Класичний салат «Мімоза»: покроковий фоторецепт

Напередодні новорічних свят навіть найзапекліші скептики починають вірити в чудеса, а все господині стають просто чарівницями. Підготовка страв на святковий стіл перетворюється в якесь таїнство, класичний покроковий рецепт салату «Мімоза» з відео і фото – ось приклад кулінарної магії. А якщо вже завтра ви святкуєте Різдво, почніть приготування цього салату зараз разом з нашим майстер-класом, адже вранці він буде ще смачніше.

Ви запитаєте: – Чому саме «Мімоза»? Все просто – один з топових салатів на пострадянському просторі, який завоював серця багатьох шанувальників і в сучасному світі. Крім того складу продуктів настільки простий і доступний, що є під рукою майже в кожному будинку.

Не кажучи вже про можливість експериментувати і замінювати початкові інгредієнти на будь-які інші з урахуванням смакових уподобань домочадців. І, звичайно, різноманітність подачі цієї страви до столу, на чому сьогодні ми і зробимо акцент, щоб домогтися потрібного ефекту першого враження «вау» і «ах» захоплених родичів і запрошених гостей.

Тонкощі приготування салату «Мімоза»

Перш, ніж приступати до готування за класичним рецептом, хотілося б дати кілька рекомендацій, які допоможуть отримати смак салату незабутнім і оригінальним навіть, якщо ви вирішите внести зміни в його первісний склад інгредієнтів.

  • Основними складовими салату є рибні консерви, яйця і майонез. Але ви абсолютно впевнено можете використовувати в якості альтернативи рибних консервах крабові палички, варену сьомгу і навіть червону рибу гарячого копчення.
  • Саме для нашої «Мімози» майонез – всьому голова. Тому вибирайте його ретельно. Він повинен бути жирним, так як легкі майонези можуть істотно змінити смак салату.

Готуючись до зйомок салату, я попередньо за допомогою міксера приготував домашній майонез, покроковий майстер клас приготування додаю.

  • Як показує досвід, класичну «Мімозу» складно зіпсувати, використовуючи свіжі продукти. Можна замінити звичайний сир на гострий або навіть на сирний продукт. Щоб зробити салат більш пікантним на смак, додайте в нього солодкий перець, гриби, червону ікру або навіть солоний огірок.
  • Збирайте салат з інгредієнтів однакової температури, щоб уникнути зіпсованого виду готового блюда.

Мій передсвятковий майстер-клас присвячений тому, як зробити смачний салат «Мімоза» своїми руками.

Відео-інструкція приготування салату Мімоза

Також я в подробицях покажу вам послідовність створення улюбленого салату від підготовки продуктів до подачі готового блюда на стіл і поетапно проілюструю весь процес фотографіями.

Як вже говорилося раніше, сьогодні ми зробимо ставки не тільки на склад салату, але і на його зовнішній вигляд і подачу. Для цього будемо використовувати спеціальну форму для формування салату порційно на одну персону.

Крім того, ми не будемо прагнути зробити це ідеально, легка недбалість на блюді від процесу створення салату в результаті зіграє нам тільки на руку і додасть готової «Мімоза» авторський вид.

Рецепт класичного салату «Мімоза» з фото крок за кроком

Меню на 8 березня Меню на день народження Новорічне меню Салати з варених овочів 1 24 години 1 годину з урахуванням відварювання інгредієнтів

Дмитро ВашарінСтатьі автора

klassicheskij-recept-salata-mimoza-s-video-i-foto-k-prazdniku.13
klassicheskij-recept-salata-mimoza-s-video-i-foto-k-prazdniku.13

Складові

  • Картопля – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Яйце куряче – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 цибулини + –
  • Рибні консерви (сайра, горбуша, скумбрія) – 100 г + –
  • Майонез – 130 г + –
  • Кріп свіжий – 1-2 гілочки + –
  • Суміш перців мелена – для прикраси + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картопля, морква і яйце попередньо відварюємо, охолоджуємо і очищаємо. З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо його якомога дрібніше кубиками.

  • Дістаємо рибу з банки і розминаємо її ножем або виделкою в окремій ємності.


  • Заздалегідь нічого натирати не треба – салат збираємо відразу в порційну форму. Для цього ставимо її на тарілку і натираємо прямо в нашу форму перший шар «Мімози» – варену картоплю, він створить надійну основу всьому блюду.

    В даному випадку для подрібнення найкраще використовувати ось таку ось маленьку тертку з дрібними отворами. З нею не тільки зручно працювати при створенні порцій, в результаті салат виходить дуже ніжним, прямо тане в роті за рахунок консистенції подрібнених продуктів.


  • Далі злегка ущільнюють картопляний шар, використовуючи для цього спеціальний «прес», що входить в комплект нашої форми. Якщо у вас його не виявилося, використовуйте для цієї мети товкач від ступки для подрібнення спецій.

    Хочу звернути вашу увагу на те, що розмір салатної форми у кожного виробника свій. Варіюйте товщину кожного шару кількістю закладаються інгредієнтів, не залишаючи просто напросто порожніх місць.


  • Наступним етапом наносимо шар майонезу поверх подрібненого картоплі. Майонез ми використовуємо домашнього виробництва, він набагато смачніше і натуральніше.

    Для зручності його нанесення застосовуємо кондитерський мішок: по-перше, ложкою розрівнювати майонез в маленькій формі не зручно, а, по-друге, мішок дозволить нам дозувати потрібну кількість його вмісту.

    Якщо у вас не виявилося раптом кондитерського мішка, не біда, використовуйте звичайний харчовий пакет.


  • Закриваємо шар майонезу дрібно посічений цибулею. Найкраще, звичайно, сюди підійде салатний негорькій цибулька. Але і звичайний ріпчаста цибуля можна позбавити від гіркоти, обдавши його окропом.

    Не забуваємо приминати кожний наступний шар салату (крім майонезу) «пресом», щоб в готовому вигляді він добре тримав форму.


  • Викладаємо прямо на цибулю розім’яту рибу, гарненько розподіляємо її по всьому периметру форми, притискаємо до цибульки і рівномірно поливаємо рибу шаром майонезу.


  • Відокремлюємо жовток від білка. Жовток відкладаємо на час в сторону, а білок натираємо прямо в форму.

    Його ми не пресуємо, а просто змащуємо майонезом.


  • Яскравою родзинкою нашого салату і практично останнім шаром є морквина. Подрібнюємо її на попередньо промиту тертку, щоб залишки білка не були в помаранчевий шар.

    Слідом наносимо майонез.


  • Завершальним кроком і колірним акордом нашої «Мімози» є жовток. Його ми так само подрібнюємо за допомогою терки, використовуючи найменші отвори.


  • І ось наша ніжна «Мімоза» майже готова. Залишилося лише зробити пару завершальних кроків.

    Чи не поспішаємо очищати тарілку від повалених повз салатної форми шматочків подрібнюють інгредієнтів, навпаки, додаємо відсутні, щоб досягти задуманого безладу в оформленні «Мімози». Прикривши зверху форму із зібраним салатом, додаємо на тарілку за допомогою млини суміш перців.


  • Далі акуратно знімаємо форму з салату, щоб не порушити його геометрію. Робимо останні штрихи: прикрашаємо наш салатик навколо гілочками кропу і майонезним крапельками з кондитерського мішка.

    Спритність рук – і казково красивий і смачний салат «Мімоза» готовий до подачі на святковий стіл!