Карамельний соус на кефірі

Карамельний соус на кефірі

Як же я люблю такі перевтілення! Це немов бридке каченя перетворюється на прекрасного лебедя. А найголовніше, це не казка, а справжнісінька правда, яка без особливих зусиль стане реальністю на вашій кухні. Любіть кулінарні експерименти? Тоді – вперед, цей рецепт ваш!

Прекрасне доповнення до млинців, оладок, тостів і морозиву.

необхідно:

Потрібен таймер або годинник!

  • Цукор – 1,5 склянки (200 мл)
  • Кефір (у мене 3,2%) – 200 г
  • Мед – 2 ст.л
  • Вершкове масло – 115 г
  • Сода – 1 ч.л
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Ваніль – на кінчику ножа або 2 ч.л ванільного екстракту

приготування:

Цукор, масло, мед, сіль, соду скласти в каструльку.

Карамельний соус на кефірі

Додати кефір.

Карамельний соус на кефірі

Перемішати і поставити на середній вогонь. Помішувати постійно!

Карамельний соус на кефірі

Суміш буде пінитися – не хвилюйтеся, політ йде нормально!))) Це сода з кефіром подружилася.

Карамельний соус на кефірі

ВАЖЛИВО! Після закипання варити РІВНЕ 7 ХВИЛИН.

Не більше не менше.

Поставте таймер поруч і налаштуйте його заздалегідь, щоб відразу при закипанні включити.

Постійно помішуйте.

Далі зробила фото перетворення.

Це він закипів.

Карамельний соус на кефірі

Дивилася на нього 6 хвилин – просто піна. І ось на сьомій хвилині – бац, і карамель.

Карамельний соус на кефірі

Вимикаємо і, в принципі, він готовий.

Але мені здалося, що, простоявши ніч в холодильнику, він «дозрів» і став просто чудовим.

Зберігати в банку або будь-якому зручному контейнері.

Карамельний соус на кефірі

Смачного!

Карамельний соус на кефірі

Карамельний соус на кефірі