Кантуччіні (Cantuccini – італійське сухе печиво)

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Якщо ви любитель похрумтіти, то пропоную спробувати італійське ласощі, яке на батьківщині подається до десертних вин … Ну, це так вони вживають, а ви можете з’їсти, як вам подобається, наприклад, з кавою, чаєм, молоком … Це мигдальне печиво зберігається (по чутками)))) 3-4 місяці, але насправді має властивість миттєво зникати, так що раджу відразу подвоювати порцію. Це варіант відомого печива біскотті, який готується саме з мигдалем.

необхідно:  

  • Мигдаль – 250 г (чистити не треба)
  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 180 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Яйця – 2 шт
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Ванілін – за смаком
  • Цедра 1 лимона або апельсина (у мене були мандарини)

приготування:

Помити і злегка підсушити мигдаль (на сковороді або в мікрохвильовій печі).

Натерти цедру.

Змішати яйця, цукор, борошно, розпушувач, сіль, ванілін.

Вийде досить туге тісто. Може важко збиратися в кого, але терпіння і труд, як то кажуть, кому зберуть))). Якщо взагалі ніяк, то додайте трохи слив. масла.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Ось таке тісто.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Вмішати в тісто цедру і мигдальні горіхи.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Ось такий грудочку.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Ліпимо ковбаски.

З такої порції виходить 6 шт довгою ок. 25 – 30 см.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Укладаємо їх на деко, застелене папером для випічки.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Печемо в духовці при темпетатуре 200 гр. близько 15 хв. до слабкого рум’янцю.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Випечені ковбаски охолоджуємо, щоб не обпектися і нарізаємо на косі скибочки товщиною 1-1,5 см.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Укладаємо їх назад на деко і знову підрум’янюємо в духовці хвилин по 5 з одного і з іншого боку. Ковбаски досить сухі, так і повинно бути.

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

От і все. Зберігаємо печиво в закритому контейнері.

Тільки чомусь вони дуже швидко звідти зникають)))).

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)

Смачного!

Кантуччіні (Cantuccini - італійське сухе печиво)