Класичний грецький салат з фетою і помідорами

Салат з фетою і помідорами
Кожна національна кухня має в своєму арсеналі блюда, які активно асимілюються в кухні інших країн, лише трохи видозмінюючись. Грецьке блюдо – салат з фетою і помідорами – в будь-яких варіаціях якраз є популярною стравою народів Апеннінського півострова. За рахунок смакових особливостей національного продукту, будь-які страви з його використанням набувають середземноморську вишуканість і пікантність.

Фета – це національний грецький продукт з овечого молока, з оригінальним смаком і присмаком. А тому його часто використовують в різних стравах. Ми розглянемо кілька варіантів салату з овечим сиром, серед яких, можливо, ви знайдете саме те, що давно шукали.

Класичний грецький салат з фетою і помідорами

Класичний салат з фетою і помідорами

Складові

  • Сир фета – близько 200 г + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Огірки – 2 плоду + –
  • Маслини без кісточок – 10-15 шт. + –
  • Болгарський перець (ні Зелений) – 1 плід + –
  • Цибуля ріпчаста, червоний – 1 головка невелика + –
  • Орегано – за смаком + –

Для заправки:

  • Оливкова олія – ​​пара ст. л. + –
  • Оцет винний (краще червоний) – 2 ч. Л. + –
  • Чорний перець свіжозмелений – за смаковими уподобаннями + –
  • Сіль – трохи + –

Приготування

У класичному виконанні грецький салат – суміш крупно нарізаних овочів, полита заправкою. Вирішуйте самостійно, яка нарізка овочів буде використовуватися.

  1. Овочі промиваємо під водою, даємо стекти воді і нарізаємо будь-яким способом. Класичний спосіб нарізки для грецького салату – напівкружечками. Фету нарізаємо кубиками розміром в 1-1,5 сантиметрів, маслини розрізах уздовж ягід навпіл.
  2. Готуємо заправку, просто змішавши її компоненти. Перемішуємо все овочі з сиром і маслинами і поливаємо заправкою. Прикрашаємо листочками орегано.

Салат з фетою і помідорами готується за 5 хвилин! А смакові поєднання вражають і, безсумнівно, зроблять цю грецьку класику і класикою вашого сімейного столу!

* Рада кухарчуком
Грецький салат з фетою можна доповнити будь-якою зеленню. Особливо популярний в даному рецепті листовий салат, який грецькі кухаря просто рвуть руками і доповнюють будь-які салати.

Читайте ще схожі записи:


Готовим дома грецький салат
Як робити грецький салат

Рулетики з фетою і помідорами

Варіант рулетиков з фетою і помідорами

Складові

  • Баклажани сині – 2 плоду + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Сир фета – 100-130 г + –
  • Оливкова олія – ​​пара ст. л. + –
  • Сіль – трохи + –
  • Чорний перець мелений – за бажанням + –
  • Петрушка – невеликий пучок + –
  • Горіхи волоські (очищені половинки) – 80 г + –

Приготування

Ця чудова закуска стане подією вашого святкового столу! Хоча, зізнатися, її нескладно приготувати і для щоденного раціону – це корисно і надзвичайно смачно!

  1. Баклажани нарізаємо вздовж плоду пластинками товщиною близько 5 мм. Пластинки посипаємо перцем і сіллю (за смаком). Ми залишаємо на кілька хвилин. Далі обсмажуємо їх в сотейнику до золотистої скоринки з двох сторін. Викладаємо обсмажені заготовки на паперові Рушничок для вбирання зайвого жиру.
  2. Готуємо начинку для рулетиків: сир, посічену зелень і решту оливкової олії змішуємо в однорідну пасту. Томати розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями.
  3. Готуємо рулетики. Для цього на край підсмажених платівок баклажанів кладемо чайну ложечку сирної пасти, підготовлений шматочок томата і половину ядра волоського горіха. Акуратно згортаємо пластину баклажана в рулетики.
  4. Викладаємо наші рулетики на блюдо, покрите листям салату або посипане рубаною петрушкою (або будь-якою зеленню по вашим перевагам). Краї тарілки сервіровки прикрашаємо овочевий нарізкою з помідорів або формуємо з них квіти.

Смачного!

Салатна суміш з макаронами «Середземноморське літо»

Салатна суміш з макаронами

Складові

  • Паста – 250 г + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Сир фета – близько 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 невелика головка + –
  • Огірок – 1 плід + –
  • Оливки без кісточки – за смаком + –
  • Сік лимона – 2 ст. л. + –
  • Йогурт натуральний (несолодкий) – + –
  • Чорний перець свіжозмелений – по перевагах + –
  • Кріп – невеликий пучок + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Цибуля зелена – кілька пір’я + –

Приготування

Цей чудовий салат неодмінно викличе у вас позитивну посмішку через пасти у вигляді красивих метеликів, і подумки переміщує вас на красиву галявину серед оливкових дерев.

  1. Відварюємо пасту, враховуючи рекомендації виробника.
  2. Овочі нарізаємо так: томати – тонкими півкільцями, огірки (очищаємо від шкірки, якщо вона занадто товста або гірчить) півкільцями, цибуля червоний – аналогічно. Зелень дрібно рубаємо, зелена цибуля – соломкою довжиною 2-4 см, сир – кубиками, а оливки розрізаємо навпіл (можна і не розрізати!).
  3. Розміщуємо всі інгредієнти в просторий посуд, додаємо зварену пасту, солимо і перемішуємо. Окремо готуємо заправку: йогурт (можна замінити кефіром), мелений перець і лимонний сік змішуємо до однорідності. Поливаємо салатну суміш заправкою.
  4. Приготовану страву викладаємо в святковий сервірувальна салатник і прикрашаємо шматочками томатів і оливками.

Цей чудовий салатик може стати вашим улюбленим блюдом, оскільки поєднує в собі кращі традиції середземноморської кухні і вражає ніжністю і поєднанням смаків.

Кожен варіант салату з фетою і помідорами переносить нас в сонячну Грецію, де сирні традиції шануються з покоління в покоління, а нам дають можливість оцінити його незвичайний смак і харчові поєднання!