Коктейлі на основі фрешів

Свіжовичавлений сік
Правильне харчування має на увазі вживання великої кількості «живих» продуктів – фруктів і овочів, які вміщують необхідні для здоров’я корисні речовини. Одним з рішень задачі збагачення харчування сім’ї є вживання фрешів – свіжих соків ягід, фруктів і овочів, багатих на вітаміни, мінеральні речовини і клітковиною. Звичайно ж, вони корисніше своїх пакетованих побратимів, які продаються в магазинах і позиціонуються виробниками як натуральний продукт.

Фреш – це комора вітамінів і мінеральних речовин. Але не завжди і не всім можна вживати подібні напої. Адже вони можуть стати причиною алергічних реакцій. І мова тут йде не тільки про соках з цитрусових. Чи не кожен шлунок може витримати атаку яблучного або апельсинового нектару в чистому вигляді. Тому все фреші краще розбавляти водою в пропорції 1: 1 і більше.

Корисні властивості свіжих соків

Відомо, що цілющі властивості напоїв фреш використовуються при лікуванні і профілактики множин захворювань.

Смородиновий, журавлинний і цитрусовий нектари – чемпіони за вмістом в них вітаміну С. Вітамін С відомий як відмінний засіб для профілактики застуд і зміцнення імунітету. А їх суміші (мікси) – це не тільки смачно, але і оригінально!

Корисні властивості свіжих соків

Морквяний, гарбузовий і сливовий соки – відмінні проносні засоби. Буряковий віджимання підтримає самопочуття жінки під час менструального циклу, кавуновий фреш допоможе скинути пару зайвих кілограмів! Грейпфрутовий фреш хороший для монодієт.

Свіжовичавлені соки можна застосовувати і в домашній косметології. Наприклад, маска «томат з молоком» живить і омолоджує шкіру, усуває лущення і сухість.

рецепти фрешів

Існує думка, що, чим більше фрешу випити в день, тим сильніше можна оздоровитися. Але це не так! Необхідна добова доза – три склянки, не більше. При розведенні свіжих нектарів краще використовувати мінеральну або кип’ячену воду.

Свіжовичавлені соки потрібно пити окремо від їжі або хоча б через годину після трапези. А краще це робити між сніданком і обідом або обідом і вечерею. Ні в якому разі не рекомендується запивати ними їжу!

Деякі віджимання взагалі краще вживати разом з якими-небудь іншими напоями. Гарне засвоєння морквяного віджиму можливо з додаванням в нього молока або вершків, але тільки зовсім трохи. Рослинна олія підвищує користь віджиму томатів, а ось сіль, з якої так люблять його пити, зруйнує всі його корисні речовини.

Фреші можна використовувати для приготування різноманітних коктейлів.

«Грейпфрутове бадьорий ранок»

Складові

  • Грейпфрут – 2 плоду
  • Лайм – 2 плоду
  • Імбир тертий – 2 ст.л.
  • Вода очищена – 200 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.

Рецепт приготування свіжовичавленого соку

Грейпфрутовий нектар містить не тільки безліч вітамінів, але багатий ще органічними кислотами і ефірними маслами.

Він покращує травлення і зміцнює нервову систему. Лайм має антиоксидантні властивості, уповільнює процеси старіння і підвищує імунітет. Імбир покращує обмінні процеси і виводить з організму токсини і шлаки.

Приготування

В першу чергу готуємо імбирний сироп.

  • Натираємо імбир.
  • У сотейник наливаємо воду, додаємо туди цукор і імбирну стружку.
  • Даємо цукру розчинитися у воді.
  • Приготований сироп охолоджуємо.
  • Змішуємо в ємності свіжовичавлені грейпфрутовий і лаймовий соки.
  • Вливаємо туди остиглий цукрово-імбирний сироп і ще раз перемішуємо.

Коктейль подається охолодженим, у високій склянці.

«Фрешпрессо»

Цей енергетичний коктейль миттєво підбадьорить вас після ночі і приготує до насиченого подіями дня.

Складові

  • Апельсин – 1 плід
  • вершки нежирні
  • Коричневий цукор – 2 ч.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Подрібнений лід – за бажанням

Фреш із соків за 5 хвилин

Спочатку готуємо апельсиновий фреш. Варимо еспресо. Змішуємо приготовані напої в міксері, потім до них додаємо коричневий і ванільний цукор, вершки і лід. Змішуємо ще раз.

Коктейль «Відновлювальний»

Цей фреш-мікс можна пити на ранок після веселого застілля. Він швиденько виведе з організму отрути і непотрібну рідина.

Складові

  • Огірок – 1 плід
  • Яблуко – 1 плід
  • Лайм – 1 плід
  • Кріп – 1 пучок
  • Селера (зелень і стебла) – 200 г

fresch6Коктейль

Всі інгредієнти відправляємо в соковижималку. Приготований коктейль виливаємо в стакан і п’ємо прохолодним, але не сильно холодним.

Коктейль гарбузово-банановий «Заспокійливий»

Цей напій найкраще пити перед сном. Гарбуз не тільки заспокоїть, але і виявиться дуже корисною для чоловіків, які страждають простатитом.

Складові

  • Гарбуз – 100 г
  • Банан – 1 плід
  • Апельсин – 150 мл віджиму
  • Ванільне морозиво – 1 ст.л.

коктейль

Приготуємо апельсиновий фреш. Сиру гарбуз подрібнюємо на дрібній тертці. Змішуємо всі в блендері: 3 ст. л. гарбузового пюре, банан (бажано заморожений), 150 мл свіжого апельсинового соку, 1 кульку морозива.

калорійність фрешів

Багато людей впевнені, що фреші – це кращий компонент для будь-якої дієти. Однак, це помилка. Відносна надмірність калорій в ананасовому соку – 130 ккал на склянку – розвіває всі міфи про цей фрукт – «спалювач» жиру. Трохи більше 100 ккал на склянку є і в яблучному, апельсиновому і мандариновому напоях.

Непогані показники у гарбузового та морквяного соку – 40 ккал на склянку. А ось найбільш низькокалорійними і, на думку дієтологів, корисними вважаються «екзотичні» фреші: редьки, ріпи, шпинату, капусти і буряка.

Звичайно, не кожен наважиться освіжитися подібним соком. Зате саме в них великий відсоток вітамінів і мінералів.

вибір фрешу

Фреш – це той сік, який тільки що вичавили ви самі або його віджали на ваших очах. Все інше до свіжовичавленим сокам не має ніякого відношення!

Сік, вичавлений за годину до вашого приходу – це все одно, що «осетрина другої свіжості». Через півгодини після віджиму він починає втрачати свої цінні властивості. Тому, купуючи фреш, зробіть акцент на тому, щоб його вичавили при вас.

Як фреш зробити

Іноді в великих торгових центрах можна побачити фреші, які вирішили фасувати в «пластик». Не піддавайтеся спокусі – невідомо, коли це сік був вичавлений насправді!

зберігання

Свіжовичавлені нектари псуються при контакті з повітрям, тому їх не рекомендується взагалі зберігати. При необхідності, налийте його в скляну тару, а зверху ще на полпальца налийте лимонного соку, який не пропустить повітря.

Таким чином, ваш «початковий» фреш не вступить в контакт з повітрям і не окислиться. Вся ця «консервація» повинна стояти в холодильнику не більше шести-восьми годин. А ось сік буряковий, навпаки, протягом 2-3 годин повинен відстоятися.