Картопляна запіканка з грибами в духовці – нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці – звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом’якшити ніжною заливкою – чому б і ні?!
Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом.
Складові:
- картопля – 700 г;
- печериці свіжі – 500 г;
- цибулина – 2 шт .;
- сир – близько 100 г;
- сіль, мелений перець – за смаком;
- рослинне масло – 30-50 мл.
Для заливки:
- вершки 10-20% – 200 мл;
- яйця – 2 шт .;
- сіль – пучку.
Картопляна запіканка з грибами в духовці рецепт
- Картопляні бульби відварюємо в шкірці до готовності. остужаем.
- Паралельно, знявши лушпиння, ріжемо дрібно головки ріпчастої цибулі. Вибираємо велику сковороду і обсмажуємо лушпиння нарізку на рослинній олії до прозорості.
- Печериці промивши і нарізавши пластинами, завантажуємо до цибулі.
- Смажимо до повного випаровування вологи, виділеної грибами. В кінці солимо / перчимо.
- Для заливки змішуємо яйця, молочні вершки і дрібку солі. Збовтуємо ручним віночком.
- Обсмажені печериці з цибулею укладаємо рівним шаром всередині жароміцної форми, натертої розм’якшеним вершковим маслом.
- Остиглий картопля очищаємо, ріжемо тонкими кружечками. Розподіляємо поверх грибного шару. Посипаємо сіллю / перцем.
- Рівномірно заливаємо картопля вершково-яєчної сумішшю – вона зробить запіканку по-особливому ніжною, м’якою і смачною. Зверху щедро покриваємо сиром, натертим крупно.
- Відправляємо заготовку в прогріту духовку на 20-25 хвилин. Вершкова заливка повинна встигнути «схопитися», а розплавлений сир трохи підрум’янитися. Запікаємо при 180 градусах.
- Подаємо картопляну запіканку з грибами відразу. Ідеальне доповнення – свіжі овочі, соковита зелень, легкі салати.
Смачного!