Умілі господині витрачають багато сил і часу на те, щоб внести різноманітність в щоденний раціон своєї родини і зробити звичне блюдо оригінальним.
Картопля з печерицями в мультиварці – то страва, яку ви без особливих витрат зможете приготувати на обід або вечерю, щоб ситно і смачно нагодувати домочадців. Такий спосіб приготування звичайних продуктів допоможе ще більше розкрити смак страви, і наповнить ваш будинок чудовим грибним ароматом.
Існує безліч сортів картоплі, проте особливу увагу звертайте на ту картоплю, який більше підходить для смаження або готування пюре. Від цього, безпосередньо, залежить якість і смак приготованого страви. Для гасіння найкраще підійде жовтий картопля, чиститься він не дуже добре, але ваші зусилля виправдає ароматна тушкована картопелька.
Картопля з печерицями в мультиварці
Складові
- Картопля – 1 кг + –
- Печериці – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – за смаком + –
- Свіжа зелень – за смаком + –
- Рослинна олія – 3-4 ст.л. (Для смаження) + –
Покрокове приготування картоплі з печерицями в мультиварці
Найкращі способи готування картоплі – це варіння в мундирі і гасіння. Картопля, приготована таким чином, зберігає всі свої корисні і смакові якості. Найкраще гасити печериці з картоплею в мультиварці, так ви швидко і зручно зможете приготувати смачний обід, без особливих зусиль.
- Потрібно підготувати всі овочі, картоплю очистити, вимити і нарізати скибочками або часточками. Від шкірки очистити цибулю і дрібно порізати його кубиками, очищену моркву натерти на крупній тертці.
- Гриби вимити і порізати пластинами, чистити печериці не потрібно. Але будьте уважні: під шапочкою може бути пісок, тому ретельно промийте гриби під проточною водою.
- В мультиварці включити режим «ЖАРКА», три хвилини підсмажити цибулю, додати терту моркву. Перемішати і підсмажити все інгредієнти ще десять хвилин.
- Нарізані гриби додати до смажених овочів, перемішати і тушкувати все разом, поки не зникне вся рідина.
5. Викласти підготовлену картоплю в ємність мультиварки, посолити, поперчити, посипати свіжою зеленню і все добре перемішати.
6. Закрити кришку і включити режим «Випічка» на 70 хвилин. У процесі приготування картопля потрібно іноді перемішувати.
Тушкований картопля з печерицями та куркою в мультиварці
Печериці можна використовувати в найрізноманітніших блюдах, вони відмінно поєднуються з м’ясом, а особливо з картоплею. Печериці по своєму корисного складу можуть «обійти» будь-який овоч, при цьому, вони містять мінімум калорій. Гриби печериці необхідно в обов’язковому порядку включати в свій раціон, адже здоровий спосіб життя полягає в різноманітному харчуванні.
Такий варіант приготування улюбленої картоплі ще більше порадує своїм смаком ваших близьких, адже в такому вигляді її можна приготувати і подати до святкового застілля.
Складові
- Картопля – 1,5 кг;
- Печериці – 600 г;
- Курячі грудки – 3 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 3 шт .;
- Морква – 1,5 шт .;
- Свіжа зелень – 2 ст.л .;
- Помідори «вершки» – 4 шт .;
- Соняшникова олія – для смаження.
Рецепт тушкованого картоплі з куркою і печерицями
- М’ясо курки попередньо відварити в підсоленій воді (інше відварне м’ясо теж можна використовувати), дати трохи охолоне, а потім нарізати шматочками на свій розсуд.
- Помідори обдати окропом, зняти шкурки і порізати невеликими квадратами.
- Далі все потрібно робити в точності, як у вищенаведеному рецепті: стежте за таймером, щоб за десять хвилин до сигналу виключення можна було встигнути додати м’ясо і помідори, після – гарненько все перемішуємо.
- Після сигналу, що свідчить про готовність, картоплю можна дістати з мультічаші і подати до столу, прикрасивши зеленню.
Вийшла смачна і в міру рум’яна картопля з печерицями в мультиварці. Користуйтеся цими прекрасними рецептами – вони полегшать ваш повсякденну працю і наповнять будинок ароматами домашньої їжі.
Смачного!