Конвертики з лаваша

Конверти з лаваша
Прісні коржі давно завоювали серця гурманів в нашій країні, і це не дивно, адже з них можна зробити багато різноманітних смачних страв.

Найголовніше – те, що всі ці страви готуються просто і досить швидко, на підтвердження слів пропонуємо вам самим приготувати вдома хрусткі конвертики з лаваша. Рецепти закуски не вимагають великих витрат і зусиль при приготуванні, зате вони підказують вам, як з простого інгредієнта зробити кулінарний шедевр.

Рецептів начинки для конвертиків з лаваша – сила-силенна, кожна господиня вільна сама вибирати, що загорнути в білу прісну корж. Загортати в неї можна абсолютно все – будь-який продуктовий набір, який доводиться вам до смаку: шинка, плавлений сир, зелень, овочі, м’ясний фарш і т.д.

Смажені конверти з лаваша з куркою на сковороді

Ми пропонуємо свій варіант з простим і одночасно вишуканим поєднанням продуктів – курка з твердим сиром і рубаною зеленню.

З такою начинкою конвертики з тонкого лаваша вийдуть не тільки смачними, а й поживними, а, з огляду на, що готуються вони швидко, то подати смажені конверти з курячої начинкою ви зможете навіть на сніданок.

Складові

  • Філе курки – 100 г;
  • Лаваш – 2 квадратних листа (приблизний розмір – 30х30 см);
  • Рослинна олія (для смаження) – к-ть залежить від того, наскільки зажареними ви хочете отримати конвертики;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Твердий сир (будь-який) – 50 г;
  • Петрушка – 3-4 гілочки;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати конвертики з тонкого лаваша з начинкою

  1. Філе курки відварюємо в підсоленій (за смаком) воді до готовності, потім даємо йому охолонути, і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Сир (твердих сортів) натираємо на крупній тертці.
  3. Петрушку дрібно рубаємо.
  4. Змішуємо подрібнені інгредієнти між собою, після чого отриману масу викладаємо на середину квадратного вірменського лаваша.

Важливо: начинка повинна бути сконцентрована саме в центрі коржі. До самих країв має залишитися певну відстань, щоб потім можна було зручно начинку загорнути в конвертик з лаваша і вона б не випала.

  1. Звертаємо лаваш конвертом: спочатку кінці загортаємо по довжині, потім – по ширині.
  2. Приступаємо до приготування клярі: розбиваємо в миску яйце, додаємо в нього мелений перець, сіль, акуратно збиваємо все вилочкою, поки не вийде однорідна маса.
  3. Кожен конвертик з лаваша з начинкою опускаємо в кляр. Вмочуємо його ретельно з усіх боків, щоб на ньому сухого місця не залишилося.
  4. Обсмажуємо конверти з лаваша на сковороді в рослинному маслі з обох сторін – до появи приємною румяности (сильно не засмажувати).

konvertiki-iz-lavasha.2jpg

На цьому приготування закуски закінчено. Подавайте хрусткі конвертики з лаваша з ніжною курячою начинкою на сніданок, обід або вечерю. Найкраще підносити їх до столу в гарячому вигляді, але якщо вони охолонуть, то можна з’їсти і охолодженими – буде однаково смачно.

Можете також до оригінальних конвертах з тонкого лаваша подати негострий соус, овочі, а можете з’їсти їх, як самостійне блюдо – ситність, в будь-якому випадку, гарантована.

Як з лаваша зробити конверт з сирно-часниковою начинкою

Складові

  • Лаваш (квадратний) – 2-3 шт. + –
  • Сир сулугуні або плавлений сирок – 100 г + –
  • Будь-який твердий сир ( «Російський», «Голландський» і т.п.) – один вид на вибір + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Зелень (свіжа) – за смаком + –
  • Майонез – 3-4 ст.л. (Або за смаком) + –
  • Часник – 1-2 зубки (або за смаком, можна взагалі без нього) + –

Як згорнути лаваш конвертиком з сирною начинкою

Згорнути лаваш конвертиком і обсмажити його на сковороді – настільки проста кулінарна завдання, що впоратися з нею не складе труднощів жодної господині.

Ми розповімо вам, як зробити начинку для тонкої вірменської коржі і докладно опишемо, як загортати цю саму начинку в конверт з лаваша правильно.

Навчитися робити таку закуску з вірменського лаваша з пікантною начинкою зобов’язана кожна господиня, адже це універсальне блюдо підходить не тільки для того, щоб ситно нагодувати всіх своїх домочадців, але воно також відмінно вписується в канву будь-якого святкового застілля. Так що гості голодними і розчарованими від вас точно не підуть.

  1. Натираємо сири на дрібній тертці (чим дрібніше, тим краще) і ретельно перемішуємо їх.

Сири можна використовувати будь-які, якщо не хочете поєднувати кілька видів, то можете додати якийсь один (улюблений) сирний сорт.   

