Дуже смачні кабачки, запечені в духовці. Готуються швидко і просто. Рекомендую спробувати, не пошкодуєте.
Для приготування кабачків запечених в духовці нам знадобиться:
- 1 кабачок,
- 2 помідори (помідори і кабачок бажано підібрати однакового діаметра),
- 150-200 грам твердого сиру,
- майонез,
- 2-4 зубчики часнику,
- рослинна олія,
- сіль.
Рецепт приготування кабачків запечених в духовці.
Форму для запікання або деко змазати рослинним маслом.
Кабачок вимиємо і очистимо від шкірки. Наріжемо його кільцями, товщиною 8-10 мм. Викладемо кабачки на деко. Зверху трохи посолити.
Сир натерти на дрібній тертці.
Часник натерти на дрібній тертці або пропустимо через прес для часнику.
Перемішаємо сир з часником і заправимо майонезом.
Викладемо сирно-часникову суміш на кабачки, приблизно по чайній ложці (залежить від діаметра кабачка).
Помідори вимиємо й наріжемо кільцями, товщиною 5-6 мм.
Викладемо нарізані помідори зверху на сир.
Запікаємо кабачки в духовці, попередньо розігрітій до 160 градусів, 30-40 хвилин.
Смачного!
Не забудьте залишити свої коментарі про цю страву.