Існує багато способів приготування картоплі, запеченої з куркою. Сьогодні я розповім ще про декілька таких способах готування. Темою виберу рецепти приготування картоплі з куркою в банку, кулінарному рукаві і випічка пирога.
Для покупки электронных валют посетите мониторинг обменников RateEx. На странице коды электронных валют выберите требуемую валюту и выберите обменник с самым выгодным курсом.
Картопля з куркою, запечена в рукаві в духовці (рецепт з фото)
склад:
- Куряче м’ясо – 1 кг
- Картопля – 1 кг.
- Морква – 2 шт.
- Гриби (за бажанням) – 300 гр.
- Сіль, спеції – за смаком.
- Майонез – для маринаду, 1-2 стол. ложки.
Існує два способи приготування цієї страви. Перший – курку запікають цілком. Другий – ділять її на частини, а потім готують. Але, що в першому, що в другому варіанті птицю необхідно попередньо замаринувати. Для цього тушку цілком або її частини посипають спеціями, сіллю і кладуть пару ложок майонезу. Залишають на півгодини під кришкою.
Через півгодини включають духову шафу на температурний режим в 200 градусів. Після чого займаються підготовкою овочів. Картопля та інші овочі, яким ви віддали перевагу потрібно почистити і порізати на довільні шматки. До речі, ви можете використовувати тільки картоплю, без додаткових овочів.
Підготовлені овочі складають у рукав для запікання, а зверху поміщають куряче м’ясо. Як я вже писала вище, курку кладуть або цілком, або оброблену на шматочки. Пакет щільно закривають за допомогою додається затиску, проколюють в декількох місцях зверху зубочисткою. Правильне використання рукава описано в інструкції до застосування.
Поміщають рукав в духовку. Тривалість приготування залежить від того, як ви готуєте курочку. Якщо кусковую, то готувати потрібно годину, а якщо цілком, то години півтори – два.
Для отримання золотистої скоринки на поверхні курочки треба за 15 хвилин до закінчення запікання розкрити пакет зверху. При такому способі ви отримаєте красиву рум’яної скоринки.
Перекладіть вміст рукава в широке плоске блюдо і приступайте до їжі. В якості соусу візьміть кетчуп або сметану з часником.
Смачного!
Картопля з куркою в банку в духовці (рецепт з фото)
склад:
- Стегенця (інші частини курочки) – 1 кг.
- Картопля – близько 1 кг.
- Сіль, приправи – за смаком.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Часник – 2-3 зубки.
В першу чергу уважно огляньте банку, в якій збираєтеся готувати страву. На банку не повинно бути ніяких відколів або тріщин. В іншому випадку під час готування банку лопне! Ретельно вимийте, видаливши етикетку, якщо така є, і висушіть ємність. Потім розділіть куряче м’ясо на шматки, які без проблем пройдуть через шийку баночки. Посипте курочку спеціями і сіллю. Додайте подрібнений часник і один лавровий лист. Перемішайте і залиште під кришкою на півгодини маринуватися.
Картопля очистіть і поріжте довільними шматками, але не дрібно. Деякі господині до картоплі додають ще цибулю і моркву. Але використовуйте додаткові овочі за бажанням. А це найпростіший рецепт приготування тільки з картоплею. Картоплю помістіть в глибоку чашку і заправте сіллю і спеціями. Перешкодьте і викладайте в суху чисту банку шарами. Спершу картоплю, на неї лавровий лист і порізаний часник, потім м’ясо і знову лавровий лист. Чи не забивайте банку до відмови, між інгредієнтами і шийкою повинно залишитися простір. Цей захід необхідний, щоб рідина, що утворюється під час готування не вилилася на деко.
Ніякої води додавати не треба, вистачить і соку від курки. Якщо ви захочете отримати більш жирне страву, то можна додати шматочок вершкового масла або столову ложку рослинної олії.
Встановіть банку тільки в ХОЛОДНУ духовку, підстеливши шматок фольги. Якщо ви поставите банку в гарячу духовку, то вона відразу ж лопне від різкої зміни температури! Включайте грубку тільки після закриття дверцят духовки! Встановіть температуру на 170-180 градусів, не більше.
Готуйте півтори години. Під час запікання дверцята відкривати МОЖНА! І навіть після виключення не торкайтеся до дверцят протягом 15-20 хвилин. Банку повинна трохи охолонути в закритій печі.
Через зазначений час акуратно дістаньте банку і вивалити вміст на велике блюдо. Або розподіліть на порції.
Смачного!
Пиріг з картоплею і куркою в духовці
склад:
Для пісочного тіста:
- Борошно – 400-500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло або вершковий маргарин – 200 гр.
- Розпушувач, сіль, цукор – по щіпці.
Для начинки:
- Картопля – 2-3 шт.
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, спеції – за смаком.
- Яйце – 1 шт. для змазування пирога.
Спершу замісіть пісочне тісто. Для цього розм’якшене масло змішайте з яйцями, розпушувачем, сіллю і цукром. Потім додайте борошна стільки, щоб тісто перестало липнути до рук. Замішуйте швидко. Не варто заміс розтягувати надовго, інакше пиріг буде жорстким. Приберіть готове тісто на півгодини в холодильник. Увімкніть піч на 190 градусів.
Потім приготуйте начинку. Вимите м’ясо поріжте на невеликі шматочки, змішайте зі спеціями і сіллю.
Картоплю з цибулею також поріжте. Лук ріжте дрібно, як на фарш, а картопля тонкими шматочками, щоб овочі добре пропеклися. Змішайте овочі з м’ясом.
Потім застеліть деко або форму фольгою. Це потрібно для того, щоб пиріг не прилип. Якщо у вас гарна форма, то можна і не застеляти її. Вийміть тісто і розділіть на дві половини, одна з яких повинна бути трохи більше другий. Більшу частину тіста розкачати і помістіть в форму.
Пласт повинен покривати всю форму і борти для подальшого з’єднання країв. На тісто покладіть рівно начинку з курочки і картоплі з цибулею. Додайте для соковитості кілька шматочків вершкового масла.
Розкачайте другу половину тесту, накрийте шаром начинку і защипніть краю. Посередині виконайте отвір для виходу пари. Змастіть поверхню пирога яйцем за допомогою пензлика. Помістіть форму в прогріту духовку.
Випікайте пиріг протягом 45 хвилин. Через даний час плиту вимкніть, а пиріг дістаньте з печі. Накрийте рушником і дайте постояти хвилин 10, щоб трохи пом’якшав.
Потім розділіть ножем і розкладайте по тарілках. При бажанні зробіть овочі, додавши, наприклад помідори.
Смачного!
Відео рецепт навчить вас, як приготувати відкритий пиріг з курочкою і картоплею: