Пропонуємо вам сьогодні дуже смачний напій, який в залежності від його густини і температури може бути і питвом, і перекусом. Приготуємо кисіль з ревеню, який робиться швидко і просто, а своєю приємною кислинкою внесе різноманітність в будь-який літній стіл вдома або на природі. Освоївши базовий рецепт, почати експериментувати буде легко, а простору для фантазії навіть в такому простому складі може бути багато.
Зробимо його для початку з мінімум інгредієнтів, щоб на смак він вийшов схожим на легкий лимонад.
Кисіль з ревеню простий
Складові
- Ревінь – 500 г + –
- Вода очищена – 1 л + –
- Крохмаль – 1,5 ст.л. + –
Приготування
- Черешки ревеню порубати на кубики 2 на 2 см. Заливаємо їх водою і ставимо на вогонь. Варимо після закипання 15 – 20 хвилин і вимикаємо.
- Всипаємо цукор, перемішуємо і даємо настоятися що вийшло компоту і заодно подостить. Пробуємо на солодкість і, при необхідності, доповідаємо цукру ще трохи.
- Відвар проціджують в окремий посуд і знову ставимо на вогонь.
- Крохмаль насипаємо в чашку і заливаємо холодною водою так, щоб можна було його розмішати, приблизно на ¼ склянки, і вливаємо його в закипілий відвар.
- Щоб не було грудочок безперервно розмішуємо кисіль віночком.
- Даємо покипіти ще 5-7 хвилин і вимикаємо.
Подавати кисіль можна і в гарячому, і в холодному вигляді. У першому випадку найкраще є його ложечкою сам по собі, з кашею або з бісквітами, а в другому – зі свіжими ягодами і збитими вершками.
Кисіль з ревеню за таким рецептом виходить досить рідким і прозорим, можна згустити його, збільшивши кількість всипати крохмалю, додати не 1,5 ст.л, а 2,5 ложки. А можна зробити його більш насиченим, поклавши до складу ревеневий пюре.
Для цього ми просто не викидаємо черешки з відвару, а подрібнюємо їх у блендері або протираємо через сито. Повертаємо пюре в компот, ставимо на вогонь і, як тільки все закипить, вливаємо холодний крохмаль.
Такий кисіль з ревеню НЕ буде прозорим і світлим, зате смак його буде більш глибоким.
Кисіль з ревеню з бананом
Напій за цим рецептом стане справжнім десертом і іюмінкой будь-якого – дитячого або дорослого столу.
- 400 г ревеню промиваємо, шаткуємо, заливаємо 400 мл води і всипаємо 1,5 ст.л. цукру.
- Доводимо до кипіння, варимо до м’якості і вимикаємо.
- Ревінь з відвару за бажанням протираємо і повертаємо назад або викидаємо.
- У блендері подрібнюємо 1 банан і додаємо його до компоту.
- Все перемішуємо, знову ставимо на вогонь і, поки суміш доходить до кипіння, розводимо в склянці в невеликій кількості води 1,5 ст.л. крохмалю.
Вливаємо його тонкою цівкою, безперервно помішуючи віночком, тримаємо на маленькому вогні ще 4-5 хвилин, вимикаємо.
Кисіль за цим рецептом виходить незвичайно ароматним і дуже смачним – банан врівноважить кислинку ревеню.
Кисіль з ревеню з вершками
Так само, як і в попередньому рецепті проварюємо до готовності 400 г рубленого ревеню з 2 ст.л. цукру в 400 мл води.
- Відвар проціджують, а черешки подрібнюємо в блендері і прямо в ньому ж вливаємо до них 150 г вершків.
- Все збиваємо ще раз і повертаємо назад в відвар.
- Прогріваємо на повільному вогні і, коли суміш майже закипить, акуратно вливаємо розведений крохмаль (1,5 ст.л).
- Збиваємо до однорідності віночком і вимикаємо. При бажанні додаємо в кисіль корицю на кінчику ножа або стільки ж меленого імбиру.
Особливо смачний буде кисіль з ревеню за цим рецептом в охолодженому вигляді. Подаємо його холодним зі свіжими ягодами.
Ось бачите, яким різноманітним може бути смак киселю з такого найпростішого продукту, як ревінь! Готуйте, експериментуйте і пийте з апетитом!