Кабачки запечені в духовці

Дуже смачні кабачки, запечені в духовці. Готуються швидко і просто. Рекомендую спробувати, не пошкодуєте.

Кабачки запечені в духовці

Для приготування кабачків запечених в духовці нам знадобиться:

  • 1 кабачок,
  • 2 помідори (помідори і кабачок бажано підібрати однакового діаметра),
  • 150-200 грам твердого сиру,
  • майонез,
  • 2-4 зубчики часнику,
  • рослинна олія,
  • сіль.

Рецепт приготування кабачків запечених в духовці.

Форму для запікання або деко змазати рослинним маслом.

Кабачок вимиємо і очистимо від шкірки. Наріжемо його кільцями, товщиною 8-10 мм. Викладемо кабачки на деко. Зверху трохи посолити.

IMG_7091

Сир натерти на дрібній тертці.

Часник натерти на дрібній тертці або пропустимо через прес для часнику.

Перемішаємо сир з часником і заправимо майонезом.

IMG_7094

Викладемо сирно-часникову суміш на кабачки, приблизно по чайній ложці (залежить від діаметра кабачка).

IMG_7096

Помідори вимиємо й наріжемо кільцями, товщиною 5-6 мм.

Викладемо нарізані помідори зверху на сир.

IMG_7103

Запікаємо кабачки в духовці, попередньо розігрітій до 160 градусів, 30-40 хвилин.

IMG_7108 IMG_7121

Смачного!

Не забудьте залишити свої коментарі про цю страву.