На вихідних знову готувала домашній сир, і знову постало питання про те, куди подіти сироватку. Я напекла млинців, спекла батон і потім хліб, але сироватка все одно залишилася. Тому я вирішила доповнити список страв, приготованих з використанням сироватки, кексами.
Для приготування кексів на сироватці нам знадобиться:
- 2 яйця,
- 1 склянка цукру,
- 100 грам рослинного масла,
- 250 грам сироватки,
- 400 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 1 столова ложка ванільною пудри,
- 100 грам родзинок,
- цукрова пудра для прикраси.
Рецепт приготування кексів на сироватці.
Розітремо виделкою або збити міксером яйця з цукром. Додамо рослинне (в моєму випадку соняшникова) масло, сироватку і добре все перемішати.
Просеем борошно з розпушувачем в рідкі інгредієнти і ще раз все добре перемішати.
Тісто по густоті повинно вийти як сметана.
Додамо ванільну пудру і добре промитий і обсушену родзинки. Ще раз перемішати тісто.
Форми для кексів змазати олією. У мене є спеціальні паперові вкладиші, тому я нічим не змащувала. Силіконові форми теж змащувати не потрібно їх досить обполоснути холодною водою.
Заповнимо формочки тестом не більше ніж на 2/3.
Замість родзинок можна використовувати будь-які сухофрукти, а також шматочки яблук, абрикосів і т.п.
Випікаємо кекси в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 25-30 хвилин.
Готові кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Смачного.