кокосовий кекс, можна сказати, мій винахід. За основу був узятий рецепт кексу, описаний в книжці до хлібопічці. Я його трохи поміняла, щось додала, щось прибрала. В результаті вийшов відмінний кекс з кокосовою стружкою, який зовсім затратно і не клопітно готувати.
Для приготування кокосового кексу нам знадобиться:
- 4 яйця,
- 180 грам вершкового масла або маргарину,
- 180 мл молока,
- 100 грам цукру (з вказаною кількістю цукру кекс виходить в міру солодкий),
- 15 грам ванільного цукру або за смаком,
- ¾ чайної ложки солі,
- 350 грам пшеничного борошна,
- 2 чайні ложки розпушувача,
- 70 грам кокосової стружки або за смаком.
Рецепт приготування кокосового кексу.
Розтопимо маргарин або вершкове масло. Я це роблю в мікрохвильовці на мінімальній потужності.
Додамо до маргарину яйця, молоко, цукор, ванільний цукор, сіль. Просеем зверху борошно, додамо розпушувач.
Міксером на середній швидкості замісити Кексовое тісто. Воно повинно бути однорідним і мати консистенцію сметани.
Додамо в тісто кокосову стружку, ще раз перемішати міксером всі інгредієнти.
Смажена форму для кексу рослинним маслом, якщо форма силіконова, то обполосніть її водою.
Виллємо тісто для кокосового кексу в форму.
Випікаємо кекс в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Пам’ятаємо, що час випічки залежить від особливостей духовки і може варіюватися як в більшу, так і в меншу сторону. Готовність кексу перевіряють дерев’яною паличкою або зубочисткою. Якщо верхівка вже готова, а всередині кекс ще сирий, то накрийте його фольгою.
Дістаємо готовий кокосовий кекс з духовки, трохи остудити, виймаємо з форми.
За бажанням остиглий кокосовий кекс можна прикрасити цукровою або шоколадною глазур’ю, посипати цукровою пудрою.
Нарізаємо кекс на порційні шматки і сідаємо пити чай.
Смачного!