Ці яскраві, ароматні й соковиті плоди використовуються в кулінарії вельми широко: в готуванні різних страв, для овочевих нарізок і декору. Навіть проста чотириколірна гамма кілець здатна зробити з простого страви казку, але є й інші, більш художні методи, як красиво нарізати болгарський перець. З таким умінням ваш святковий стіл буде справжнім витвором мистецтва, яким захочеться насолодитися не тільки на смак, але і візуально.
Види нарізок солодкого перцю
Перці нечасто використовуються в сервіровці самі по собі, за винятком тих випадків, коли з плоду роблять різні квіти для прикраси столу або просту кольорову нарізку кільцями.
Сьогодні ми вивчимо кілька нескладних майстер-класів на «квіткову» тему. Однак для початку розглянемо різні варіанти овочевих тарілок з перцями для сервірування столу: як їх краще нарізати і як красиво зібрати гарну композицію.
Найчастіше для декору використовують жовтий і оранжевий плоди, так як на овочевих тарілках вже присутній зелений (огірки, зелень) і червоний (помідори, редиска) колір.
Однак з зеленого перцю можна зробити на Новий рік оригінальну ялинку:
- Розрізаний уздовж навпіл болгарський перець вичищаємо від насіння, а потім кожну половинку також ріжемо уздовж ще на дві частини.
- На блюдо ставимо невелике зелене яблуко або нижню половинку зеленого перцю, розрізаного впоперек. Встромляємо в центр плода вкорочений до 10-15 см бамбукову шпажку і починаємо на неї насаджувати пірамідкою перцеві часточки з їх вузької сторони.
- Таким чином збираємо ялинку до кінця, залишаючи відкритим 1 см вістря палички на 1 см, куди слід пришпилити верхівку – вирізаний з червоного перцю трикутник.
Овочева тарілка «Папуга»: нарізка перцю часточками
Барвиста нарізка отримала таку назву за рахунок свого оформлення: нарізані гострими соломинками овочі та зелень виглядають як квітчастий гребінь папуги, а жовтий перець, нарізаний часточкою, грає роль дзьоба.
- Край тарілки наполовину вистилає листям салату, а другу половину перекриваємо укладеними внахлест тонкими огірковими слайсами.
- Потім поверх салату, трохи відступивши від краю тарілки до центру, укладаємо часточки томатів товщиною не більше 1 см. Укладати помідори потрібно куточками один до одного.
В утворений куточками томатів коло вставляємо віялом стрілки зеленої цибулі, нарізані під великим кутом клинами. Лук повинен лежати на томатах.
- Червоний і жовтий болгарські перці необхідно нарізати великими часточками: беремо цілий плід, ріжемо його на 2 половини вздовж осі, видаляємо плодоніжки і виймаємо насіння.
- Потім кожну половинку перцю ріжемо ще на дві частини вздовж, а якщо плід великий, то кожну половину ділимо на 3 часточки.
Укладаємо перцеві часточки поверх огірків друг на друга ялинкою, чергуючи червоні і жовті.
У центрі композиції, між томатами і червоним перцевими часточками, кладемо жовтий перець, а над ним пару чорних маслин без кісточок.
Овочева тарілка «Асорті»: нарізка перцю соломкою
Навіть в кулінарії геніальність і простота йдуть рука об руку. Нарізані рівною соломкою морквини, цілі томати черрі, фігурна нарізка огірків кружками, а також півсфери з редису з кольоровими перцевими брусочками і часточками – все це в цілому виглядають красиво, яскраво і акуратно.
Нарізку просто потрібно укласти сегментами або шарами по колу. Овочі зручно брати, не порушуючи композицію. А в центр блюда можна поставити піали з різними соусами.
Як зробити оригінальну чашку з перцю
Не менш оригінально виглядає на овочевий тарілці чашечка з перцю, наповнена перцевої соломкою, соусом або зеленню.
Як нарізати для такої тарілки перець рівними і красивими брусочками?
