Юшка з черевець сьомги

Юшка з сьомги
Перші страви є одним з найважливіших пунктів здорового харчування, та й самі ми відчуваємо себе не дуже, якщо день-два не поїмо ріденького. А якщо ми хочемо поєднати приємне з корисним, то найоптимальнішим варіантом стане вуха з черевець сьомги, рецепт якої ми сьогодні вивчимо уздовж і поперек. Чому саме животики є головним продуктом цього супчика? Вся справа в їх поживності і майже безмежному змісті амінокислот.

Приготування рибних супів не відрізняється якимось особливим підходом або дивовижним набором продуктів. Крім того, тимчасові витрати, втім, як і фінансові, в даному випадку мінімальні.

Черевця атлантичного лосося стоять порядком менше, ніж тушка, стейки або червоне філе. Однак саме цей шматочок риб’ячого тіла вважається найбільш багатим на вміст жирів, що робить її поживною, а також неймовірно корисним.

Таку юшечку можна сміливо зараховувати до рангу омолоджуючих еліксирів.

Рецепт з черевець сьомги

Продуктовий набір для юшки з черевець

Разом з тим, цей ароматний і живильний, але легкий суп з черевець сьомги припаде до смаку і дорослим і дітям, а разнообразив рецепт спеціями та іншими продуктовими добавками, можна завжди радувати сімейство новими обідами. І нехай потім дивуються, звідки мама знає стільки різних страв.

Наприклад, зелений консервований горошок, передбачений в наборі продуктів до даного варіанту юшки, можна замінити білою квасолею, кукурудзою чи не додавати зовсім.

Зате свіжі томати або болгарський перець будуть надавати обіду характерну свіжість і пікантність.

Суп з черевець сьомги

Ну, і як же без злаків. Рис, пшоно, вівсянка, перловка, манка і навіть макарони – для юшки підійде будь-який сорт зернових.

Як декор ми можемо також замість звичайної помаранчевої морквини взяти фіолетовий або червоний сорт, а якщо є в арсеналі різнокольоровий морквяний набір, то з його допомогою можна приготувати райдужний рибний суп.

А ось вершки і плавлений сир стануть незамінними продуктами для готування скандинавського варіанту юшки.

І не забуваємо про зелень. Вуха дуже любить пряні трави: кріп, петрушку, селеру, кінзу або базилік, і чим більше, тим краще. Але сдабривать блюдо все ж краще в самому кінці кулінарного «ходи», коли каструля з обідом буде знята з вогню.

Юшка з черевець сьомги

Такий рецепт стане незамінною паличкою-виручалочкою, коли до обіду залишилися лічені хвилини, а в будинку конем грай.

Для приготування знадобиться лише 20 хвилин часу і невеликий набір інгредієнтів.

Юшка з черевець сьомги - домашній рецепт

Складові

  • Черевця сьомги – 0,5 кг + –
  • Лук ріпка – 1-2 головки + –
  • Картопля – 2-3 бульби + –
  • Морква – 1 коренеплід + –
  • Зелений горошок консервований – 100 г + –
  • Гвоздика – 1 шт. + –
  • Лаврушка – 3 листочка + –
  • Сіль – 1/2 ст. л. + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Кріп – пучок + –

Як приготувати юшку

  1. Якщо справа торкнулася юшки, то тут не дати не взяти, а починати потрібно з води. Тому, заливаємо в каструльку 3 літри очищеної водички і ставимо на вогонь закипати.
  2. В цей час займемося брюшкамі сьомги. Витягуємо їх з упаковки, споліскуємо, якщо потрібно подчищаем, адже на деяких бувають залишкові явища луски. Після всіх очисних процедур закидаємо рибку в воду і переходимо до овочів.
  3. Очистивши від шкурки все городні плоди, нарізаємо цибулю дрібним кубиком, картопля брусками, а морква четвертинками гуртків, після чого закидаємо всю нарізку в киплячий бульйон і варимо все це справа до готовності, порядком 15 хвилин.
  4. За 5 хвилин до закінчення варіння солимо, перчимо і присмачуємо спеціями наш уже готовий супчик.
  5. За законом жанру вусі потрібно ще 5-10 хвилинна «релаксація» під кришкою, щоб страва просочилося власними ароматними парами, але якщо зайвого часу у вас немає, то можна сміливо приступати до трапези. Так, а зелень додаємо вже безпосередньо в тарілці, попередньо її дрібно порубавши.

Суп з черевець сьомги - покроковий рецепт

Вуха в горщику

Є ще один варіант приготування за тим самим рецептом. Вариться суп з сьомги в цьому випадку в духовці в жароміцної тарі, можна в керамічних горщиках.

  1. Для цього складаємо все подрібнені інгредієнти в горщик.
  2. Заливаємо водою, додаємо сіль, перець і прянощі.
  3. Відправляємо вуха в жаровню при 180оС на 1 годину.

Потрібно відзначити, що при такій термообробці вуха з черевець сьомги виходить просто дивовижною, і гості гарантовано будуть просити добавку, так що готуйте відразу побільше, щоб нікого не образити.

Як бачите приготування юшки процес зовсім нескладний. Освоїти його зможе навіть молода господиня. Пробуйте готувати на нашу рецептом, експериментуйте з додаванням своїх нових інгредієнтів і обов’язково діліться своїми результатами в коментарях.

Вдалих дослідів і смачного!