Кекс з родзинками в мультиварці

Кекс з родзинками в мультиварці
Фаворитом серед домашньої випічки є частування, яке господині різних країн роблять з яєць, масла, борошна, цукру і сухофруктів з горіхами.

Кекс з родзинками в мультиварці (а мова йде саме про нього) може зробити навіть кулінар з невисоким рівнем майстерності і мінімальним досвідом роботи з кухонною технікою. Щоб спекти десерт до вечірнього чаювання, навіть не доведеться спеціально бігти в магазин – в холодильнику завжди знайдуться всі необхідні продукти.

Класичний варіант кексу, який знають і люблять ласуни у всьому світі, – американський солодкий хліб (cake). Від своїх іноземних аналогів він відрізняється великим вмістом горіхів і сухофруктів. Роблять таку випічку зазвичай на маслі, що ускладнює тісто, тому в неї додають розпушувач.

Кекс з родзинками в мультиварці: класичний рецепт

Складові

  • Кисле молоко домашня – 1 ст. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Борошно пшеничне – 2-2,5 ст. + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Лимон – 1/2 шт. + –
  • Яйця курячі великі – 2 шт. + –
  • Сода харчова – 1 ч.л. + –
  • Ізюм – 100 г + –
  • Фінік в’ялений – 50 г + –
  • Манка суха – 1 ст.л. + –

Покрокове випікання кексу з коханою ізюмних начинкою

Через брак кислого молока, в якості основи для тесту цілком згодиться сметана (її потрібно взяти трохи менше, щоб потім можна було долити воду до вказаного в рецепті об’єму) або кефір – то, що виявиться в холодильнику.

Рівноцінний замінник масла – маргарин в такій же кількості. Якщо родзинки дуже солодкий, то можна заощадити на цукрі або зменшити порцію сухофруктів. Подрібнені горіхи додадуть пікантності смаку випічки.

  1. Розкладаємо родзинки і інші сухофрукти (цієї смакоти мало не буває!) По окремим глибоким ємностей, заливаємо окропом і залишаємо так на 15 хвилин.
  2. Зливаємо воду, перебравши розпарені ягоди, викладаємо їх на чистий рушник – нехай трохи обсохнути. З фініків видаляємо кісточки.
  3. Щоб заощадити час на підготовку, масло краще розтопити. Робити це бажано на слабкому вогні, помішуючи, щоб воно не закипіло.
  4. Далі змішуємо сирі яйця і цукровий пісок до розчинення кристалів.
  5. У солодку яєчну бовтанку додаємо масло, заправляємо її свежевидавленний лимонним соком, заважаємо.
  6. Наступний продукт – кисле молоко, додали і знову заважаємо.
  7. Заправивши рідку масу содою (нам буде потрібно 1 ч.л. без гірки), кладемо родзинки, а в кінці всипаємо борошно. Її потрібно стільки, щоб тісто вийшло більш густим, ніж на оладки, і не виливалося з ємності.
  8. Залишками масла змащуємо внутрішню частину мультічаші, посипаємо сухий манкою (так наша випічка не пригорить, а зарум’яниться) і викладаємо ложкою тісто.

Щоб випічка рівномірно піднялася, її верхівку ще в сирому вигляді потрібно акуратно розрівняти. Зручно це робити змащеній маслом ложкою.

  1. Закривши кришку, в програмному меню вибираємо режим «Випічка / кекс» (залежить від моделі мультиварки), на таймері встановлюємо час 45 хвилин і натискаємо кнопку «Старт».

keks_s_iziumom_v_multivarke-98683

Коли спрацює будильник, потрібно буде відкрити кришку і перевірити готовність кексу за допомогою дерев’яної сірники, встромивши її в тісто стороною без сірчаної головки. Якщо на деревині залишаться сліди тесту – значить, ще потрібно потримати пиріг в мультиварці. Вибираємо той же режим, що й був, на табло виставляємо час 15 хвилин і знову стартуємо.

Поспішати діставати готову випічку не варто – нехай постоїть при відкритій кришці і трошки охолоне. Перед подачею до чаю її можна припудрити меленим цукром або полити, розтопленим на водяній бані, шоколадом.

Оригінальний сирний кекс в мультиварці з родзинками

Виявивши в холодильнику сир не першої свіжості, не поспішайте його викидати. Продукт можна прекрасно утилізувати, наприклад, зробивши з нього смачну випічку і збагативши її родзинками або цукатами. Вийде і смачно, і корисно!

Складові

  • Масло вершкове м’яке – 125 г;
  • Сир (жирність будь-яка) – 200 г;
  • Борошно пшеничне (в / с) – 1,75 ст .;
  • Цукор – 200 г;
  • Яйця курячі дрібні – 3 шт .;
  • Розпушувач кулінарний – 1,5 ч.л .;
  • Ізюм митий – 100 г.

keks-s-izyumom-v-multivarke

Як спекти смачний сирний кекс з родзинками будинку

  • Масло засипаємо цукром і, озброївшись міксером, перетворюємо продукти в м’яку і пухнасту масу. Наступним в глибоку ємність відправляється сир і перемішується до однорідності.
  • Сирі яйця рекомендуємо вводити в досить густу сирно-масляну масу по одному – вимісити все добре буде значно легше.
  • У нас ще залишився родзинки – кладемо його, потім – розпушувач, а в кінці всипаємо борошно: спочатку 1 склянку, а потім ще 2/3 склянки.
  • Змастивши мультічашу маслом, викладаємо тісто (воно має бути густим, але не таким, як на вареники), задаємо програму «Випічка» і готуємо так само, як і в першому випадку.

Кекс – проста домашня випічка «на швидку руку». Насолоджуючись його ситним смаком разом з ароматним солодким чаєм, можна легко впоратися з набридливої ​​осінньої тугою і провести душевно час в теплій дружній компанії.

На вишукані домашні ласощі час є не завжди, тому здобне печиво у вигляді хліба з родзинками – відмінний варіант для зайнятого дня, коли дуже хочеться солодкого!

keks-s-izyumom-v-multivarke.1jpg

Щоб приготування не перетворилася в нудну малоприємну обов’язок, потрібно грамотно підбирати меню. Радимо включити в нього домашній кекс з родзинками, який можна спекти в мультиварці або звичайному духовій шафі.

Ця нехитра випічка незмінно виходить смачною і не вимагає до себе занадто багато уваги, так що зробити її можна навіть по поверненню з роботи.

Душевного всім чаювання!