Як зробити вино з заграв малини

Як зробити вино з заграв малини
Нерідко трапляється, що в домашніх заготовках з ягід, перетертих з цукром, починається процес бродіння і їх доводиться викидати.

І даремно, адже можна отримати дуже смачне і ароматне домашнє вино з заграв малини. Крім того, для отримання такого алкогольного напою можна використовувати варення або компот, в яких також з’явився зіпсований запах.

Як зробити вино з малини з цукром

Як зробити вино з заграв малини

Складові

(З розрахунку на 1,5 кг заграв малини)

  • Вода бутильована або відфільтрована – 1,5 л + –
  • Цукор – 2 ст. + –
  • Ізюм – 1 ст.л. + –

Приготування домашнього вина з заграв малини

Перш, ніж приступити до захоплюючий процес приготування домашнього вина, слід згадати, що в якості основи допускається використання заграли заготовок, незайманих цвіллю.

Отже, якщо у вас забродила малина з цукром, а викидати її шкода, то терміново записуйте наш покроковий рецепт отримання ароматного малинового напою і втілюйте його в життя – результат вас не розчарує.

Етап 1: Робимо сусло з малини

  • Перш за все, змішаємо малину з водою, додамо 1 стакан цукру і немитий родзинки. Він містить природні дріжджі, які спровокують природний процес бродіння.
  • Цукор необхідний, в даному випадку, для стимуляції процесу бродіння. Однак, якщо ви робите вино з заграв малини з цукром, то можна зменшити його кількість, адже він вже присутній у вихідній сировині.

Як приготувати вино з заграв малинового компоту

  • Тепер переллємо отриману суміш в одну велику (5 л) або дві трилітрові банки (ємність повинна бути заповнена не більше ніж на ⅔), одягнемо на горлечко кожної з них гумову рукавичку, в якій зробимо прокол.
  • Банки помістимо в затемнене місце на кілька тижнів.

Етап 2: Як зробити гідрозатвор для домашнього вина

  • Якщо у вас знайдеться тонкий гумовий або силіконової шланг, то можна дотримати всі традиції домашнього виноробства і зробити гідрозатвор.
  • Для цього, в кришці, якої ми зможемо закрити бутель (де і буде відбуватися процес бродіння), зробимо отвір і вставимо в нього наш шланг, вільний кінець якого ми помістимо в ємність з водою.

Тепер вуглекислий газ, що виділяється в процесі бродіння, зможе вільно виходити, але доступ кисню, при цьому, буде неможливий.

Таким чином, ми зможемо створити ідеальні умови для перетворення сусла (заграв малини з водою) в ароматне домашнє вино з заграв малини, перетертої з цукром.

Етап 3: Завершальний

Коли процес бродіння піде на спад, ви відразу це помітите. Рукавичка, яка зберігала вертикальне положення через газу, що виділяється, валиться.

Якщо ж ви вирішили використовувати для вашого домашнього вина з заграв малини систему гідрозатвори, то ви зверніть увагу, що бульбашки газу більше не виділяються.

Як зробити гідрозатвор для домашнього вина малини

Це означає, що прийшов час ретельно профільтрувати наше майбутнє вино, додати ще склянку цукру і залишити вино дозрівати. Цей процес займає близько трьох місяців.

Тепер ваше малинове вино з заграв малини можна обережно перелити в пляшки (краще скористатися шлангом). Дуже важливо, щоб осад, який з’явиться на дні ємності, де буде дозрівати ваше вино, не потрапив в пляшки: це може надати вину небажану гіркоту.

Як приготувати вино з заграв малинового компоту

Тепер, коли ви знаєте, як зробити вино з заграв малини, вам не прийде в голову викинути почало бродити варення або компот. Все це цілком може стати основою для приголомшливого домашнього вина, яке не тільки ні в чому не поступається купленому в магазині, але і, крім того, не містить ніяких сумнівних інгредієнтів.

Вино з заграв малинового компоту готується за такою ж технологією. Але оскільки компот менш солодкий, то цукру в процесі приготування буде потрібно трохи більше.

Вино з заграв малини в домашніх умовах - класичний рецепт

Отже, якщо у вас забродила малина з цукром, то ви вже знаєте, як зробити чудове домашнє вино. Таку ж технологію можна використовувати і для інших ароматних ягід і плодів.

Смачного!