Як же я люблю такі перевтілення! Це немов бридке каченя перетворюється на прекрасного лебедя. А найголовніше, це не казка, а справжнісінька правда, яка без особливих зусиль стане реальністю на вашій кухні. Любіть кулінарні експерименти? Тоді – вперед, цей рецепт ваш!
Прекрасне доповнення до млинців, оладок, тостів і морозиву.
необхідно:
Потрібен таймер або годинник!
- Цукор – 1,5 склянки (200 мл)
- Кефір (у мене 3,2%) – 200 г
- Мед – 2 ст.л
- Вершкове масло – 115 г
- Сода – 1 ч.л
- Сіль – 1/3 ч.л
- Ваніль – на кінчику ножа або 2 ч.л ванільного екстракту
приготування:
Цукор, масло, мед, сіль, соду скласти в каструльку.
Додати кефір.
Перемішати і поставити на середній вогонь. Помішувати постійно!
Суміш буде пінитися – не хвилюйтеся, політ йде нормально!))) Це сода з кефіром подружилася.
ВАЖЛИВО! Після закипання варити РІВНЕ 7 ХВИЛИН.
Не більше не менше.
Поставте таймер поруч і налаштуйте його заздалегідь, щоб відразу при закипанні включити.
Постійно помішуйте.
Далі зробила фото перетворення.
Це він закипів.
Дивилася на нього 6 хвилин – просто піна. І ось на сьомій хвилині – бац, і карамель.
Вимикаємо і, в принципі, він готовий.
Але мені здалося, що, простоявши ніч в холодильнику, він «дозрів» і став просто чудовим.
Зберігати в банку або будь-якому зручному контейнері.
Смачного!