Котлети з курячих шлунків

Котлети з курячих шлунків

Готуємо смачну соковиту і ніжну страву з простих продуктів – це котлети з курячих шлунків. Усі, хто їх куштував, сказали, що в складі є яловичина і печінка. Точного інгредієнта з чого вони зроблені так ніхто і не назвав. Але однозначно те що це смачно, ситно і не поступається ніяким іншим котлетам.

Інгредієнти

  • Курячі шлуночки – 1 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. Ложки
  • Сіль – 1 ч. Ложка з гіркою
  • Перець чорний, червоний – за смаком

Рецепт котлет із курячих шлунків

Котлети з курячих шлунків

Готуємо тельбушки. Промиваємо, зрізаємо зайвий жир, плівки.

Котлети з курячих шлунків

Котлети з курячих шлунків

Подрібнюємо на м’ясорубці з найдрібнішою решіткою. Якщо дрібної немає, то прокручуємо два рази. Так само пропускаємо цибулину з часником.

Додаємо сіль, перець червоний, чорний, вбиваємо два яйця. Вводимо борошно, добре вимішуємо фарш.

Котлети з курячих шлунків

Розігріваємо сковороду з рослинною олією.

Формуємо курячі котлети. Вологими руками робимо кульку, обвалюємо в борошні або в панірувальних сухарях. У борошні вони краще тримають форму, що не маловажно надалі.

Котлети з курячих шлунків

Котлети з курячих шлунків

Сплющуємо трохи кульку, відправляємо смажитися на сковороду.

Котлети з курячих шлунків

Обсмажуємо на великому вогні з двох боків до золотистої скоринки. У мене вийшло в два заходи.

Котлети з курячих шлунків

Складаємо все разом, заливаємо окропом до середини нижньої котлети.

Котлети з курячих шлунків

Доводимо під кришкою до готовності на слабкому вогні 20 хвилин.

Котлети з курячих шлунків

Котлетки виходять ніжними, соковитими і нічим не відрізняються від свинячих або яловичих.

Смачні котлети з курячих шлуночків

Котлети з курячих шлунків

Інгредієнти

  • Шлунки – 1 кг
  • Цибуля середня – 2 шт.
  • Хліб білий – 2 шматочки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець, сухарі

Приготування з фото

Котлети з курячих шлунків

Підготовлені тельбухи пропускаємо через м’ясорубку разом із хлібом два рази. Солимо, перчимо, вбиваємо яйце, добре перемішуємо.

Котлети з курячих шлунків

Залишаємо фарш на 10-15 хвилин настоятися.

Котлети з курячих шлунків

Котлети з курячих шлунків

Формуємо змоченими в холодній воді руками котлети, обвалюємо в панірувальних сухарях.

Котлети з курячих шлунків

Обсмажуємо на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

Котлети з курячих шлунків

Ця чудова бюджетна страва чудово смакує до будь-якого гарніру та соусу.

Биточки з курячих пупків

Котлети з курячих шлунків

Потрібен блендер і м’ясорубка

Інгредієнти

  • Шлунки, сердечка – 1 кг
  • Хліб білий – 4 шматки
  • Молоко – 150 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 чайна л. З верхом
  • Перець чорний – 0,7 ч. Л
  • Сухарі панірувальні

Покроковий рецепт

Котлети з курячих шлунків

Промиті й очищені шлуночки заливаємо водою. Варимо на середньому вогні 1,5-2 години. Даємо охолонути разом із бульйоном.

Котлети з курячих шлунків

Хліб заливаємо молоком.

Котлети з курячих шлунків

Відварені шлунки пропускаємо через м’ясорубку разом із часником.

Котлети з курячих шлунків

Додаємо попередньо віджатий від молока хліб, сіль, перець.

Котлети з курячих шлунків

Перебиваємо блендером до однорідності. Якщо маса занадто крута і блендер не справляється, то додайте трохи молока, що залишилося від хліба.

Котлети з курячих шлунків

Змочуємо руки та формуємо курячі биточки/котлети. Скачуємо кульку, приплющуємо, боки оббиваємо ножем по колу. Обвалюємо в сухарях.

Котлети з курячих шлунків

Смажимо до золотистого стану по 3-4 хвилини з кожного боку.

Котлети зі шлунків у томатному соусі

Котлети з курячих шлунків

Інгредієнти

  • Пупки – 800 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. Л
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори в банці очищені
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сіль, перець, зелень
  • Вода – 200 мл

Процес приготування

Котлети з курячих шлунків

Насамперед приготуємо соус. Обсмажуємо на сковороді подрібнену цибулину до м’якості.

Котлети з курячих шлунків

Додаємо томати розбиваємо їх лопаткою. Тушкуємо 5 хв.

Котлети з курячих шлунків

Додаємо солодкий перець, тушкуємо до м’якості перцю 10 хвилин.

Котлети з курячих шлунків

Вливаємо склянку води, додаємо роздавлений часник, різану зелень, сіль, перчик за смаком. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою, залишаємо настоюватися.

Котлети з курячих шлунків

Прокручуємо шлунки через м’ясорубку з дрібною решіткою, або два рази поспіль. Пропускаємо одну цибулину.

Котлети з курячих шлунків

Додаємо до фаршу борошно, яйце, сіль, перець. Вимішуємо до однорідності.

Котлети з курячих шлунків

Формуємо котлети, обвалюємо в борошні. Смажимо на великому вогні до золотистої скоринки.

Котлети з курячих шлунків

Обсмажені котлетки завантажуємо в соус, тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

Котлети з курячих шлунків

Подаємо з макаронами, картопляним пюре або рисом, поливаємо смачним томатним соусом.

Хе по-корейськи з курячих шлуночків

Котлети з курячих шлунків

Інгредієнти

  • Шлунки відварені – 1 кг
  • Цибуля середня – 2 штуки
  • Болгарські перці – 3 шт. (світлофор)
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубців.
  • Гострий перчик, паприка, коріандр мелений – по 1 ч. Л. Л
  • Оцет 9% – 1 + 1 стіл. Лож. (у салат, і в пупки)
  • Олія рослинна – 5 ст. Ложок
  • Сіль, цукор – по 1,5 ч. Л. Л
  • Кінза або кріп
  • Насіння кунжуту за бажанням

Покрокова інструкція

Котлети з курячих шлунків

Відварюємо пупки в несолоній воді 1,5 години до м’якості. Остуджуємо, не виймаючи з каструлі.

Котлети з курячих шлунків

Нарізаємо соломкою, солимо, поливаємо оцтом.

Котлети з курячих шлунків

Тремо моркву на корейській тертці.

Котлети з курячих шлунків

Нарізаємо цибулю пір’ям, одну цибулину обсмажуємо в олії до м’якості, іншу додамо до салату у свіжому вигляді.

Котлети з курячих шлунків

Нарізаємо соломкою перці, подрібнюємо часник.

Котлети з курячих шлунків

Усі овочі перекладаємо в миску, додаємо сіль, цукор, оцет, добре перемішуємо. Пробуємо на солоність.

Котлети з курячих шлунків

Відвантажуємо шлунки, вводимо спеції: перець, паприку, коріандр.

Котлети з курячих шлунків

Заливаємо пасерованою цибулею разом з олією.

Котлети з курячих шлунків

Добре вимішуємо рукою в целофановій рукавичці.

Котлети з курячих шлунків

Ще раз перемішуємо з кінзою, даємо настоятися 2 години і подаємо на стіл.

Котлети з курячих шлунків

Ось такі смачні котлети з курячих шлуночків у нас вийшли.