Якщо ви любитель похрумтіти, то пропоную спробувати італійське ласощі, яке на батьківщині подається до десертних вин … Ну, це так вони вживають, а ви можете з’їсти, як вам подобається, наприклад, з кавою, чаєм, молоком … Це мигдальне печиво зберігається (по чутками)))) 3-4 місяці, але насправді має властивість миттєво зникати, так що раджу відразу подвоювати порцію. Це варіант відомого печива біскотті, який готується саме з мигдалем.
необхідно:
- Мигдаль – 250 г (чистити не треба)
- Борошно – 250 г
- Цукор – 180 г
- Масло вершкове – 50 г
- Яйця – 2 шт
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Ванілін – за смаком
- Цедра 1 лимона або апельсина (у мене були мандарини)
приготування:
Помити і злегка підсушити мигдаль (на сковороді або в мікрохвильовій печі).
Натерти цедру.
Змішати яйця, цукор, борошно, розпушувач, сіль, ванілін.
Вийде досить туге тісто. Може важко збиратися в кого, але терпіння і труд, як то кажуть, кому зберуть))). Якщо взагалі ніяк, то додайте трохи слив. масла.
Ось таке тісто.
Вмішати в тісто цедру і мигдальні горіхи.
Ось такий грудочку.
Ліпимо ковбаски.
З такої порції виходить 6 шт довгою ок. 25 – 30 см.
Укладаємо їх на деко, застелене папером для випічки.
Печемо в духовці при темпетатуре 200 гр. близько 15 хв. до слабкого рум’янцю.
Випечені ковбаски охолоджуємо, щоб не обпектися і нарізаємо на косі скибочки товщиною 1-1,5 см.
Укладаємо їх назад на деко і знову підрум’янюємо в духовці хвилин по 5 з одного і з іншого боку. Ковбаски досить сухі, так і повинно бути.
От і все. Зберігаємо печиво в закритому контейнері.
Тільки чомусь вони дуже швидко звідти зникають)))).
Смачного!