Частування з ліверу не тільки неймовірно дешеві, але ще і корисні, адже нутрощі домашньої пташки – це джерело мінералів і вітамінів. У цій збірці ми дізнаємося, чим так примітна куряча печінка в духовці, а також як правильно її запікати. Спеціально для відвідувачів нашого кулінарного сайту ми пропонуємо найкращі варіанти страв на ваш вибір.
Чим корисні страви з курячої печінки в духовці
Печіночку – продукт ніжний і в деяких країнах пташину печінку і зовсім вважають за делікатес. При цьому варто курячий лівер не так вже й дорого – кожна сім’я зможе дозволити собі цей інгредієнт.
Приготування печінки курки починається звичайно з вимочування – це необхідно, щоб вона не гірчить після запікання. Також за бажанням можна додати страві більше смаку за допомогою приправ і спецій, відмінно підійде до закусок з ліверу і гострий перець.
Скільки запікати делікатес – питання нагальне, адже потрібно не тільки пропекти печіночку як слід, але і зуміти при цьому зберегти всі її корисні властивості. Так, в лівер птиці дуже багато заліза і вітаміну А. Звичайно, цих цінних речовин не зустрінеш в такому ж обсязі, що і в яловичої печінки або іншому червоному м’ясі, але все ж цей продукт по праву вважається дієтичним.
Зазвичай печінку не готують занадто довго – в цьому немає ніякої необхідності, та й курячий лівер випікається набагато швидше. Так що якщо порубати печінку на невеликі брусочки, то робити їх доведеться в печі не більше 8-10 хвилинок.
Наші покрокові рецепти нижче навчать вас готувати пташину печінку не тільки швидко і з користю для організму, але і неймовірно смачно – так, щоб навіть самі примхливі домашні прівереди залишилися в повному захваті від вашої куховаріння.
Простий рецепт приготування курячої печінки в духовці
Запечені овочі – це прекрасна компанія для ніжного інгредієнта, а ще таке блюдо відрізняється особливою ніжністю і його можна їсти, навіть якщо ви сидите на дієті і стежте за кількістю калорій.
Складові
- Цибуля ріпчаста – 2 головки;
- Печінка куряча – 500-550 г;
- Морква – 1 середній плід;
- Картопля – 2 шт .;
- Цвітна капуста – 200 г;
- Молоко – 0,5 склянки;
- Перець чорний – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як приготувати курячу печінку в духовій шафі
- Головки ріпчастої цибулі будемо спершу очищати від зайвої лушпиння, після чого промиємо їм під холодною проточною водою, тим самим зробивши овоч менш пекуче для наших очей.
- Шаткуємо цибулька дрібненько, оскільки його ми будемо трохи обсмажувати в сковорідці перед тим, як відправити в духовку.
- Морквину почистимо, промиємо під краном і натремо на крупній терочке.
- Ставимо на плиту сковороду, вливаємо в неї трохи соняшникової маслечка без аромату. Розігріваємо як слід.
- Відправляємо нарізану цибулю і натерту моркву на прожарювання, виставивши невеликий вогонь.
- Помішуємо продукти лопаткою, а потім згасимо їх хвилинки 2-3.
- Поки будемо готувати інші інгредієнти, тим часом курячу печінку не завадить промити і замочити в холодній підсоленій воді.
- Чекаємо хвилин 15-20, після чого зливаємо воду і промиваємо печінку.
- Денце форми для запікання змажемо рослинним маслом.
- Бульби картоплі промиваємо під краном, очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями або півкільцями середньої товщини.
- Укладаємо на деко картоплю, після чого промиваємо кольорову капусту, відокремлюємо її суцвіття і розкладаємо їх поверх картопельки.
- Зверху покладемо курячу печінку, а поверх неї – нашу зажарку.
- Солимо і перчимо блюдо по своєму смаку, можна додати свіжі або сушені трави, улюблені приправи.
- На останньому етапі вливаємо в форму трохи коров’ячого молока, щоб картопля і капуста запеклася м’якими і мали соковитість.
- Відправляємо форму з курячою печінкою в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин.
Готовність страви перевіряємо, обережно вийнявши з духовки деко і проткнув картопляний скибочку зубочисткою. Якщо овоч готовий, значить і інші інгредієнти теж уже пропеклися.
Печінка курки по-домашньому, смачний рецепт зі сметаною
Складові
- Печінка куряча – 1 кг;
- Сметана – 1 упаковка;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт .;
- Базилік сушений – за смаком;
- Петрушка – 1 пучок;
- Чорний перець мелений – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як зробити страви з курячої печінки в духовій шафі своїми руками
- Перед тим, як зробити смачну страву для вечері з ліверу курки, ми його спершу вимочити близько получасіка в холодній солоній воді. Просто опускаємо печінку в миску з водою і чекаємо, коли з неї піде гіркоту.
- Потім промиваємо печінку під краном, нарізаємо її на половинки.
- Ріпчасту цибулю очищуємо і моєму головки овоча під холодною водою, після чого рубаємо його великими кільцями.
- Денце форми для запікання промажем рослинним маслом, а духовку розігріємо перед тим, як приступити до готування страви.
- Викладаємо вниз брусочки печінки, зверху накриваємо їх скибочками цибулі. Солимо і перчимо частування, присипаємо його сушеними прянощами.
- Пучок петрушки промиваємо під краном, обтрушувати від крапельок води і рубаємо середньо, після чого присипаємо печінку.
- Зверху наливаємо сметану, щоб вона рівномірно розподілилася по колечкам лука.
- Ховаємо деко в духовку і вичікуємо хвилин 20, коли вечеря буде готовий.
Подавати до столу курячий запечений лівер найкраще з картопляним пюре.
Печені биточки з печінки кури, бабусин рецепт
Складові
- Печінка куряча – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 0,5 склянки + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – 2 щіпки + –
Як робляться битки з печінки в домашніх умовах
- Як і в попередніх рецептах, спочатку вимочити лівер, щоб позбутися від його гіркоти, яка здатна зіпсувати будь-яку страву. Замочуємо печінку в підсоленій воді і забуваємо про неї на 15-30 хвилин.
- Промиваємо печінку і пропускаємо її через м’ясорубку (бажано, щоб використовувалася найбільша насадка для фаршу).
- Туди ж відправляємо почищені головки ріпчастої цибулі, перемішуємо інгредієнти.
- Вибиваємо в миску курячі яєчка, всипаємо борошно пшеничне.
- Солимо і перчимо фарш з печінки курки по своєму смаку, можна додати і трохи часничку.
- Гарненько вимішуємо масу столовою ложкою.
- Деко промазуємо рослинним маслом, після чого розігріваємо духовку.
- Викладаємо наші котлетки з печінки кури прямо ложкою на денце форми, формуючи порційні биточки.
- Прибираємо деко в піч і чекаємо, поки на поверхні котлеток чи не з’явиться рум’яна кірочка.
Подавати таку закуску найкраще гарячої, доповнивши її гарніром з варених або смажених овочів.
Як бачите, куряча печінка в духовці може стати відмінною заміною пташиному м’ясу, ціна на яке зростає з кожним днем. Головне – не боятися пробувати нові рецепти і страви!