Нехитра панірування на основі сиру з додаванням часнику і куркуми відмінно перетворює прості кабачки, дарує яскравий колір і насичений аромат. Нарізані тонкими паличками і покриті хрусткою оболонкою, по зовнішнім виглядом і смаковими якостями вироби нагадують нагетси та інші подібні страви, приготовані у фритюрі. Однак даний рецепт дозволяє обійтися без зайвих жирів – масло в нашому прикладі відсутня зовсім.
Кабачки в духовці з сиром і часником виходять відмінними! Вони гарні в вигляді самостійного блюда, хоча не забороняється подати їх як гарнір до м’яса або риби. Але все ж про запас готувати кабачкові палички небажано – поступово корочка починає втрачати свої хрусткі властивості і вироби стають вже не такими привабливими. Краще розраховувати на один прийом їжі, а при необхідності сформувати і запекти свіжу порцію.
Складові:
- молодий кабачок (або цукіні) – 1 великий (350-400 г);
- яйце – 1 шт .;
- часник – 1-2 зубці;
- сир – 50 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- панірувальні сухарі – 20 г;
- куркума – 1/2 ч. ложки;
- орегано або будь-які пряні трави – ½ ч. ложки.
- сіль, перець – за смаком.
Кабачки в духовці з сиром і часником покроковий рецепт з фото
- Видаливши край, нарізаємо кабачок паличками (брусками) довжиною 8-9 см і товщиною 1,5-2 см. В залежності від розміру вийде приблизно 20-30 заготовок.
- Складаємо кабачкову нарізку в підходящий посуд, посипаємо сіллю і перемішуємо.
- Готуємо паніровці. З’єднуємо сухарі, борошно, куркуму і орегано. Набір спецій / прянощів можна міняти і доповнювати за смаком – відмінно підійде солодка паприка, приправа карі, сушений базилік або будь-які ароматні трави.
- Сир тремо на дрібній тертці, часник очищаємо і рубаємо ножем якомога дрібніше. Додаємо до складових панірування. Свіжий часник можна замінити меленим (сушеним).
- Додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо сухі компоненти.
- Яйце розбиваємо в зручну посуд і збовтуємо виделкою, додавши по дрібці солі і перцю. Опускаємо в рідку суміш кабачкову паличку – обмакиваем з усіх боків.
- Після яєчної рідини опускаємо виріб в суху сирну суміш. Домагатися ідеального покриття без просвітів не потрібно – обвалюють паличку з усіх боків і відразу переносимо на застелений пергаментним папером деко. Нестрашно якщо панірування буде злегка обсипатися – після запікання вона «зміцніє» і буде стійко триматися на виробах.
- Покриваємо сирно-часниковою «оболонкою» все кабачкові палички. Розкладаємо по листу рядами, дотримуючись дистанції між виробами.
- Духовку прогреваем до 200 градусів (якщо піч слабо зарум’янюється верх виробів, можна підняти температуру до 220). Запікаємо кабачки 10-15 хвилин – до насиченої золотистої скоринки, але не до потемніння. Дістаємо палички з духовки, дозволяємо злегка охолонути (до комфортної теплої температури), потім відразу подаємо.
- Тендітна сирно-часникова панірування, а під нею м’який, злегка хрусткий кабачок – це дуже смачно! Найпростіше додаток – кетчуп або змішана з часником сметана. Можна заздалегідь підготувати улюблений соус – відмінно підійде до кабачковим паличок сальса, гуакамоле або часниковий соус для шаурми.
Кабачки в духовці з сиром і часником готові! Смачного!