Національна кухня багатьох країн багата простими в приготуванні, але смачними і цікавими стравами. Ось і в цьому випадку такі звичайні для нашого раціону продукти перетворюються в оригінальне блюдо колканнон. Не знаю як вам, але мені в голову не приходило так поєднувати картоплю і капусту. Виходить дуже смачно!
необхідно:
- Картопля – 500 г
- Капуста – 250 г (у мене білокачанна, можна використовувати будь-яку)
- Цибуля зелена – ок. 30 г
- Молоко (або вершки, картопляний відвар … і т.п.) – ок. 100 г
- Вершкове масло – 50 г
- Часник – 1-2 зубки (за бажанням)
- Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
приготування:
Готується колканнон дуже просто.
потрібно:
1. зварити картопляне пюре,
2. відварити нашатковану капусту,
3. відварити зелену цибулю в молоці або вершках,
4. все змішати з додаванням вершкового масла.
Спочатку поставимо варити картоплю, це займає хвилин 30, за цей час встигнемо нашаткувати і приготувати все інше.
Відразу ж поставити каструлю з водою для варіння капусти.
У картоплю при варінні я обов’язково додаю 1-2 зубки часнику.
Капусту нашаткувати, як для борщу.
Капусту опускаємо в підсолений окріп і варимо до м’якості.
Залежно від сорту це може зайняти 5-10 хвилин.
Капусту відкидаємо на друшляк, повертаємо в каструлю і накриваємо, щоб залишалася гарячою.
Нарізану зелену цибулю кладемо в молоко і варимо при тихому кипінні хвилини 3.
Коли картопля зварилася, розминаємо його в пюре з додаванням вершкового масла.
Як і кашу, колканнон маслом не зіпсуєш, чим більше, тим смачніше.
При подачі, до речі, теж кладеться шматочок вершкового масла, щоб він перетворився в масляну калюжку, але я з дитинства не люблю таку подачу, тому масло поклала відразу і перемішала.
У пюре з картоплі кладемо капусту і цибулю з молоком.
Перемішуємо, перевіряємо на сіль, якщо треба – підсолити.
Взагалі існує багато рецептів цього блюда. Готувати його можна з будь-якої капустою, а добавки можуть бути різними, на ваш смак.
Зазвичай пропорції картоплі і капусти 2/1, але і це не догма.
А з добавок рекомендую, наприклад, обсмажений ріпчасту цибулю і бекон.
Усе! Можна подавати як гарнір або самостійне вегетаріанське блюдо.
Смачного!