М’ясо ніжною птиці і прісний плід – це, мабуть, самий дієтичний тандем, який ідеально впишеться в раціон будь-якої сучасної дієти.
Крім того, кабачки, запечені в духовці з куркою, можуть готуватися різними способами, і в цьому їх величезний плюс, адже такі частування завжди виходять дуже смачними. Сьогодні ми пропонуємо вам чудову підбірку простих і одночасно вишуканих рецептів, які зможе повторити в домашніх умовах кожен поварчук.
Куряче філе з кабачками: рецепт в духовці
Складові
- Кабачки – 2 шт. + –
- Куряче м’ясо без кісточки – 0,5 кг + –
- Сир «Російський» – 80 г + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Соус – 0,2 л + –
- Оливкова олія – 40 мл + –
- Базилік свіжий – 4-6 шт. + –
- Сіль велика – 1 ч.л. + –
Як приготувати запечені кабачки з куркою
Запечені в духовці кабачки (у вигляді рулетиків), фаршировані курячим філе, будуть відмінною закускою для святкового застілля. Легкі, смачні, ситні і дуже простенькі в приготуванні рулети безумовно стануть вашим улюбленим частуванням на всі випадки життя.
- Для початку нам потрібно підготувати кабачки для рулетиків. Для цього овочі миємо й нарізаємо по усій довжині тонкими довгими пластинками.
- На деко вистилає пергамент, а поверх паперу розкладаємо кабачки, скроплюємо їх оливковою олією і прибираємо в нагріту до 170-185 ° С піч на 5-7 хвилин, поки кабачкові платівки не размягчатся.
- Поки кабачки доходять до кондиції, ми займемося підготовкою начинки. Куряче філе нарізаємо тонкими довгастими шматочками, присипаємо дрібкою солі і злегка відбиваємо. Далі, продавлений через Часничниці часник, змішуємо з 1 ложкою масла і натираємо такою сумішшю курячі скибочки. Ми залишаємо начинку маринуватися на 8-12 хвилин.
- Базилік дрібно кришимо, сир перетираємо на терці.
- Тепер можна приступати до формування рулетів. На кабачки намазуємо соус «Паприка» тонким шаром, кладемо порцію курячого м’яса, присипаємо дрібкою базиліка і щедро посипаємо сиром, після чого звертаємо кабачок в рулет і фіксуємо шпажкою або зубочисткою.
6. Розкладаємо рулети по пергаменту і знову відправляємо блюдо в духовку. Не змінюючи температуру, готуємо закуску 25 хвилин.
Кабачки, запечені з курячими грудками в духовці
Якщо ви думаєте, що б таке оригінальне приготувати на вечерю, то запечені фаршировані кабачки з курячим м’ясом безумовно припадуть вам до душі. Цей легкий варіант вечірнього перекусу ви з легкістю приготуєте своїми руками, адже рецепт цієї страви до банального простий.
Складові
- Молоді кабачки (невеликі) – 2 шт .;
- Куряче м’ясо (грудинка) – 0,35 – 0,5 кг;
- Гірчична паста – 1 ч.л .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Часник – 2 зубчики;
- Спеція «Хмелі-сунелі» – ½ ч.л .;
- Сметана жирна – 3 ст.л .;
- Сир «Гауда» – 0,15 кг;
- Сіль за смаком;
- Темний мелкомолотий перець – ½ ч.л.
Як готувати запечені кабачки з куркою в духовці
Кабачки для такої страви краще всього вибирати не дуже пузаті, але і не надмірно тонкі.
- Кабачки миємо, нарізаємо «пеньками» висотою в 5-7 см (можна розрізати плоди навпіл і зробити з них «човники» – кому як більше подобається), потім акуратно чайною ложкою виймаємо з них м’який центр з насінням, залишаючи для денця полусантіметровий шар. В результаті, у нас повинні вийти своєрідні кабачкові чашечки-стаканчики, які слід злегка підсолити по внутрішній стінці.
- Приступимо до приготування начинки. Курячі грудки перемелює в м’ясорубці і одразу ж пропускаємо разом з м’ясом цибулю і часник.
