Чомусь в слов’янській традиції прийнято подавати на святкове застілля м’ясо або у вигляді стейка або відбивною, або у відварному вигляді. Апетитна яловичина з печерицями в сметані, рецепт якої ми сьогодні освоїмо, розвінчаємо усталені стереотипи і стане вашим улюбленим блюдом. Ніжна соковита вирізка, доповнена ароматними грибочками і відтіняє ніжним вершковим смаком, напевно припаде до душі учасникам трапези.
Перед тим, як приступити безпосередньо до цікавим кухонним експериментів і відкриттів, ми пропонуємо кілька порад щодо вибору м’яса для страви – саме цей продукт визначає кінцевий смак всього блюда.
Поради кухарчуком:
Що потрібно пам’ятати, відправляючись за яловичиною?
- Якщо Ви купуєте м’ясо не на ринку, а в магазині, зупиніть свій вибір не на замороженому, а на охолодженому продукті. Як відомо, при заморожуванні рідина утворює кристалики, які розширюються і порушують структуру вподобаного шматка. Ні, це не означає, що частування не вийде зовсім, просто його смак не буде настільки глибокий і насичений.
- Чим світліше відтінок м’яса і жиру в прошарках, тим молодше була корова. Відповідно, більш темні кольори говорять про зворотне: перед Вами продукція, отримана з старої тварини, а це значить, що таке м’ясо може бути жорсткувато.
- Якщо є така можливість, злегка натисніть на шматок пальцем, загорнутим пакетом, або паличкою – на свіжому якісному продукті вмятинка безслідно зникне.
Яловичина з грибами "Імперська"
складові
- Вирізка яловича – 0,5 кг + –
- Морква – 1 плід + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Печериці свіжі – 250 г + –
- Сметана – 150 г + –
- Рослинна олія – 3-4 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
Ну що ж, якщо всі продукти ви вже принесли з магазину і розклали на робочому столі, можна приступати до створення оригінального блюда, яке всім дасть можливість відкрити нову грань вашого кулінарного таланту!
Про цю яловичині з печерицями в сметані марно говорити – ніякі навіть найяскравіші епітети не зможуть передати чудовий смак і аромат страви! Тому пропонуємо просто освоїти рецепт і скликати гостей на проведення дегустації.
1. Яловичину подрібнюємо поперек волокон брусочками розміром в пару сантиметрів і відправляємо в сковороду, де злегка обсмажуємо до утворення ніжно-золотистої скоринки. Викладаємо яловичину в тарілку, а що утворився жир поки не виливаємо – він стане в нагоді нам на наступних етапах готування.
2. Лук ріжемо тонкими півкільцями, а моркву – у вигляді соломки. Печериці нарізаємо пластинками і поміщаємо всі овочі з грибами в сковороду, на якій до цього готували м’ясо. Солимо і вводимо перець, гарненько перемішавши всю масу. Якщо масла і жиру виявилося недостатньо, додаємо ще трохи і готуємо п’ять – сім хвилин на середньому вогні.
3. Тепер відправляємо м’ясо до овочів і грибів, заливаємо весь склад склянкою води, трохи зменшуємо вогонь і Томім суміш, поки яловичина не досягне бажаної м’якості.
4. На заключному етапі нам залишається лише наточити в сковороду сметану, накрити посуд кришкою і продовжувати процес приготування ще хвилин п’ять.
Готово! Впевнені, ваші домашні зрадіють і здивовані таким незвичайним прочитанням такого блюда, як яловичина з печерицями в сметані!
Яловичина з грибами та картоплею в мультиварці "Княжа"
Складові
- Яловичина – 600 г + –
- Морква – 1 плід + –
- Картопля – 2 бульби + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Печериці – 250 г + –
- Сметана – 3 ст. л. + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – по перевагах + –
Приготування
Хоча приготування цієї страви і вимагає значних витрат часу, ваші занепокоєння будуть мінімальні: за Вас все зробить надійний і сучасний кухонний помічник – мультиварка! 1. Яловичину нарізаємо пластинами завтовшки близько сантиметра і трошки відбиваємо.
2. Моркву і цибулю подрібнюємо, як вам більше до душі, картопля нарізаємо часточками або невеликими кубиками.
3. Печериці ріжемо пластинками і злегка обсмажуємо з додавання крапельки масла (до напівготовності).
4. Тепер на денце чаші мультиварки наливаємо масло, що залишилося і поміщаємо туди відбиті шматочки м’яса і цибулю, посолити і додавши спеції. На дисплеї виставляємо режим "Випічка" і готуємо двадцять хвилин.
5. Через 20 хвилин закладаємо в чашу печериці, картопля і морква, вибираємо режим "Гасіння" на одну годину. Після закінчення роботи програми, вливаємо сметану і продовжуємо томити нашу яловичину з печерицями в сметані ще шістдесят хвилин.
Зверніть увагу, що цей рецепт для мультиварки – фактично дієтичний! Якщо ви ще можете дозволити собі їсти все, що ви любите, то ви можете цей рецепт трохи ускладнити і перед закладкою інгредієнтів в мультиварку підсмажити їх до румяненькой скоринки.
Печеня з грибами і м’ясом в мультиварці відео рецепт
Ми впевнені, що рецепти яловичини з печерицями в сметані неодмінно будуть оцінені членами вашої родини по достоїнству і полюбляться їм не менше, ніж звичні, але набридлі м’ясні страви!