Готуємо смачну соковиту і ніжну страву з простих продуктів – це котлети з курячих шлунків. Усі, хто їх куштував, сказали, що в складі є яловичина і печінка. Точного інгредієнта з чого вони зроблені так ніхто і не назвав. Але однозначно те що це смачно, ситно і не поступається ніяким іншим котлетам.
Інгредієнти
- Курячі шлуночки – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. Ложки
- Сіль – 1 ч. Ложка з гіркою
- Перець чорний, червоний – за смаком
Рецепт котлет із курячих шлунків
Готуємо тельбушки. Промиваємо, зрізаємо зайвий жир, плівки.
Подрібнюємо на м’ясорубці з найдрібнішою решіткою. Якщо дрібної немає, то прокручуємо два рази. Так само пропускаємо цибулину з часником.
Додаємо сіль, перець червоний, чорний, вбиваємо два яйця. Вводимо борошно, добре вимішуємо фарш.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією.
Формуємо курячі котлети. Вологими руками робимо кульку, обвалюємо в борошні або в панірувальних сухарях. У борошні вони краще тримають форму, що не маловажно надалі.
Сплющуємо трохи кульку, відправляємо смажитися на сковороду.
Обсмажуємо на великому вогні з двох боків до золотистої скоринки. У мене вийшло в два заходи.
Складаємо все разом, заливаємо окропом до середини нижньої котлети.
Доводимо під кришкою до готовності на слабкому вогні 20 хвилин.
Котлетки виходять ніжними, соковитими і нічим не відрізняються від свинячих або яловичих.
Смачні котлети з курячих шлуночків
Інгредієнти
- Шлунки – 1 кг
- Цибуля середня – 2 шт.
- Хліб білий – 2 шматочки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець, сухарі
Приготування з фото
Підготовлені тельбухи пропускаємо через м’ясорубку разом із хлібом два рази. Солимо, перчимо, вбиваємо яйце, добре перемішуємо.
Залишаємо фарш на 10-15 хвилин настоятися.
Формуємо змоченими в холодній воді руками котлети, обвалюємо в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
Ця чудова бюджетна страва чудово смакує до будь-якого гарніру та соусу.
Биточки з курячих пупків
Потрібен блендер і м’ясорубка
Інгредієнти
- Шлунки, сердечка – 1 кг
- Хліб білий – 4 шматки
- Молоко – 150 мл
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 чайна л. З верхом
- Перець чорний – 0,7 ч. Л
- Сухарі панірувальні
Покроковий рецепт
Промиті й очищені шлуночки заливаємо водою. Варимо на середньому вогні 1,5-2 години. Даємо охолонути разом із бульйоном.
Хліб заливаємо молоком.
Відварені шлунки пропускаємо через м’ясорубку разом із часником.
Додаємо попередньо віджатий від молока хліб, сіль, перець.
Перебиваємо блендером до однорідності. Якщо маса занадто крута і блендер не справляється, то додайте трохи молока, що залишилося від хліба.
Змочуємо руки та формуємо курячі биточки/котлети. Скачуємо кульку, приплющуємо, боки оббиваємо ножем по колу. Обвалюємо в сухарях.
Смажимо до золотистого стану по 3-4 хвилини з кожного боку.
Котлети зі шлунків у томатному соусі
Інгредієнти
- Пупки – 800 г
- Цибуля – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. Л
- Яйце – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори в банці очищені
- Часник – 3-4 зуб.
- Сіль, перець, зелень
- Вода – 200 мл
Процес приготування
Насамперед приготуємо соус. Обсмажуємо на сковороді подрібнену цибулину до м’якості.
Додаємо томати розбиваємо їх лопаткою. Тушкуємо 5 хв.
Додаємо солодкий перець, тушкуємо до м’якості перцю 10 хвилин.
Вливаємо склянку води, додаємо роздавлений часник, різану зелень, сіль, перчик за смаком. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою, залишаємо настоюватися.
Прокручуємо шлунки через м’ясорубку з дрібною решіткою, або два рази поспіль. Пропускаємо одну цибулину.
Додаємо до фаршу борошно, яйце, сіль, перець. Вимішуємо до однорідності.
Формуємо котлети, обвалюємо в борошні. Смажимо на великому вогні до золотистої скоринки.
Обсмажені котлетки завантажуємо в соус, тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.
Подаємо з макаронами, картопляним пюре або рисом, поливаємо смачним томатним соусом.
Хе по-корейськи з курячих шлуночків
Інгредієнти
- Шлунки відварені – 1 кг
- Цибуля середня – 2 штуки
- Болгарські перці – 3 шт. (світлофор)
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5 зубців.
- Гострий перчик, паприка, коріандр мелений – по 1 ч. Л. Л
- Оцет 9% – 1 + 1 стіл. Лож. (у салат, і в пупки)
- Олія рослинна – 5 ст. Ложок
- Сіль, цукор – по 1,5 ч. Л. Л
- Кінза або кріп
- Насіння кунжуту за бажанням
Покрокова інструкція
Відварюємо пупки в несолоній воді 1,5 години до м’якості. Остуджуємо, не виймаючи з каструлі.
Нарізаємо соломкою, солимо, поливаємо оцтом.
Тремо моркву на корейській тертці.
Нарізаємо цибулю пір’ям, одну цибулину обсмажуємо в олії до м’якості, іншу додамо до салату у свіжому вигляді.
Нарізаємо соломкою перці, подрібнюємо часник.
Усі овочі перекладаємо в миску, додаємо сіль, цукор, оцет, добре перемішуємо. Пробуємо на солоність.
Відвантажуємо шлунки, вводимо спеції: перець, паприку, коріандр.
Заливаємо пасерованою цибулею разом з олією.
Добре вимішуємо рукою в целофановій рукавичці.
Ще раз перемішуємо з кінзою, даємо настоятися 2 години і подаємо на стіл.
Ось такі смачні котлети з курячих шлуночків у нас вийшли.