Думаю ні для кого не секрет, що курабье це розсипчасте пісочне печиво, що тане в роті, прикрашене зверху ягідкою або джемом. Я дуже люблю курабье і часто купую його в магазині. Можна сказати, що це моє улюблене печиво. Але самої готувати не доводилося, то чи лінь-матінка, чи то здавалося, що це складно. Насправді все виявилося дуже і дуже просто.
Для приготування курабье бакинського за рецептом нам знадобиться:
- 200 грам вершкового масла (можливо заміна маргарином),
- 80 грам цукрової пудри,
- 2 сирих яєчних білка,
- 20 грам ванільною пудри,
- 320 грам борошна,
для прикрас
- густе повидло, яке можна замінити не дуже густим повидлом, змішаним з крохмалем в співвідношенні: на 1 столову ложку повидла 1/2 чайної ложки крохмалю, а також можна використовувати ягоди, курагу або мармелад.
Рецепт приготування курабье бакинського.
Вершкове масло викладемо з холодильника і дамо полежати при кімнатній температурі. Нам потрібно, щоб воно стало м’яким.
Білки відділимо від жовтків, жовтки приберемо в холодильник або використовуємо для приготування інших страв, а білки залишимо поряд з маслом, щоб вони теж стали кімнатної температури.
Після того як масло стало м’яким, додамо до нього цукрову пудру і міксером або лопаткою гарненько розітріть ці два інгредієнти між собою.
Додамо білок, ванільну пудру, борошно і замісити дуже м’яке тісто. Довго місити не можна, як тільки тісто стало однорідним, вимішування припиняємо.
Перекладемо тісто в кондитерський мішок і видавив через нього печиво на деко. Деко змащувати не потрібно, оскільки в тесті дуже багато жиру. Але якщо сумніваєтеся в якості покриття свого листа, то застеліть його пекарської папером. Я видавлювала печиво з мішка не використовуючи насадок, оскільки не знайшла вдома підходить за розміром, всі були з якимось невеликим отвором, через яке тісто ну ніяк не хотіло виходити. У серединці кожного печива зробимо невелике заглиблення, в яке покладемо крапельку повидла.
Випікаємо печиво в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Готовому печінкою даємо трохи охолонути і сідаємо пити чай.
Смачного.