Кабачки в горщиках в духовці

kabachki-v-gorshochkax-v-duxovke
Всі ми знаємо, що в глиняному посуді виходять найсмачніші страви, адже цей матеріал рівномірно розподіляє тепло і зберігає аромат продуктів.

Сьогодні ми хочемо вам розповісти про те, як готуються кабачки в горщиках в духовці, адже зовсім скоро настане літо, а значить, свіжих овочів у нас буде в надлишку. Існує безліч рецептів приготування цієї страви, але спеціально для вас ми підібрали найвдаліші з них.

Кабачки з картоплею в горщиках

Складові

  • Картопля – 10 шт + –
  • Морква – 2 шт + –
  • Кабачки – 2 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт + –
  • Свинина – 400 г + –
  • Сметана – 150 г + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сир твердий – 50 г + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Зелень свіжа – пучок + –

Як зробити картопля з кабачками в духовці покроково

  1. Перш за все, підготуємо нашу свинину. Нарізаємо її невеликими кубиками зі стороною, приблизно, в два сантиметри.
  2. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо м’ясо.
  3. Поки наше м’ясо підрум’янюється, чистимо картоплю і ріжемо на трохи менші кубики.
  4. В іншу розігріту сковороду з маслом викладаємо нашу картоплю, паралельно очищаємо морква, ріжемо аналогічно картоплі і теж висипаємо в сковорідку.
  5. В цей час очищаємо цибулю і дрібненько нарізаємо. Всипаємо його до підсмаженої м’яса і готуємо все це до повної готовності.
  6. М’ясо з цибулею кладемо на дно горщика, присаливаем і перчимо.
  7. Обидва кабачка натираємо на тертці.
  8. Накриваємо отриманої кабачкової масою нашу цибульний-м’ясну суміш.
  9. Поверх кабачка розподіляємо картопля з морквою.
  10. Свіжу зелень дрібно рубаємо, змішуємо зі сметаною, солимо, перчимо і додаємо трохи води, щоб соус вийшов більш текучим. Вливаємо його в кожен горщик.
  11. Якщо ваші горщики обладнані кришечками, то накриваємо їх ними. Якщо ж немає – використовуємо фольгу. Ставимо глиняний посуд в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.
  12. Поки наша страва готується, натираємо сир на середній терці.
  13. Через зазначений час розкриваємо горщики, насипаємо сир і ставимо в відкритому вигляді запікатися ще на десять хвилин.

Особливо красиво вийде подати дане блюдо, якщо присипати його зверху рубаною зеленню.

Кабачки з рисом і м’ясом в духовці

Ви любите рис, але не знаєте як приготувати його в духовій шафі? Все дуже просто, даний рецепт зробить цю крупу не тільки дуже смачною, але і неймовірно ароматною.

kabachki-v-gorshochkax-v-duxovke2

Складові

  • Кабачки – 1 кг;
  • М’ясо – 300 г;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • Морква – 2 шт;
  • Рис – 1 склянка;
  • Рослинна олія – ​​3-4 ст.л .;
  • Вершкове масло – 3-4 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як приготувати кабачки з рисом і м’ясом в духовці

  1. Кабачки вимити, нарізати кружальцями завтовшки в один сантиметр, присипаємо сіллю і відставляємо в сторону. Якщо овочі не молоді, то зрізаємо попередньо шкірку.
  2. Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою, і відварюємо в трохи підсоленій воді до напівготовності.
  3. Моєму морква і болгарський перець, прибираємо з морквини шкірку, а у перцю виймаємо серцевину і видаляємо капелюшок. Нарізаємо обидва овоча невеликими кубиками.
  4. На розпечену сковороду з маслом викладаємо наше м’ясо, яке попередньо слід нарізати на кубики зі стороною в 1 сантиметр, і обсмажуємо його. Сюди ж потім додаємо моркву і перець і готуємо ще до готовності. Вимикаємо вогонь.
  5. Рис відкидаємо на друшляк, а потім додаємо його в сковороду до овочів і м’яса, солимо і перчимо, все перемішуємо.
  6. У горщик наливаємо столову ложку рослинної олії, потім додаємо кабачки, після – кладемо рисово-м’ясну суміш, яку накриваємо знову кабачками. Врахуйте, що тієї кількості інгредієнтів, що зазначено в рецепті, вистачить на 3-4 горщика.
  7. Заливаємо блюдо зверху розтопленим вершковим маслом, також можна додати пару столових ложок окропу, щоб убезпечити себе від пересихання нашого страви.
  8. Закриваємо горщики кришками або фольгою і відправляємо в духовку на півгодини при 200 градусах.

До речі, ви з легкістю можете замінити вершкове масло на сметану або майонез, додавати ці інгредієнти потрібно в тій же кількості.

Покроковий рецепт кабачків з куркою в горщиках

kabachki-v-gorshochkax-v-duxovke3

Складові

  • Кабачок – 1 шт;
  • Куряче філе – 4 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Болгарський перець – 2 шт;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Майонез або сметана – 10 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як запекти кабачки з куркою в духовці

  1. Куряче філе промиваємо, видаляємо плівки і сухожилля. Після цього нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Якщо використовуємо молодий кабачок, то просто моєму його і нарізаємо на кубики. Старий же овоч чистимо від шкірки і насінної частини.
  3. Болгарський перець промиваємо, видаляємо капелюшок, а також насіння. Нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Цибулю чистимо від шкірки і ріжемо півкільцями. Якщо ви не любитель цього овоча, то можете порізати його подрібніше.
  5. Сир натираємо на середній або крупній тертці, особливої ​​ролі це не грає, оскільки він все одно добре розтане і утворює красиву шапочку в процесі приготування.
  6. У горщик спочатку кладемо куряче філе, присаливаем і перчимо, додаємо цибульку і заправку в вигляді майонезу або сметани, перець, кабачки, знову цибулю, кабачки і завершуємо перцем. Додаємо зверху трохи соусу і посипаємо сирком.
  7. Відправляємо наші горщики в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Орієнтуватися слід на кабачок, саме він готується найдовше.

Такі кабачки в горщиках в духовці стануть справжньою окрасою не тільки повсякденного, але й святкового столу. Присипте їх небагато зверху свіжою зеленню, щоб зробити блюдо максимально смачним і урочистим!