  1. Дрібно ріжемо зелень, змішуємо її з сирною масою, розбавляємо невеликою кількістю майонезу. Хто не любить майонез – може замінити його сметаною.
  2. Ретельно продукти перемішуємо, додаємо в начинку, для посиленого смаку і аромату, подрібнений часник.
  3. Розрізаємо листи лаваша на середні квадратики (розміром 10-15 см).
  4. У центр кожного квадратика з вірменського лаваша викладаємо по 2 ст.л. підготовленої начинки.
  5. Звертаємо лаваш: загинаємо краю спочатку по довжині, потім загортаємо кінці по ширині – виходить невеликий акуратний конвертик. Так проробляємо з усіма заготовленими квадратиками.
  6. Яйця збиваємо виделкою / віночком до легкої піни, після чого обмакиваем в клярі (з усіх боків) підготовлені конверти, викладаємо їх в розігріту на маслі сковороду і обсмажуємо на середньому вогні до рум’янцю.

konvertiki-iz-lavasha.1jpg

8. При смаженні, конверти стають хрусткими, а сирна начинка – плавиться, що надає в підсумку закусці приголомшливий смак і зовнішній вигляд.

Конвертики з тонкого лаваша: поради по приготуванню

Навіть якщо ви знаєте все про приготування своєї улюбленої закуски з лаваша, то все одно не нехтуйте порадами, які ми вам дамо.

Іноді, найменший упущений нюанс може зіпсувати результат всього кулінарного процесу. Тому обов’язково запишіть або запам’ятайте наші прості поради, і вони ні разу виручать вас при приготуванні хрустких конвертів з прісного тонкого лаваша.

Рада №1: Як правильно визначити розмір конвертиків

На це питання кожна господиня повинна відповісти сама. Вся справа в тому, що розмір конвертів з лаваша залежить виключно від ваших смаків і естетичних поглядів.

Якщо вам до душі міні-конверти, то ріжте листи квадратиками по 10-15 см з кожного боку, якщо ж хочете отримати великі конверти з начинкою, тоді листи розріжте на квадрати, розміром 25-30 см.

Рада №2: Подаємо лаваш з начинкою без жиру

Це просте правило можна віднести до всіх страв, які готуються в маслі на сковороді. Щоб прибрати надлишки жиру (масла), в якому смажилися конвертики, необхідно після смаження перекласти коржі з начинкою на паперовий рушник (або серветку), щоб ці залишки вбралися не в тісто, а в папір.

Зайвий жир – додаткові калорії і можлива гіркота, яка запросто може потрапити в ніжну начинку.

konvertiki-iz-lavasha.3jpg

Рада №3: ​​Лаваш домашній або магазинний: що краще

Знову-таки, на це питання відповідь вам необхідно знайти самостійно. Для приготування смаженого лаваша (конвертом) з начинкою підійде біла вірменська коржик будь-якого виробництва, як домашнього, так і магазинного. Яка краще – вирішувати вам.

Безумовно, у домашнього лаваша зовсім інший смак і якість, але якщо немає сил і часу піч його своїми руками, тоді можна купити готовий.

Тим, хто бажає приготувати тісто на лаваш самостійно – пропонуємо на допомогу прості домашні рецепти.

  • Як спекти лаваш будинку: 5 популярних рецептур 
  • Як приготувати тісто для лаваша в хлібопічці

 

Рада №4: Начинки для конвертиків з лаваша

Варіанти начинок, які ми розглянули в вищеописаних рецептах, – далеко не єдині варіації того, чим можна смачно наповнити прісний лаваш. Насправді, загорнути в конвертики з лаваша можна абсолютно будь-які продукти.

Ми наведемо лише деякі варіації вдалого поєднання доступних інгредієнтів. Ви ж, за бажанням, можете цей список в домашніх умовах продовжувати до нескінченності:

  1. сир з шинкою;
  2. морква (свіжа або корейська) з сиром і зеленню;
  3. овочі з грибами;
  4. м’ясний фарш з овочами;
  5. гриби з сиром;
  6. курка з овочами і зеленню;
  7. томати з сиром сулугуні та зеленню;
  8. твердий сир з сиром;
  9. копчена ковбаса з сулугуні (або плавленим сиром) і багато інших варіантів.

konvertiki-iz-lavasha.4jpg

Смачні та рум’яні конвертики з лаваша на сковороді – прекрасна самостійна закуска, яка сподобається кожному члену вашої родини.

Універсальність цієї страви в тому, що готуються конвертики з лаваша на швидку руку, обходяться недорого, а підходять для прикраси столу буквально з будь-якого приводу, будь то сімейний вечерю або банкет з нагоди дня народження.

Що важливо, в рецептах цієї страви немає строгості приготування (випікання тіста на лаваш не береться до уваги), тому начинку для коханої закуски ви створюєте повністю на свій розсуд.

Не бійтеся експериментувати – і ви отримаєте чудово смачні апетитні коржі з начинкою, які порадують і вас, і ваших близьких.

Смачного!