Картопляне пюре з ковбасою «Хрюша»

Гарнір з картоплі – універсальний, тому що його можна подавати і до риби, і до м’яса, і до птаха, більш того, їдять його із задоволенням, як дорослі, так і діти.

Але якщо голодні дорослі можуть з’їсти блюдо і без оригінальної подачі, то з дітками, часом, доводиться намучитися, саме для таких капризуль і існує картопляне пюре з ковбасою «Хрюша». Його легко приготувати, а смак ніжної картопельки настільки сподобається вашій дитині, що він уплетёт все за лічені хвилини – і малюк ситий, і мама задоволена.

Покроковий рецепт приготування пюре

Меню на дитяче день народження Гарячі закуски з м’ясом Страви з картоплі Прикраса блюд 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Картопляне пюре з ковбасою хрюша
Картопляне пюре з ковбасою хрюша

Складові

  • Картопля – 1 кг + –
  • Молоко – 2 ст. + –
  • Масло вершкове – 60 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Варена ковбаса – 2 середніх колечка + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картоплю треба очистити від шкірки, розрізати кожну картоплину навпіл і помістити в каструлю. Залити каструлю холодною водою так, щоб вся картопля виявилася під водою. Посолити.


  • Ставимо каструлю на помірний вогонь і доводимо її до кипіння. Як тільки вода в каструлі закипить – зменшуємо вогонь і продовжуємо варити картоплю 20 хвилин.


  • Як тільки час вийшло – перевіряємо картопля на готовність, проткнув одну картоплину ножем. Якщо ніж входить м’яко – значить, плоди зварилися.

    Зливаємо воду і кладемо посередині каструлі з картоплею шматок вершкового масла. Закриваємо кришку і даємо картоплі постояти 15 хвилин. За цей час масло має розтанути.


  • Через 15 хвилин, вливаємо в каструлю молоко.


  • Розім’яти картоплю в пюре за допомогою толкушки. Сучасним господаркам на допомогу може прийти блендер.


  • Коли пюре готове, знову накриваємо його кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.


  • Так як ми готуємо страву для діток, то для його оформлення треба взяти два тонких кружечка вареної ковбаси.


  • Вирізати в середині одного шматочка два маленьких отвори – це буде «рильце хрюши» і очі. Другий шматок ковбаси поділити на четвертинки – це будуть вушка. Оформити страву, як показано на фото.


  • Сподіваюся, що «хрюша» з картопляного пюре і ковбаси допоможе вам нагодувати ваших маленьких «нехочух».

    Смачного!