Кекси на сироватці

На вихідних знову готувала домашній сир, і знову постало питання про те, куди подіти сироватку. Я напекла млинців, спекла батон і потім хліб, але сироватка все одно залишилася. Тому я вирішила доповнити список страв, приготованих з використанням сироватки, кексами.

Кекс на сироватці

Для приготування кексів на сироватці нам знадобиться:

  • 2 яйця,
  • 1 склянка цукру,
  • 100 грам рослинного масла,
  • 250 грам сироватки,
  • 400 грам борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 1 столова ложка ванільною пудри,
  • 100 грам родзинок,
  • цукрова пудра для прикраси.

Рецепт приготування кексів на сироватці.

Розітремо виделкою або збити міксером яйця з цукром. Додамо рослинне (в моєму випадку соняшникова) масло, сироватку і добре все перемішати.

6318

Просеем борошно з розпушувачем в рідкі інгредієнти і ще раз все добре перемішати.

Тісто по густоті повинно вийти як сметана.

Додамо ванільну пудру і добре промитий і обсушену родзинки. Ще раз перемішати тісто.

6330

Форми для кексів змазати олією. У мене є спеціальні паперові вкладиші, тому я нічим не змащувала. Силіконові форми теж змащувати не потрібно їх досить обполоснути холодною водою.

Заповнимо формочки тестом не більше ніж на 2/3.

IMG_6337

Замість родзинок можна використовувати будь-які сухофрукти, а також шматочки яблук, абрикосів і т.п.

Випікаємо кекси в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 25-30 хвилин.

IMG_6342 IMG_6378

Готові кекси за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Смачного.