Смачний кабачковий пиріг, який може замінити вечерю або обід. Смак кабачка розчиняється в інших інгредієнтах, залишається тільки його соковитість. Дуже приємний овочевий киш! Його можна урізноманітнити, якщо додати м’ясо, буде ситніше – чоловіки оцінять)).
необхідно:
- Кабачки (або цукіні) – 500-600 г (2 невеликих кабачка)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середня
тісто:
- Яйця – 5 шт С1 або 4 шт СО
- Олія – 60 г (бл. 4-5 ст.л.)
- Сир твердий – 70-100 г
- Борошно – 170 г (бл. 1 скл. 250 мл)
- Крохмаль – 1 ст. л. без гірки (10 г)
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Спеції, зелень – за смаком (я додала трохи сушеного часнику)
За бажанням можна додати прокручене відварне м’ясо або сирий фарш, нарізаний бекон.
приготування:
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
Молоденькі кабачки просто помити і нарізати, якщо шкірка товстіший – очистити.
Різати потрібно тоненько, чим тонше, тим краще.
Сир натерти на дрібній тертці.
Готуємо тісто.
Яйця, масло, сіль, цукор і сир змішати.
Додати борошно, крохмаль і розпушувач, перемішати.
Змішати тісто з кабачками і нарізаною цибулею. Додати спеції і зелень, якщо хочете.
Ця порція відмінно випікається у формі 24-26 см.
У мене силіконова форма, я її нічим не змащувала.
Звичайну потрібно змастити або застелити папером.
Випікати при температурі 180 градусів приблизно 40-60 хв. Дивіться по своїй духовці.
Смачного!