Картопля зі сметаною

Нещодавно, перебуваючи в гостях, підгледіла процес приготування простого, але смачного страви. Рецепт я трохи допрацювала, ну ніяк не можу без цього. Ось що вийшло.

Картопля зі сметаною

Щоб приготувати картоплю зі сметаною нам знадобиться:

  • 1,5-2 кг картоплі,
  • 200 грам сметани,
  • 50 грам майонезу,
  • 1 столова ложка оливкової олії,
  • 100 грам молока,
  • сіль,
  • перець.

Рецепт приготування картоплі зі сметаною.

Дуже смачно виходить, якщо готувати цю страву з дрібного молодої картоплі.

Картоплю ми вимиємо і очистимо від шкіри, посолимо за смаком. Викладемо в змащену маслом форму для запікання.

IMG_5618

У чашці змішаємо сметану, майонез, оливкова олія і молоко. Поперчити.

IMG_5625

Виллємо суміш на картоплю і поставимо запікатися на 1-1,5 години при 160 градусах.

IMG_5636

Форму для запікання я періодично діставала з духовки і акуратно перемішувати картоплю, оскільки у мене вона в один шар не помістилася.

IMG_5652

Виходить дуже смачно. Запечену картоплю зі сметаною можна їсти як самостійну страву, доповнивши свіжими або солоними огірочками та помідорами, а можна як гарнір, наприклад до таких страв, як гуляш зі свинини, запечена форель або тріска.

IMG_5641

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.