- Готовий фарш присаливаем, умащали перцем і приправою «хмелі-сунелі», після чого ретельно перемішуємо.
- Начинкою наповнюємо все кабачкові ємності, а потім укладаємо фаршировані кабачки в форму для випікання, промазану маслом.
5. Зверху змащуємо кожен «пеньок» ( «човник») соусом зі сметани і гірчичною пасти, а потім вкутуємо форму фольгою і прибираємо в духову шафу, де при 200 ° С наша страва буде готуватися 20 хвилин.
6. Через третину години фольгу знімаємо, посипаємо кабачки тертим сиром і знову прибираємо блюдо в духовку на 12-15 хвилин.
Курка з кабачками, помідорами і картоплею в духовці
Найпопулярніша страва, яке готується в духовці – запіканка. Це нескладне в реалізації частування завжди виходить на відмінно. Воно дуже смачне і виглядає більш, ніж апетитно. Класичний варіант такого ласощі – курятина, запечена з кабачками, томатами і картоплею під соусом. Ось її ми і спробуємо приготувати прямо зараз за описаним нижче рецептом.
Складові
- Кабачки молоді – 2 шт. (Невеликі);
- Картопля – 3-4 шт .;
- Томати свіжі (середні) – 3 шт .;
- Куряча грудка – 1 кг;
- Твердий сир – 0,15 кг;
- Молоко топлене – 1 ст .;
- Масло «Селянське» – 2 ст.л. з гіркою;
- Борошно високосортна – 20-30 г;
- Добірне яйце – 1 шт .;
- Часникові зубки – 4 шт .;
- Сіль за смаком;
- Приправа для курки – 1 ст.л .;
- Суміш перців – ½ ч.л .;
- Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
Як смачно запекти кабачки з куркою в духовці
Готуємо соус для запіканки з куркою і овочами
- Насамперед нам потрібно зварити соус, оскільки після варіння він повинен буде наполягати і охолонути. Отже, в каструльку або сотейник кладемо скибочку вершкового масла і на середньому вогні розтоплюємо його.
- Далі, просіюючи, додаємо в ємність борошно, і при цьому активно перемішуємо все дерев’яною лопаткою, щоб не вийшло грудочок.
- Як тільки масло і борошно будуть змішані однорідно, тонкою цівкою вливаємо в соус молоко, не перестаючи заважати склад.
- Тепер соус можна посолити за смаком і варити на малому вогні при постійному помішуванні до загусання. Готовий соус знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
Готуємо м’ясо і овочі до запікання
- Тим часом, картопля і кабачки чистимо від шкірки, помідори просто промиваємо, а потім нарізаємо всі інгредієнти кружками. Картопля слід нарізати кілька тонше інших овочів.
- Курячі грудки також нарізаємо невеликими порційними шматочками, товщиною в 1-1,5 см (за розміром ці шматочки повинні бути приблизно рівні окружності кабачків).
- Кожен шматочок злегка присаливаем і умащали спецією для курки, після чого зовсім небагато відбиваємо їх молоточком.
- Тепер все овочі і курку, чергуючи, укладаємо внахлест в форму для запікання, яку попередньо слід змастити вершковим маслом.
Запікаємо курку з картоплею, сиром і овочами в духовці
- До цього часу соус вже трохи охолов і ми можемо додати до його складу яйце, перемелений в кашку часник і спеції. Все добре перемішуємо і рівномірно заливаємо готовим соусом овочі з куркою.
- Поверх майбутньої запіканки посипаємо тертий на тертці сир і прибираємо форму в розігріту до 175 ° C духовку.
- На випікання страви потрібно 30-40 хвилин.
Кабачки, запечені з куркою в духовці за наведеними в статті рецептами, виходять просто карколомними. Приготувавши одне таке блюдо хоч раз, ви будете повертатися до улюбленим рецептом ще дуже довго, адже така закуска безумовно стане у вашій родині традиційним частуванням на будь-який випадок.
Смачного!