Як зробити житні млинці на молоці

Млинці з житнього борошна з молоком
Одним з головних атрибутів свята приходу весни – Масляної – є схожі на сонечко великі круглі коржі з рідкого тесту. Протягом останнього тижня Перез Великим Постом прийнято пекти домашні млинці з житнього борошна на молоці і пригощати ними всіх з різними солодкими начинками. Вони виходять надзвичайно смачними і красивими, але ще і несуть в собі чималу користь, адже перемелені зерна

Як вибрати борошно для млинців

Максимально корисним наше частування вийде з обдирного або шпалерного сортів борошна. Вони містять максимальну кількість відрубних частинок, які потрапляють в продукт в процесі помелу зерен. Саме в них найбільше клітковини, яка допомагає організму перетравлювати їжу і чистить кишечник.

Правда, для млинців вироби з цих сортів виходять темними, з характерним житнім присмаком.

Як вибрати борошно для млинців

Щоб спекти своїми руками більш привабливі на вигляд домашні млинці з житнього борошна і молока, використовуйте молотом або сіяну борошно. Але в цих сортах буде набагато менше корисних елементів.

Вибравши продукт, звернемося до рецептури. Дотримуючись її в точності, зовсім неважко навчитися «з нуля» куховарити традиційні млинці на молоці – такі, які завжди були на столах наших предків на масляному тижні …

Традиційний рецепт млинців з житнього борошна на молоці

Традиційний рецепт млинців з житнього борошна на молоці

Складові

  • Борошно з зерен жита – 1 стакан + –
  • Молоко – 1 стакан + –
  • Цукор-пісок білий – 3 ст.л. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Лимонна кислота (порошок) – 1/3 ч.л. + –
  • Сіль – 2 щіпки + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Розпушувач содовий – 1/2 ч.л. + –

Покрокове приготування млинців з житнього борошна

Млинцеві вироби, які отримаємо, приготувавши за запропонованою рецептурою, виходять дуже смачними і солодкими.

Якщо подавати їх будемо з медом або згущеним молоком, кількість цукру в рецептіуре можна зменшити або зовсім виключити.

Молоко краще брати сільське.

  1. Борошняної продукт, як зазвичай, потрібно просіяти – це додасть нашим виробам додаткову пишність.
  2. Зробивши в ньому виїмку, виливаємо туди половину молока, інтенсивно заважаємо, щоб уникнути грудкуваті.
  3. Якщо маса стала однорідною, додаємо другу частину молока і вимісити.
  4. З’єднуємо яйце і цукор, а потім виливаємо солодку яєчну бовтанку в тісто.
  5. Заправивши тісто маслом, заважаємо його гарненько, поки не стане однорідним. Млинцева основа на житнього борошна повинна бути трохи густіше, яка зазвичай виходить на пшеничного, але щоб все одно вільно розтікалася по всій поверхні сковороди.
  6. Перед випіканням тісто має з чверть години постояти, щоб дозріти.
  7. Піч своїми руками традиційні млинці з житнього борошна потрібно тільки на розпеченій поверхні сковороди. Брати для цих целее найкраще чавунну. Під перший млинець, щоб він не вийшов грудкою, змащуємо її маслом.

Делікатно підкреслить смак житніх млинцевих виробів домашня сметана або домашній соус, приготований з морожених ягід.

Заварні житні млинці на молоці і жовтках: майстер-клас

Щоб отримати корисну низькокалорійні ласощі, можна обійтися без дріжджів та інших інгредієнтів, що дають обсяг.

Сахара теж можна покласти мінімальну порцію – все одно отримаємо частування, яким не соромно буде пригостити найдорожчих гостей. Роботи у нас буде небагато, а результат перевершить очікування. Пробуємо!

Складові

  • Борошно з житніх зерен – 1 стакан;
  • Жовтки курячих яєць – 4 шт .;
  • Молоко – 250 мл;
  • Окріп – 0,5 склянки;
  • Цукровий пісок – 1-2 ст.л .;
  • Масло соняшнику – 1-2 ст.л .;
  • Сіль – щіпка.

Як приготувати житні млинці на молоці

Як виготовити вдома оригінальні житні млинці на молоці

  • Спочатку нам належить з’єднати жовтки і цукровий пісок методом збивання.
  • У суміш додаємо половину теплого молока, не перестаючи збивати.
  • Не зупиняючись, так само вводимо борошно, доливаємо молочний залишок.
  • Тепер вольем крутий окріп, інтенсивно заважаючи, щоб тісто заварилося рівномірно. В результаті повинні отримати консистенцію сметани середньої густоти.
  • Перед смаженням вливаємо в масу масло, заважаємо і починаємо піч чудові млинці з житнього борошна, отримані на молоці. Можна смажити їх розміром із сковороду або формувати маленькі типу оладок.

Вироби, які ми в результаті отримаємо, будуть дуже смачні з солодким «гарніром», а також з солоними начинками, наприклад, з рибою або смаженим грибним асорті. Ті, хто не дотримується посту, можуть собі дозволити в якості начинки печінковий паштет по-домашньому.

У будь-якому випадку домашні, приготовлені своїми руками, млинці з житнього борошна на молоці виявляться в центрі уваги. Наші предки вірили, що якщо смачно зустріти Масляну, весь наступний рік вдасться провести через край. Що ж, варто перевірити! ..