Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибамиКартопляна запіканка з грибами в духовці – нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці – звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом’якшити ніжною заливкою – чому б і ні?!

Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом.

Складові:Картопляна запіканка з грибами

  • картопля – 700 г;
  • печериці свіжі – 500 г;
  • цибулина – 2 шт .;
  • сир – близько 100 г;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • рослинне масло – 30-50 мл.

Для заливки:

  • вершки 10-20% – 200 мл;
  • яйця – 2 шт .;
  • сіль – пучку.

Картопляна запіканка з грибами в духовці рецепт

  1. Картопляні бульби відварюємо в шкірці до готовності. остужаем.Картопляна запіканка з грибами
  2. Паралельно, знявши лушпиння, ріжемо дрібно головки ріпчастої цибулі. Вибираємо велику сковороду і обсмажуємо лушпиння нарізку на рослинній олії до прозорості.Картопляна запіканка з грибами
  3. Печериці промивши і нарізавши пластинами, завантажуємо до цибулі.Картопляна запіканка з грибами
  4. Смажимо до повного випаровування вологи, виділеної грибами. В кінці солимо / перчимо.Картопляна запіканка з грибами
  5. Для заливки змішуємо яйця, молочні вершки і дрібку солі. Збовтуємо ручним віночком.Картопляна запіканка з грибами
  6. Обсмажені печериці з цибулею укладаємо рівним шаром всередині жароміцної форми, натертої розм’якшеним вершковим маслом.Картопляна запіканка з грибами
  7. Остиглий картопля очищаємо, ріжемо тонкими кружечками. Розподіляємо поверх грибного шару. Посипаємо сіллю / перцем.Картопляна запіканка з грибами
  8. Рівномірно заливаємо картопля вершково-яєчної сумішшю – вона зробить запіканку по-особливому ніжною, м’якою і смачною. Зверху щедро покриваємо сиром, натертим крупно.Картопляна запіканка з грибами
  9. Відправляємо заготовку в прогріту духовку на 20-25 хвилин. Вершкова заливка повинна встигнути «схопитися», а розплавлений сир трохи підрум’янитися. Запікаємо при 180 градусах.Картопляна запіканка з грибами
  10. Подаємо картопляну запіканку з грибами відразу. Ідеальне доповнення – свіжі овочі, соковита зелень, легкі салати.Картопляна запіканка з грибами

Смачного!