Млинці з картоплі – це, мабуть, таке блюдо, яке під силу освоїти навіть не дуже вмілої на кухні господині.
В їх приготуванні немає нічого складного, єдине – це те, що картопляні млинці вимагають трохи вашого часу. Стандартний набір доступних продуктів, лише дещиця кулінарних умінь – і вашої закусці не буде рівних.
Млинці з картоплі на молоці: рецепт з фото
Млинці Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Картопля – 7 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 3/4 ст. + –
- Молоко – 1/2 ст. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Картоплю можна взяти будь-який, але ідеальним варіантом було б використання молодої картоплі. В цьому випадку картопляні млинці виходять хрусткими. Картоплю почистити.

Натерти картоплю на крупній тертці і гарненько віджати його. Перекласти віджатий картопля в глибоку миску.

Додати до нього яйця, масло і сіль. Головне – не пересолити!

Потім додати молоко і борошно. Все робимо дуже швидко, щоб натертий картопля не встиг почорніти.

Добре все розмішати. Картопляна маса повинна вийти дуже густий, щоб ложка стояла.

Смажити картопляні млинці бажано на млинниці, але якщо її немає, то підійде і будь-яка сковорода. Змащувати млинниць нічим не потрібно, треба лише добре її нагріти. За допомогою великої ложки викласти необхідну кількість картопляного тіста на сковороду і рівномірно його розподілити по всій поверхні сковорідки.
Смажити картопляні млинці на середньому вогні з обох сторін, поки вони не стануть трохи підсмажений.

Подавати картопляні млинці найкраще в теплому вигляді і зі склянкою теплого молока.
Картопляні млинці здатні запросто вгамувати голод, тому вони підійдуть, як на вечерю, так і для будь-якого перекусу.
Смачного!