Кекс з повидлом: рецепт з фото

Кекс від пирога відрізняється тим, що перший виходить дуже ніжним і повітряним.

Щоб приготувати кекс з повидлом, не треба мати будь-якої міксер або блендер, достатньо всього того, що є у кожної господині на кухні. Секрет ніжного і смачного кексу в його тесті, що містить обов’язково кислоту (лимонну, молочну або оцтову).

Сьогодні пропоную разом спекти кекс з повидлом для вашої родини.

Як спекти домашній кекс з повидлом

Фруктово-ягідні десерти Кекси, мафіни 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Кекс з повидлом рецепт з фото
Кекс з повидлом рецепт з фото

Складові

  • Борошно пшеничне – 400 г + –
  • Кефір – 400 г + –
  • Цукор-пісок білий – 200 г + –
  • Повидло – 100 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Сода харчова – 1 ч.л. (Без гірки) + –
  • Оцет столовий – 1/2 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​для змащування форми + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Отже, почнемо з основного – з приготування тіста для кексу. Для цього треба взяти невелику миску і насипати в неї борошно. Потім харчову соду погасити кислотою (у мене це оцтова кислота).


  • Додати яйця і кефір.


  • Все добре перемішати. Потім насипати цукор і знову все розмішати. Не повинно бути ніяких борошняних грудочок.


  • Форму для випічки змастити соняшниковою олією. Якщо ви цього не зробите, то потім важко буде дістати з неї кекс. Половину тіста налити в форму.


  • В середину тіста викласти будь-яке повидло (на ваш смак). У мене це суничне повидло.


  • Потім вилити решту тіста. Вона повинна повністю покрити повидло. Поставити кекс в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.


  • Коли кекс буде готовий, його можна відразу виймати з форми. Та й у вас, швидше за все, це не вийде. Треба, щоб кекс, хоча б трохи, охолов.


  • Потім нарізати кекс з повидлом на невеликі шматочки і подати до столу.


  • Смачного!