Класичний чізкейк з чорницею або іншими ягодами

Класичний чізкейк з чорницею – дуже красивий і смачний, настільки ніжний, що просто тане в роті. Одним з головних його переваг є простота приготування. З таким рецептом впорається будь-який початківець кулінар.

Отже,

Рецепт чизкейка з чорничним желе

Цей рецепт розрахований на форму, діаметром 24 см.

Складові:

  • 250 г печиво (солодкі крекери)
  • 100 г вершкового масла
  • 50 – 60 г гіркий шоколад
  • 600 г вершковий сир (наприклад, Маскарпоне)
  • 150 г цукор
  • 3 яйця
  • 1 ч. Л. ванільний цукор
  • 500 – 550 г чорниця
  • 10 г желатин (2 ч. Л.)

Якщо Ви хочете, то можете замінити ягоди на будь-які інші або ж зовсім їх прибрати. Тоді потрібно взяти 900 г сиру, 5 яєць і в крем додати сік лимона.

Підготуйте форму, в якій будете випікати чізкейк, застеливши дно пергаментом.

Увімкніть духовку і розігрійте до 160 градусів.

Як зробити підставу для чізкейку

  • Помістіть масло в сотейник і розтопіть його.
  • Подрібніть печиво в комбайні.
  • Покришите туди шоколад і подрібніть ще раз.
  • У печінкою додайте розтоплене масло і перемішайте знову.

У підготовлену форму висипте отриману крихту і розрівняйте ложкою.

Надішліть основу в холодильник.

Якщо захочете приготувати основу самостійно, можете приготувати будь-яку пісочне тісто або взяти рецепт звідси.

Як приготувати сирну масу

  • У посуд розбийте яйця.
  • Додайте до них ванільний цукор і 4 ложки цукру від загальної кількості.
  • Перемішайте віночком, але не збивайте, щоб не було повітряних бульбашок. Досить просто з’єднати продукти.
  • Додайте вершковий сир і перемішайте все разом до однорідного стану.

Як випекти чізкейк

  • Дістаньте основу і вилийте на неї сирний крем.
  • Поставте форму на решітку і відправте в духовку на 1 годину і 20 – 30 хвилин. Серединка готового чізкейку повинна злегка тремтіти.
  • Після випікання залиште торт в вимкненій духовці з відкритими дверцятами до повного охолодження.

Остиглий чізкейк помістіть в холодильник на кілька годин..

Як зробити ягідне желе

У посуд для подальшого нагрівання висипте желатин і залийте 100 г води.

Перемішайте і залиште набухати.

Набряклий желатин прогрівайте до повного розчинення, не доводячи до кипіння.

Розділіть чорницю на 2 частини, в одну висипте цукор і подрібніть блендером до пюреобразного стану.

У чорничне пюре додайте розчинений желатин і ретельно перемішайте.

Дістаньте чізкейк з холодильника і викладіть шар залишилися ягід.

Дуже акуратно вилийте зверху чорничне желе.

Закрийте форму кришкою (тарілкою) і приберіть в холодильник на кілька годин до застигання желе.

Якщо готуєте чізкейк в рознімної формі, то пройдіться по периметру ножем і тільки потім дістаньте.

Акуратно перенесіть чізкейк на тарілку сервіровки.

Все готово!

Відео – Як приготувати ніжний чорничний чізкейк


Смачного!