Картопляні млинці, рецепт з фото

Млинці з картоплі – це, мабуть, таке блюдо, яке під силу освоїти навіть не дуже вмілої на кухні господині.

В їх приготуванні немає нічого складного, єдине – це те, що картопляні млинці вимагають трохи вашого часу. Стандартний набір доступних продуктів, лише дещиця кулінарних умінь – і вашої закусці не буде рівних.

Млинці з картоплі на молоці: рецепт з фото

Млинці Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

картопляні млинці
картопляні млинці

Складові

  • Картопля – 7 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 3/4 ст. + –
  • Молоко – 1/2 ст. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картоплю можна взяти будь-який, але ідеальним варіантом було б використання молодої картоплі. В цьому випадку картопляні млинці виходять хрусткими. Картоплю почистити.


  • Натерти картоплю на крупній тертці і гарненько віджати його. Перекласти віджатий картопля в глибоку миску.


  • Додати до нього яйця, масло і сіль. Головне – не пересолити!


  • Потім додати молоко і борошно. Все робимо дуже швидко, щоб натертий картопля не встиг почорніти.


  • Добре все розмішати. Картопляна маса повинна вийти дуже густий, щоб ложка стояла.


  • Смажити картопляні млинці бажано на млинниці, але якщо її немає, то підійде і будь-яка сковорода. Змащувати млинниць нічим не потрібно, треба лише добре її нагріти. За допомогою великої ложки викласти необхідну кількість картопляного тіста на сковороду і рівномірно його розподілити по всій поверхні сковорідки.

    Смажити картопляні млинці на середньому вогні з обох сторін, поки вони не стануть трохи підсмажений.


  • Подавати картопляні млинці найкраще в теплому вигляді і зі склянкою теплого молока.
    Картопляні млинці здатні запросто вгамувати голод, тому вони підійдуть, як на вечерю, так і для будь-якого перекусу.

    Смачного!