Кисіль з ревеню

Кисіль з ревеню
Пропонуємо вам сьогодні дуже смачний напій, який в залежності від його густини і температури може бути і питвом, і перекусом. Приготуємо кисіль з ревеню, який робиться швидко і просто, а своєю приємною кислинкою внесе різноманітність в будь-який літній стіл вдома або на природі. Освоївши базовий рецепт, почати експериментувати буде легко, а простору для фантазії навіть в такому простому складі може бути багато.

Зробимо його для початку з мінімум інгредієнтів, щоб на смак він вийшов схожим на легкий лимонад.

Кисіль з ревеню простий

Кисіль з ревеню простий

Складові

  • Ревінь – 500 г + –
  • Вода очищена – 1 л + –
  • Крохмаль – 1,5 ст.л. + –

Приготування

  1. Черешки ревеню порубати на кубики 2 на 2 см. Заливаємо їх водою і ставимо на вогонь. Варимо після закипання 15 – 20 хвилин і вимикаємо.
  2. Всипаємо цукор, перемішуємо і даємо настоятися що вийшло компоту і заодно подостить. Пробуємо на солодкість і, при необхідності, доповідаємо цукру ще трохи.
  3. Відвар проціджують в окремий посуд і знову ставимо на вогонь.
  4. Крохмаль насипаємо в чашку і заливаємо холодною водою так, щоб можна було його розмішати, приблизно на ¼ склянки, і вливаємо його в закипілий відвар.
  5. Щоб не було грудочок безперервно розмішуємо кисіль віночком.
  6. Даємо покипіти ще 5-7 хвилин і вимикаємо.

Подавати кисіль можна і в гарячому, і в холодному вигляді. У першому випадку найкраще є його ложечкою сам по собі, з кашею або з бісквітами, а в другому – зі свіжими ягодами і збитими вершками.

Кисіль з ревеню за таким рецептом виходить досить рідким і прозорим, можна згустити його, збільшивши кількість всипати крохмалю, додати не 1,5 ст.л, а 2,5 ложки. А можна зробити його більш насиченим, поклавши до складу ревеневий пюре.

Для цього ми просто не викидаємо черешки з відвару, а подрібнюємо їх у блендері або протираємо через сито. Повертаємо пюре в компот, ставимо на вогонь і, як тільки все закипить, вливаємо холодний крохмаль.

Такий кисіль з ревеню НЕ буде прозорим і світлим, зате смак його буде більш глибоким.

Кисіль з ревеню з бананом

Напій за цим рецептом стане справжнім десертом і іюмінкой будь-якого – дитячого або дорослого столу.

  • 400 г ревеню промиваємо, шаткуємо, заливаємо 400 мл води і всипаємо 1,5 ст.л. цукру.
  • Доводимо до кипіння, варимо до м’якості і вимикаємо.
  • Ревінь з відвару за бажанням протираємо і повертаємо назад або викидаємо.
  • У блендері подрібнюємо 1 банан і додаємо його до компоту.
  • Все перемішуємо, знову ставимо на вогонь і, поки суміш доходить до кипіння, розводимо в склянці в невеликій кількості води 1,5 ст.л. крохмалю.

Кисіль з ревеню з бананом - домашній рецепт

Вливаємо його тонкою цівкою, безперервно помішуючи віночком, тримаємо на маленькому вогні ще 4-5 хвилин, вимикаємо.

Кисіль за цим рецептом виходить незвичайно ароматним і дуже смачним – банан врівноважить кислинку ревеню.

Кисіль з ревеню з вершками

Так само, як і в попередньому рецепті проварюємо до готовності 400 г рубленого ревеню з 2 ст.л. цукру в 400 мл води.

  1. Відвар проціджують, а черешки подрібнюємо в блендері і прямо в ньому ж вливаємо до них 150 г вершків.
  2. Все збиваємо ще раз і повертаємо назад в відвар.
  3. Прогріваємо на повільному вогні і, коли суміш майже закипить, акуратно вливаємо розведений крохмаль (1,5 ст.л).
  4. Збиваємо до однорідності віночком і вимикаємо. При бажанні додаємо в кисіль корицю на кінчику ножа або стільки ж меленого імбиру.

Кисіль з ревеню з вершками

Особливо смачний буде кисіль з ревеню за цим рецептом в охолодженому вигляді. Подаємо його холодним зі свіжими ягодами.

Ось бачите, яким різноманітним може бути смак киселю з такого найпростішого продукту, як ревінь! Готуйте, експериментуйте і пийте з апетитом!