Керамічна сковорода пригорає, що робити

keramicheskaya-skovoroda-prigoraet-chto-delat
Вибір кухонного посуду відіграє велику роль в приготуванні їжі, щоб не виникло проблем, просто купите якісну і дотримуйтеся правил її експлуатації.

Але що ж робити якщо ваша керамічна сковорода пригорає, ми наведемо кілька порад, як позбавити її від дефекту і правильно використовувати. Для цінителів здорової їжі вона перша помічниця і важливо продовжити термін служби такого посуду на вашій кухні.

Керамічний посуд дуже цінується споживачами, адже їжа, приготована за допомогою подібної начиння, ні з чим не зрівняється. Секрет виготовлення керамічної сковороди її покриття – використовуваний натуральний пісок і вода при нагріванні щільно обволікають залізо і при готуванні не пропускають шкідливі речовини.

Пошкодити таку поверхню можна лише за допомогою заліза, тому якщо ви зупинили свій вибір на кераміці, потрібно запасатися дерев’яними лопатками і ложками.

Для початку потрібно розібратися, в чому причина пригорання сковорідки з керамічним покриттям. З’ясувавши причини, ви зможете зрозуміти, як усунути дефект і готувати без проблем.

Чому керамічна сковорода стала пригоряти

keramicheskaya-skovoroda-prigoraet-chto-delat2

  • Однією з причин пригорання є занадто тонке покриття (найдешевші вироби), саме тому сковорода швидко прийшла в непридатність.
  • Можливо, ви неправильно експлуатували начиння, наприклад, ставили в духовку або готували на відкритому вогні.
  • Найпоширенішою причиною пригорання може стати перегрів, можливо, ви надовго залишили сковорідку на вогні порожню. Щоб уникнути цього, краще заздалегідь приготувати всі продукти і лише потім приступати до готування.
  • Керамічну сковорідку можна мити в посудомийній машині (щоб не пошкодити поверхню потрібно уникати перепадів температур).
  • Можливо, в поспіху ви не встигли добре вимити сковорідку, і на ній залишилися незначні частинки їжі, в цьому випадку начиння обов’язково пригорить.

Якщо ваша керамічна сковорідка, чомусь пригоріла, спробуємо разом знайти спосіб усунути цю проблему.

Як очистити від гару сковорідку з керамічним покриттям

keramicheskaya-skovoroda-prigoraet-chto-delat1

  • Звільніть сковорідку від залишків їжі і замочіть на деякий час, а потім ретельно вимийте за допомогою соди. Ні в якому разі не використовуйте в миття керамічних виробів залізні йоржики і щітки, поле цього ви вже не врятуєте свою сковорідку.
  • Після миття висушіть сковорідку рушником і добре натріть рослинним маслом за допомогою кухонного губки (найкраще підійде оливкова олія, яке має більш густу структуру). Нехай вона постоїть з маслом 2 дні, потім добре вимийте в теплій воді за допомогою щадного миючого засобу, обсушити і приступайте до готування.
  • Якщо після цього сковорода все ж пригорає, зверніть увагу на термін експлуатації, можливо, він закінчився, в цьому випадку ви не зможете усунути проблему з гаром.
  • Нехай це і кераміка, але старих дідівських способів ще не скасували: візьміть велику поварену сіль, насипте її так, щоб поверхня начиння була повністю покрита. Поставте на повільний вогонь і залиште на 1,5 години, після цього висипте сіль, полийте олією і потримайте на повільному вогні хвилину, злийте масло і коли сковорідка охолоне, вимийте за допомогою миючого засобу.

Щоб у вас не виникало вищеописаних проблем, потрібно, перш за все, вибрати якісну керамічну сковороду.

Як вибрати хорошу керамічну сковороду

keramicheskaya-skovoroda-prigoraet-chto-delat3

  • Товщина дна сковорідки – найперша ознака якості сковороди, чим товще дно, тим краще: оптимальна товщина 5 мм. Параметри сковорідки вказуються на упаковці.
  • Перед покупкою зверніть увагу на колір сковороди, в ідеалі він повинен бути бежевим, іноді білим або кавовим. Такі тони свідчать про натуральність предмета і сумлінному виробництві.
  • При виборі уважно огляньте внутрішню частину сковорідки, на ній не повинно бути розлучень і шорсткостей. Якщо є хоч найменший ознака, краще утримайтеся від такої покупки. Сковорода повинна бути гладкою, і тоді ви зможете використовувати її довго і без особливих труднощів.
  • Ще одна умова – це ціна, хороша керамічна сковорідка не може коштувати дешево. Недорогі сковорідки навряд чи можна використовувати довго, і є ймовірність, що сковорода з перших хвилин готування не принесе очікуваного результату. Краще заплатити один раз, щоб в майбутньому уникнути пригорання і інших проблем з її експлуатацією.

У сучасному світі багато стежать за своїм харчуванням, і в цьому їм допомагає якісна кухонне начиння. Не шкодуйте коштів для її покупки і часу за правильним доглядом за нею.

Після всіх ваших зусиль керамічна сковорода пригорає, і ви не знаєте що робити? Залишається тільки одне – купити нову дійсно якісну сковорідку!