Нещодавно, перебуваючи в гостях, підгледіла процес приготування простого, але смачного страви. Рецепт я трохи допрацювала, ну ніяк не можу без цього. Ось що вийшло.
Щоб приготувати картоплю зі сметаною нам знадобиться:
- 1,5-2 кг картоплі,
- 200 грам сметани,
- 50 грам майонезу,
- 1 столова ложка оливкової олії,
- 100 грам молока,
- сіль,
- перець.
Рецепт приготування картоплі зі сметаною.
Дуже смачно виходить, якщо готувати цю страву з дрібного молодої картоплі.
Картоплю ми вимиємо і очистимо від шкіри, посолимо за смаком. Викладемо в змащену маслом форму для запікання.
У чашці змішаємо сметану, майонез, оливкова олія і молоко. Поперчити.
Виллємо суміш на картоплю і поставимо запікатися на 1-1,5 години при 160 градусах.
Форму для запікання я періодично діставала з духовки і акуратно перемішувати картоплю, оскільки у мене вона в один шар не помістилася.
Виходить дуже смачно. Запечену картоплю зі сметаною можна їсти як самостійну страву, доповнивши свіжими або солоними огірочками та помідорами, а можна як гарнір, наприклад до таких страв, як гуляш зі свинини, запечена форель або тріска.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.