Швидко і смачно приготувати страву з простих продуктів, та ще й при мінімальних тимчасових втрати, – ось справжня мрія будь-якої господині. Всі бажання здійсненні, і куряча грудка в соєвому соусі в духовці з тонкими азіатськими нотками в смаку і ароматі стане прекрасним тому підтвердженням. З технології приготування найважче, мабуть, – це знати, як включається плита, тому створити свій кулінарний шедевр зможе кожен.
Звичний нам соєвий соус – це результат бродіння бобів сої і пшениці під впливом пліснявих грибів.
Підходить рідка приправа темно-коричневого кольору і до риби, і до м’яса. Для тих, хто не захоплюється заморської їжею, але хоче привнести в свій раціон що-небудь отаке, відмінним варіантом стане її поєднання з м’ясом курочки.
Тушкована куряча грудка в соєвому соусі «Хмільна пташка»
Складові
- Куряча грудка – 2 шт. середнього розміру + –
- Мед (бажано рідкий) – 2,5 ст.л. + –
- Вино сухе біле – 5 ст.л. + –
- Імбир мелений – 1 ч.л. + –
- Соєвий соус – 150 г + –
- Часник – 4-5 зубків + –
- Оливкова олія – 30 г + –
- Чорний перець – за смаком + –
Рецепт приготування грудки курки під соєвим соусом
Отже, як же готується куряча грудка під соєвим соусом в духовці, – ми розглянемо це питання більш детально. В даному рецепті дуже цікаво поєднується солодкість меду, прянощі імбиру і злегка вловимий аромат білого сухого вина.
- Спочатку готуємо маринад з вина, соусу, олії і меду. Всі компоненти збиваємо до однорідного стану.
- Перш, ніж додати туди імбир і перець чорний, потрібно впевнитися, що мед повністю розчинений у рідині.
- Якщо імбир вам не до смаку, то його легко можна замінити спеціальними приправами для курячого м’яса або карі.
- Курячі грудки відокремлюємо від кісток, шкірку можна залишити. Але якщо ви дотримуєтеся суворої дієти, то її краще зняти повністю.
- Часникові часточки ріжемо уздовж.
- На м’ясі робимо надрізи і вставляємо туди часник.
- Потім ділимо маринад на 2 частини. Однією порцією заливаємо курку і залишаємо в холодильнику на 3 години.
- Після – викладаємо філе в форму для запікання разом з маринадом і відправляємо в духовку на півгодини з температурним режимом 230 ° С.
- Після перших 15 хвилин додаємо залишився маринад.
- За часом приготування потрібно чітко стежити, так як висока ймовірність, що блюдо буде перетримати, а це значить, що воно втратить соковитість.
- Перед подачею курочку рясно полити соусом, в якому вона запікалася. Ця страва поєднується з рисом, овочами, локшиною.
А тепер розглянемо, як куряча грудка з соєвим соусом, тушкована з овочами, може стати стравою-знахідкою для тих, хто веде здоровий спосіб життя.
Грудка курки під соєвим соусом в духовці по-східному
Вишукане дієтичне блюдо, наповнене казковим ароматом спецій і приправлене соусом з бобів сої, обов’язково сподобається тим, хто любить все незвичайне.
Складові
- Грудка курки – 3 шт .;
- Соєвий соус – 50 г;
- Ріпчасту цибулю – 1 середня головка;
- Перець солодкий – 1 шт .;
- Морква великих розмірів – 2 шт .;
- Томатна паста і гірчиця – по 1 ст.л .;
- Оливкова олія – 30 г;
- Часник, сіль, мелений перець (чорний) і кмин – за смаком.
Як згасити курячу грудку з овочами і соєвим соусом
- Філе відокремлюємо від кісток і шкіри, нарізаємо шматками середнього розміру.
- Маринад готуємо з соусу, додавши в нього подрібнені зубчики часнику, кмин, перець, томатну пасту і гірчицю. Маса за консистенцією повинна бути схожим на густу сметану.
- Кожен шматок курки обмазуємо маринадом і залишаємо на півгодини.
- В цей час займаємося овочами: перець ріжемо соломкою, цибулю – півкільцями, а моркву крупно натираємо на тертці.
- Обсмажуємо овочі на сковороді, додавши трохи солі.
Пам’ятаємо про те, що соєвий соус і так солоний, тому важливо в результаті не одержати пересоленное блюдо.
- Овочі з м’ясом викладаємо у форму для запікання, додаємо трохи кип’яченої води, щоб злегка покрити дно посуду.
- Накриваємо кришкою і тушкуємо в духовці 30 хвилин при температурі 220 ° С. Цю маніпуляцію можна здійснити і на конфорці, використовуючи глибоку сковороду. Вогонь при цьому повинен бути трохи менше середнього.
Ось так легко можна запекти і згасити курячу грудку з соєвим соусом. Головне – використовувати якісні продукти. М’ясо повинно бути свіжим, а соус краще брати високого класу, економити на ньому не можна.