Кабачковий киш

Кабачковий киш

Смачний кабачковий пиріг, який може замінити вечерю або обід. Смак кабачка розчиняється в інших інгредієнтах, залишається тільки його соковитість. Дуже приємний овочевий киш! Його можна урізноманітнити, якщо додати м’ясо, буде ситніше – чоловіки оцінять)).

необхідно:

  • Кабачки (або цукіні) – 500-600 г (2 невеликих кабачка)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середня

тісто:

  • Яйця – 5 шт С1 або 4 шт СО
  • Олія – ​​60 г (бл. 4-5 ст.л.)
  • Сир твердий – 70-100 г
  • Борошно – 170 г (бл. 1 скл. 250 мл)
  • Крохмаль – 1 ст. л. без гірки (10 г)
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Спеції, зелень – за смаком (я додала трохи сушеного часнику)

За бажанням можна додати прокручене відварне м’ясо або сирий фарш, нарізаний бекон. 

приготування:

Цибулю нарізати дрібними кубиками.

Молоденькі кабачки просто помити і нарізати, якщо шкірка товстіший – очистити.

Кабачковий киш

Різати потрібно тоненько, чим тонше, тим краще.

Кабачковий киш

Сир натерти на дрібній тертці.

Кабачковий киш

Готуємо тісто.

Яйця, масло, сіль, цукор і сир змішати.

Кабачковий киш

Додати борошно, крохмаль і розпушувач, перемішати.

Кабачковий киш

Змішати тісто з кабачками і нарізаною цибулею. Додати спеції і зелень, якщо хочете.

Кабачковий киш

Ця порція відмінно випікається у формі 24-26 см.

У мене силіконова форма, я її нічим не змащувала.

Звичайну потрібно змастити або застелити папером.

Кабачковий киш

Випікати при температурі 180 градусів приблизно 40-60 хв. Дивіться по своїй духовці.

Кабачковий киш

Смачного!

Кабачковий киш