Коли ми говоримо про шашлик, то в першу чергу уявляємо собі шматки свинини, частенько забуваючи про безліч інших варіантів. Так, куряча печінка на мангалі може стати прекрасною альтернативою традиційним рецептам, до того ж вона менш жирна і підійде всім, хто думає про фігуру. Обов’язково спробуйте наступного разу скористатися покрокові інструкції нижче, і на одне улюблене блюдо-гриль у вас стане більше.
Страви на мангалі заслужено користуються любов’ю і популярністю в усьому світі. Це й не дивно. Для гурманів це хрустка скоринка, ніжне м’ясо всередині і неповторний аромат димку.
Люди, що стежать за своєю фігурою, цінують можливість не використовувати масло і сильно скоротити кількість інших жирів. І всім без винятку подобається атмосфера дружнього спілкування на свіжому повітрі.
Склалося так, що традиційно для шашлику використовується досить обмежена кількість продуктів, в першу чергу це свинина, курка і ковбаси. Деякі запікають рибу або овочі, хоча насправді варіантів набагато більше.
Якщо ви любите субпродукти, то просто неможливо не скористатися рецептом курячої печінки на мангалі. До того ж, шашлик вийде дієтичним, а готувати його набагато простіше і швидше, ніж більшість класичних варіантів.
Рецепт печінки курячої на мангалі в свинячий сітці
Складові
- Куряча печінка – 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 400 г + –
- Кефір – 1 л + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Лавровий лист – за смаком + –
- Свиняча сітка – 300 г + –
- Бекон листовий – за бажанням + –
Рецепт приготування курячої печінки на мангалі
Звичайно, як і будь-яку основу для шашлику, її потрібно попередньо замаринувати. Краще зробити це напередодні, але 3-4 годин теж цілком вистачить.
підготуємо печінку
Добре промиваємо її і видаляємо жорсткі частини. Якщо шматочки великі і не пошкоджені, розрізати їх не варто: така печінку добре підійде для шампурів або навіть дерев’яних шпаг.
Якщо ж шматочки дрібніші, при смаженні будемо використовувати решітку.
- Приправляємо сіллю і перцем. Лавровий лист або інші улюблені спеції також подрібнюємо і додаємо до шашлику.
- Крупно ріжемо цибулю і з’єднуємо його з курячою печінкою.
- Заливаємо все кефіром, перемішуємо і залишаємо маринуватися в прохолодне місце на кілька годин або на ніч. Підготовчий етап завершено.
- Поки мангал розігрівається, займемося жирової сіткою. Її необхідно вимочити у звичайній холодній воді, щоб вона стала більш еластичною і не рвалася.
Жирова сітка – це особлива жировий прошарок, яка у багатьох тварин оточує внутрішні органи. Зазвичай у продажу можна зустріти свинячу або яловичу сітку. Це не дефіцит, вони продаються в м’ясних відділах, просто ми рідко звертаємо на них увагу.
- Жирову сітку акуратно дістаємо і даємо стекти зайвій воді. Викладаємо її на решітку так, щоб краї звисали з двох сторін.
- На сітку викладаємо курячу печінку. При необхідності її можна ще досолити або додати гострого перцю.
- Звисаючими краями жирової плівки накриваємо печінку. Щільно закріплюємо другою половиною решітки і відправляємо на мангал. Така хитрість не дасть печінки пересушити, а з сітки утворюється апетитна хрустка скоринка.
Якщо ми вирішили смажити курячу печінку на шпажках або шампурах, замість жирової сітки можна використовувати листовий бекон. Він виконає ту ж функцію, але при цьому додасть пікантності смаку шашлику.
- Смажимо курячу печінку на середніх вугіллі по декілька хвилин з кожного боку. Печінка дуже м’яка і ніжна, тому як тільки помітили, що перестала виділятися кров, відразу перевертаємо або знімаємо. Головне – не пересушити.
Максимум 15 хвилин, і куряча печінка на мангалі готова. Дуже ніжний і пікантний варіант і для літнього відпочинку, і для тематичних заходів. Спробуйте і ви не пошкодуєте про це. Смачного!