Класичний чізкейк з чорницею – дуже красивий і смачний, настільки ніжний, що просто тане в роті. Одним з головних його переваг є простота приготування. З таким рецептом впорається будь-який початківець кулінар.
Отже,
Рецепт чизкейка з чорничним желе
Цей рецепт розрахований на форму, діаметром 24 см.
Складові:
- 250 г печиво (солодкі крекери)
- 100 г вершкового масла
- 50 – 60 г гіркий шоколад
- 600 г вершковий сир (наприклад, Маскарпоне)
- 150 г цукор
- 3 яйця
- 1 ч. Л. ванільний цукор
- 500 – 550 г чорниця
- 10 г желатин (2 ч. Л.)
Якщо Ви хочете, то можете замінити ягоди на будь-які інші або ж зовсім їх прибрати. Тоді потрібно взяти 900 г сиру, 5 яєць і в крем додати сік лимона.
Підготуйте форму, в якій будете випікати чізкейк, застеливши дно пергаментом.
Увімкніть духовку і розігрійте до 160 градусів.
Як зробити підставу для чізкейку
- Помістіть масло в сотейник і розтопіть його.
- Подрібніть печиво в комбайні.
- Покришите туди шоколад і подрібніть ще раз.
- У печінкою додайте розтоплене масло і перемішайте знову.
У підготовлену форму висипте отриману крихту і розрівняйте ложкою.
Надішліть основу в холодильник.
Якщо захочете приготувати основу самостійно, можете приготувати будь-яку пісочне тісто або взяти рецепт звідси.
Як приготувати сирну масу
- У посуд розбийте яйця.
- Додайте до них ванільний цукор і 4 ложки цукру від загальної кількості.
- Перемішайте віночком, але не збивайте, щоб не було повітряних бульбашок. Досить просто з’єднати продукти.
- Додайте вершковий сир і перемішайте все разом до однорідного стану.
Як випекти чізкейк
- Дістаньте основу і вилийте на неї сирний крем.
- Поставте форму на решітку і відправте в духовку на 1 годину і 20 – 30 хвилин. Серединка готового чізкейку повинна злегка тремтіти.
- Після випікання залиште торт в вимкненій духовці з відкритими дверцятами до повного охолодження.
Остиглий чізкейк помістіть в холодильник на кілька годин..
Як зробити ягідне желе
У посуд для подальшого нагрівання висипте желатин і залийте 100 г води.
Перемішайте і залиште набухати.
Набряклий желатин прогрівайте до повного розчинення, не доводячи до кипіння.
Розділіть чорницю на 2 частини, в одну висипте цукор і подрібніть блендером до пюреобразного стану.
У чорничне пюре додайте розчинений желатин і ретельно перемішайте.
Дістаньте чізкейк з холодильника і викладіть шар залишилися ягід.
Дуже акуратно вилийте зверху чорничне желе.
Закрийте форму кришкою (тарілкою) і приберіть в холодильник на кілька годин до застигання желе.
Якщо готуєте чізкейк в рознімної формі, то пройдіться по периметру ножем і тільки потім дістаньте.
Акуратно перенесіть чізкейк на тарілку сервіровки.
Все готово!
Відео – Як приготувати ніжний чорничний чізкейк
Смачного!