Страви з капусти міцно увійшли в наш раціон, так як цей овоч доступний круглий рік. Пропоную вам приготувати капусту по-флотськи з мінімальним списком інгредієнтів. Звичайно, і морква, і болгарський перець, і томати доречні в капусті, але це буде вже зовсім інша страва.
необхідно:
- Фарш – 250-300 г (в принципі, будь-який, але мені найбільше подобається зі свинини, капуста набуває аромат свинячої відбивної)
- Капуста – ок. 800 г
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – ок. 1,5 ч.л.
- Спеції – за смаком
приготування:
Фарш викласти на розігріту сковороду з маслом.
Смажити до легкого рум’янцю, постійно помішуючи і розбиваючи на дрібні частинки.
Додати нашатковану капусту, посолити.
Чим тонше нашаткувати капуста, тим смачніше 🙂
Продовжуємо смажити.
Коли капуста осіла, додати нарізану цибулину, перемішати.
Смажити до повної готовності капусти, зазвичай хвилин 15-20 в залежності від сорту. Я накриваю кришкою, але залишаю щілинку, щоб вона не парілась, а саме обсмажувалася.
Додати цукор, оцет, посолити, якщо потрібно.
Залишити потомитися на пару хвилин, накрити кришкою, щоб капуста злегка настоялась і всі аромати змішалися.
Подавати як самостійну страву або як блюдо-дует. Мені дуже подобається поєднання зі смаженою картоплею.
Смачного!
А тут ви знайдете дуже смачну мариновану капусту з буряком.