Кабачки в духовці з сиром і часником

Кабачки в духовці з сиром і часникомНехитра панірування на основі сиру з додаванням часнику і куркуми відмінно перетворює прості кабачки, дарує яскравий колір і насичений аромат. Нарізані тонкими паличками і покриті хрусткою оболонкою, по зовнішнім виглядом і смаковими якостями вироби нагадують нагетси та інші подібні страви, приготовані у фритюрі. Однак даний рецепт дозволяє обійтися без зайвих жирів – масло в нашому прикладі відсутня зовсім.

Кабачки в духовці з сиром і часником виходять відмінними! Вони гарні в вигляді самостійного блюда, хоча не забороняється подати їх як гарнір до м’яса або риби. Але все ж про запас готувати кабачкові палички небажано – поступово корочка починає втрачати свої хрусткі властивості і вироби стають вже не такими привабливими. Краще розраховувати на один прийом їжі, а при необхідності сформувати і запекти свіжу порцію.

Складові:Кабачки в духовці з сиром і часником

  • молодий кабачок (або цукіні) – 1 великий (350-400 г);
  • яйце – 1 шт .;
  • часник – 1-2 зубці;
  • сир – 50 г;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • панірувальні сухарі – 20 г;
  • куркума – 1/2 ч. ложки;
  • орегано або будь-які пряні трави – ½ ч. ложки.
  • сіль, перець – за смаком.

Кабачки в духовці з сиром і часником покроковий рецепт з фото

  1. Видаливши край, нарізаємо кабачок паличками (брусками) довжиною 8-9 см і товщиною 1,5-2 см. В залежності від розміру вийде приблизно 20-30 заготовок.Кабачки в духовці з сиром і часником
  2. Складаємо кабачкову нарізку в підходящий посуд, посипаємо сіллю і перемішуємо.Кабачки в духовці з сиром і часником
  3. Готуємо паніровці. З’єднуємо сухарі, борошно, куркуму і орегано. Набір спецій / прянощів можна міняти і доповнювати за смаком – відмінно підійде солодка паприка, приправа карі, сушений базилік або будь-які ароматні трави.Кабачки в духовці з сиром і часником
  4. Сир тремо на дрібній тертці, часник очищаємо і рубаємо ножем якомога дрібніше. Додаємо до складових панірування. Свіжий часник можна замінити меленим (сушеним).Кабачки в духовці з сиром і часником
  5. Додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо сухі компоненти.Кабачки в духовці з сиром і часником
  6. Яйце розбиваємо в зручну посуд і збовтуємо виделкою, додавши по дрібці солі і перцю. Опускаємо в рідку суміш кабачкову паличку – обмакиваем з усіх боків.Кабачки в духовці з сиром і часником
  7. Після яєчної рідини опускаємо виріб в суху сирну суміш. Домагатися ідеального покриття без просвітів не потрібно – обвалюють паличку з усіх боків і відразу переносимо на застелений пергаментним папером деко. Нестрашно якщо панірування буде злегка обсипатися – після запікання вона «зміцніє» і буде стійко триматися на виробах.Кабачки в духовці з сиром і часником
  8. Покриваємо сирно-часниковою «оболонкою» все кабачкові палички. Розкладаємо по листу рядами, дотримуючись дистанції між виробами.Кабачки в духовці з сиром і часником
  9. Духовку прогреваем до 200 градусів (якщо піч слабо зарум’янюється верх виробів, можна підняти температуру до 220). Запікаємо кабачки 10-15 хвилин – до насиченої золотистої скоринки, але не до потемніння. Дістаємо палички з духовки, дозволяємо злегка охолонути (до комфортної теплої температури), потім відразу подаємо.Кабачки в духовці з сиром і часником
  10. Тендітна сирно-часникова панірування, а під нею м’який, злегка хрусткий кабачок – це дуже смачно! Найпростіше додаток – кетчуп або змішана з часником сметана. Можна заздалегідь підготувати улюблений соус – відмінно підійде до кабачковим паличок сальса, гуакамоле або часниковий соус для шаурми.Кабачки в духовці з сиром і часником

Кабачки в духовці з сиром і часником готові! Смачного!