Всі ми знаємо, що в глиняному посуді виходять найсмачніші страви, адже цей матеріал рівномірно розподіляє тепло і зберігає аромат продуктів.
Сьогодні ми хочемо вам розповісти про те, як готуються кабачки в горщиках в духовці, адже зовсім скоро настане літо, а значить, свіжих овочів у нас буде в надлишку. Існує безліч рецептів приготування цієї страви, але спеціально для вас ми підібрали найвдаліші з них.
Кабачки з картоплею в горщиках
Складові
- Картопля – 10 шт + –
- Морква – 2 шт + –
- Кабачки – 2 шт + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт + –
- Свинина – 400 г + –
- Сметана – 150 г + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Сир твердий – 50 г + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Зелень свіжа – пучок + –
Як зробити картопля з кабачками в духовці покроково
- Перш за все, підготуємо нашу свинину. Нарізаємо її невеликими кубиками зі стороною, приблизно, в два сантиметри.
- Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи олії і обсмажуємо м’ясо.
- Поки наше м’ясо підрум’янюється, чистимо картоплю і ріжемо на трохи менші кубики.
- В іншу розігріту сковороду з маслом викладаємо нашу картоплю, паралельно очищаємо морква, ріжемо аналогічно картоплі і теж висипаємо в сковорідку.
- В цей час очищаємо цибулю і дрібненько нарізаємо. Всипаємо його до підсмаженої м’яса і готуємо все це до повної готовності.
- М’ясо з цибулею кладемо на дно горщика, присаливаем і перчимо.
- Обидва кабачка натираємо на тертці.
- Накриваємо отриманої кабачкової масою нашу цибульний-м’ясну суміш.
- Поверх кабачка розподіляємо картопля з морквою.
- Свіжу зелень дрібно рубаємо, змішуємо зі сметаною, солимо, перчимо і додаємо трохи води, щоб соус вийшов більш текучим. Вливаємо його в кожен горщик.
- Якщо ваші горщики обладнані кришечками, то накриваємо їх ними. Якщо ж немає – використовуємо фольгу. Ставимо глиняний посуд в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.
- Поки наша страва готується, натираємо сир на середній терці.
- Через зазначений час розкриваємо горщики, насипаємо сир і ставимо в відкритому вигляді запікатися ще на десять хвилин.
Особливо красиво вийде подати дане блюдо, якщо присипати його зверху рубаною зеленню.
Кабачки з рисом і м’ясом в духовці
Ви любите рис, але не знаєте як приготувати його в духовій шафі? Все дуже просто, даний рецепт зробить цю крупу не тільки дуже смачною, але і неймовірно ароматною.
Складові
- Кабачки – 1 кг;
- М’ясо – 300 г;
- Болгарський перець – 1 шт;
- Морква – 2 шт;
- Рис – 1 склянка;
- Рослинна олія – 3-4 ст.л .;
- Вершкове масло – 3-4 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як приготувати кабачки з рисом і м’ясом в духовці
- Кабачки вимити, нарізати кружальцями завтовшки в один сантиметр, присипаємо сіллю і відставляємо в сторону. Якщо овочі не молоді, то зрізаємо попередньо шкірку.
- Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою, і відварюємо в трохи підсоленій воді до напівготовності.
- Моєму морква і болгарський перець, прибираємо з морквини шкірку, а у перцю виймаємо серцевину і видаляємо капелюшок. Нарізаємо обидва овоча невеликими кубиками.
- На розпечену сковороду з маслом викладаємо наше м’ясо, яке попередньо слід нарізати на кубики зі стороною в 1 сантиметр, і обсмажуємо його. Сюди ж потім додаємо моркву і перець і готуємо ще до готовності. Вимикаємо вогонь.
- Рис відкидаємо на друшляк, а потім додаємо його в сковороду до овочів і м’яса, солимо і перчимо, все перемішуємо.
- У горщик наливаємо столову ложку рослинної олії, потім додаємо кабачки, після – кладемо рисово-м’ясну суміш, яку накриваємо знову кабачками. Врахуйте, що тієї кількості інгредієнтів, що зазначено в рецепті, вистачить на 3-4 горщика.
- Заливаємо блюдо зверху розтопленим вершковим маслом, також можна додати пару столових ложок окропу, щоб убезпечити себе від пересихання нашого страви.
- Закриваємо горщики кришками або фольгою і відправляємо в духовку на півгодини при 200 градусах.
До речі, ви з легкістю можете замінити вершкове масло на сметану або майонез, додавати ці інгредієнти потрібно в тій же кількості.
Покроковий рецепт кабачків з куркою в горщиках
Складові
- Кабачок – 1 шт;
- Куряче філе – 4 шт;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Болгарський перець – 2 шт;
- Сир твердий – 100 г;
- Майонез або сметана – 10 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як запекти кабачки з куркою в духовці
- Куряче філе промиваємо, видаляємо плівки і сухожилля. Після цього нарізаємо на невеликі шматочки.
- Якщо використовуємо молодий кабачок, то просто моєму його і нарізаємо на кубики. Старий же овоч чистимо від шкірки і насінної частини.
- Болгарський перець промиваємо, видаляємо капелюшок, а також насіння. Нарізаємо невеликими кубиками.
- Цибулю чистимо від шкірки і ріжемо півкільцями. Якщо ви не любитель цього овоча, то можете порізати його подрібніше.
- Сир натираємо на середній або крупній тертці, особливої ролі це не грає, оскільки він все одно добре розтане і утворює красиву шапочку в процесі приготування.
- У горщик спочатку кладемо куряче філе, присаливаем і перчимо, додаємо цибульку і заправку в вигляді майонезу або сметани, перець, кабачки, знову цибулю, кабачки і завершуємо перцем. Додаємо зверху трохи соусу і посипаємо сирком.
- Відправляємо наші горщики в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Орієнтуватися слід на кабачок, саме він готується найдовше.
Такі кабачки в горщиках в духовці стануть справжньою окрасою не тільки повсякденного, але й святкового столу. Присипте їх небагато зверху свіжою зеленню, щоб зробити блюдо максимально смачним і урочистим!