- Плід перцю моєму, витираємо, відрізаємо його верхівку з плодоніжкою, а також нижню частину.
- Потім по одній стінці робимо поздовжній розріз, розгортаємо плід, уклавши на бік, і зрізаємо ножем по внутрішній стороні все перетинки і насіннєвий сердечник.
- Підготовлений перцевий пласт ріжемо поперек на 2 половинки, а потім шаткуємо брусками потрібної товщини, в межах 0,8 см.
Нарізка перцю кільцями
Перцеві кільця важко назвати кільцями, адже вони мають неправильну форму звивистих квадрата або трикутника, але від цього така проста нарізка виглядає неймовірно красиво. Найчастіше перцеві кільця використовують для оформлення гарячих страв, м’ясних і рибних тарілок.
З кілець можна зробити красиву троянду, якщо укласти їх внахлест і згорнути конусом. Також перцеві кільця, укладені по краю тарілки, додають страві ажурність.
Як нарізати перець рівними кільцями
- Оптимальна товщина кілець для нарізки – 5-7 мм. Якщо ж ви хочете приготувати, наприклад, яєчню в перцевому кільці, то кільця повинні бути трохи товщі – 8-10 мм.
- Беремо перець і відрізаємо від плоду верхівку з плодоніжкою і нижню частину.
- Після цього зсередини невеликим ножем для овочів акуратно вирізаємо білу серцевину з насінням і всіма перетинками.
- Отриманий перцевий циліндр укладаємо на бік і нарізаємо рівними кільцями потрібної товщини.
Красива нарізка болгарського перцю потрібна не тільки для декорування, а й для приготування страв з цим овочем, щоб саме частування було естетично привабливим, виглядало красиво і вже саме по собі виступало в ролі прикраси.
Саме тому важливо вміти і знати, як правильно різати перець болгарський для різних кулінарних цілей. Про всі тонкощі нарізки перцю ви зможете дізнатися з докладною статті з фото, розміщеної у нас на сайті.
Як нарізати перець соломкою
Як красиво нарізати болгарський перець: вирізаємо мак
З червоного перцю, а, при бажанні, і з плодів інших кольорів, можна створити відмінну квіткову композицію на святковий стіл. Пропонуємо вам фото МК нескладного карвінгу.
Перець червоний великий ріжемо навпіл поперек, щоб вийшло дві рівні половинки: низ і верх.
- Беремо одну половинку і по місцях згину робимо зустрічні надрізи, тобто вирізаємо трикутники і формуємо з опуклих частин перцю пелюстки.
- Сформовані пелюстки тепер потрібно акуратно гострим ножем з тонким лезом розрізати по товщині, тобто розшарувати до самої основи. Після цього акуратно руками відгинаємо нижню частину пелюсток вниз.
- Залишилося лише поставити в центр перцю чорну маслину – і квітка готовий.
Як красиво порізати перець: квіти з ковбасою
Цей квіточка стане не тільки шикарним прикрасою на стіл, але і буде відмінною закускою. Робити його дуже легко.
- Вибираємо тонкі перці, моєму їх, витираємо і маленьким ножем, відступивши від плодоніжки вниз 4-5 см, починаємо вирізати зубці по колу.
- Потім відокремлюємо нижню частину і поки що прибираємо, а верхівку використовуємо для квітки.
- У центральній частині перчика підрізаємо ножем біля основи білу насіннєву частина і ложкою акуратно її видаляємо.
- Після цього перець наповнюємо плавленим сиром (1 ч. Л. З гіркою). А з складених внахлест прямою лінією тонких ковбасних (або томатних) гуртків скручуємо трояндочку і вставляємо її в перцевий дзвіночок.
З нижньої частини перцю також можна зробити відмінну нарізку для овочевої тарілки, потрібно лише нарізати його вздовж на 2-3 часточки і прикрасити ними овочевий мікс.
Тепер ви знаєте, як красиво нарізати болгарський перець для прикраси столу: холодних і гарячих страв, закусок і оформлення овочевих тарілок. І зауважте: це зовсім нескладно!