердий – 200 г
- Яйця – 6 шт. (3 відварених, 3 сирих)
- Сіль, перець – за смаком
- Зелена цибуля, кріп
Покроковий рецепт приготування
Готуємо потрошки, зачищаємо від плівок, ріжемо великими шматочками.
Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією 3-5 хвилин. Температура максимальна, смажимо до напівготовності.
Дрібно ріжемо цибулю з кропом.
Сир тремо на дрібній тертці.
Три варені яйця ріжемо на 6-8 частин, додаємо до курячої печінки.
Додаємо сир, цибулю, кріп, солимо, перчимо за смаком.
Заливаємо трьома збитими яйцями, добре перемішуємо.
Збираємо рулет
Застеляємо форму папером для випічки, викладаємо печінкову масу. У мене силіконова форма для кексу 23х9 см.
Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Закуска з курячої печінки повністю готова. Нарізаємо слайсами і подаємо на стіл. Вживати можна як у теплому, так і в холодному вигляді. Взагалі ця страва належить до холодних закусок.
Пресована печінка із салом і часником
Інгредієнти
- Куряча печінка – 350-400 г
- Сало – 150 г
- Часник – 10 зубців.
- Манна крупа – 0,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сіль, перець чорний – за смаком
Процес приготування з фото
Нарізаємо печінку дрібним кубиком, щоб легше різалося підморозьте її в морозилці.
Такими ж кубиками нарізаємо сало.
Подрібнюємо часник пресом або ножем.
Складаємо все в миску.
Додаємо 2 яйця, півсклянки манки, добре перемішуємо.
Солимо, перчимо за смаком. Якщо сало було солоне, то соліть природно менше.
Перекладаємо масу в поліетиленовий пакет, випускаємо все повітря, зав’язуємо на вузлик.
Для надійності поміщаємо пакет із курячою печінкою в другий пакет. Так само видаляємо повітря і зав’язуємо на вузол.
Кладемо в холодну воду чекаємо, коли закипить. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо під кришкою 1,5 години.
По закінченню кладемо пакет у неглибоку миску і накриваємо гнітом. Можна навіть не в миску, а в рівну тарілку.
Залишаємо до повного охолодження на 2-3 години. Потім знімаємо гніт і прибираємо в холодильник на ніч.
Зранку зрізаємо вузли прибираємо пакет. Нарізаємо соковиту та ніжну печінку до сніданку.
Куряча печінка зі сметаною в духовці
Інгредієнти
- Потрохи – 600 г
- Борошно – 3 ст. Ложки
- Сметана – 200 г
- Вода – 150 мл
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень
Інструкція по кроках
Нарізаємо курячі тельбухи середніми шматками. Солимо, перчимо, перемішуємо.
Моркву з цибулею пасеруємо на сковороді до м’якості.
Обвалюємо печінку в борошні, обсмажуємо помішуючи 3-5 хв. До напівготовності.
Перемішуємо з пасерованими овочами.
Сметану змішуємо з водою, солимо за смаком.
Курячу печінку викладаємо у форму для запікання.
Заливаємо сметанною сумішшю. Ставимо в духовку на 30 хвилин, температура 180 градусів.
Печінка у вершковому соусі готова до подачі.