Кекс на кефірі, рецепт з фото

Чому я вважаю за краще готувати випічку на кефірної основі, а не на молочній?

Тому що кекс на кефірі завжди виходить пишним і повітряним, таку пишність тесту надають кисломолочні бактерії, які містяться в цьому продукті. Давайте разом приготуємо цю ніжну випічку, адже 10-15 хвилин за заміс тесту зможе виділити навіть сама зайнята господиня, а все інше за вас зробить духовка.

Випічка домашнього кексу на кефірі з родзинками в духовці

Кекси, мафіни
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Кекс на кефірі
Кекс на кефірі

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Кефір – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
  • Сода харчова – 1 ч.л. (Без гірки) + –
  • Ванілін – 1/3 ч.л. + –
  • Масло вершкове – 20 г + –
  • Ізюм – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку необхідно взяти глибоку миску, в якій будемо замішувати тісто для кексу на кефірі. Висипати в неї цукор і вбити пару яєць.


  • Добре все розмішати до утворення пінки. Можна зробити це за допомогою вилки.


  • Вершкове масло слід розтопити до рідкого (м’якого) стану. Влити вершкове масло в миску.


  • Додати туди ж чайну ложечку харчової соди.


  • Замість ваніліну можна взяти ванільний цукор, головне, щоб ваш кекс на кефірі приємно і смачно пах. Оскільки я взяла ванільний цукор, то його я поклала одну чайну ложку.


  • Всипати склянку борошна в миску.


  • І розбавити майбутнє тісто для кексу кефіром.


  • Вміст миски дуже добре розмішати, щоб борошно не утворила грудочок. Тісто для кексу на кефірі повинно вийти густе.


  • Ну і, наостанок, додати родзинки, але це вже за вашим бажанням.


  • Ще раз все добре розмішати, щоб рівномірно розподілити родзинки.


  • Форму для випічки треба змастити олією. Змастіть дуже добре і краї форми, так як кекс добре підніметься.


  • Налити тісто в форму для випічки.


  • Слідкуйте, щоб тісто лягло рівно, інакше – ваш кекс буде негарним.


  • Випікати в духовці на повільному вогні при температурі 180 градусів протягом півгодини. Як бачите, кекс, завдяки кефіру, дуже добре піднявся.


  • А який витає аромат по кухні, це навіть не передати словами. Поки кекс на кефірі гарячий, він просто тане в роті.

    Приємного чаювання!