Чому я вважаю за краще готувати випічку на кефірної основі, а не на молочній?
Тому що кекс на кефірі завжди виходить пишним і повітряним, таку пишність тесту надають кисломолочні бактерії, які містяться в цьому продукті. Давайте разом приготуємо цю ніжну випічку, адже 10-15 хвилин за заміс тесту зможе виділити навіть сама зайнята господиня, а все інше за вас зробить духовка.
Випічка домашнього кексу на кефірі з родзинками в духовці
Кекси, мафіни
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Кефір – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
- Сода харчова – 1 ч.л. (Без гірки) + –
- Ванілін – 1/3 ч.л. + –
- Масло вершкове – 20 г + –
- Ізюм – 100 г + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку необхідно взяти глибоку миску, в якій будемо замішувати тісто для кексу на кефірі. Висипати в неї цукор і вбити пару яєць.

Добре все розмішати до утворення пінки. Можна зробити це за допомогою вилки.

Вершкове масло слід розтопити до рідкого (м’якого) стану. Влити вершкове масло в миску.

Додати туди ж чайну ложечку харчової соди.

Замість ваніліну можна взяти ванільний цукор, головне, щоб ваш кекс на кефірі приємно і смачно пах. Оскільки я взяла ванільний цукор, то його я поклала одну чайну ложку.

Всипати склянку борошна в миску.

І розбавити майбутнє тісто для кексу кефіром.

Вміст миски дуже добре розмішати, щоб борошно не утворила грудочок. Тісто для кексу на кефірі повинно вийти густе.

Ну і, наостанок, додати родзинки, але це вже за вашим бажанням.

Ще раз все добре розмішати, щоб рівномірно розподілити родзинки.

Форму для випічки треба змастити олією. Змастіть дуже добре і краї форми, так як кекс добре підніметься.

Налити тісто в форму для випічки.

Слідкуйте, щоб тісто лягло рівно, інакше – ваш кекс буде негарним.

Випікати в духовці на повільному вогні при температурі 180 градусів протягом півгодини. Як бачите, кекс, завдяки кефіру, дуже добре піднявся.

А який витає аромат по кухні, це навіть не передати словами. Поки кекс на кефірі гарячий, він просто тане в роті.
Приємного чаювання!