Як зробити вино з варення полуниці

Вино з полуничного варення в домашніх умовах
У льохах багатьох господарів до нового ягідного сезону залишається деяка кількість закруток, які зіпсувалися або не прийшли до столу.

Не варто гарячкувати, відправляючи продукт в сміття – краще вибрати один сорт ягідної солодощі і зробити з неї вино – з полуничного варення в домашніх умовах, наприклад. Хмільний напій з цих ягід виходить неміцним, всього 10-12 градусів, але, при цьому, настільки ароматним і смачним, що втриматися просто неможливо.

Яке варення з полуниці підійде для вина?

У доброї господині все йде в справу: свіжі домашні закрутки – в пироги, а вже неабияк постояли – в компоти і на вино. Знаючи секрети домашнього виноробства, відмінне десертне або кріплене вино можна зробити з заграв варення полуниці. Навіть часу на його приготування знадобиться менше, ніж зазвичай, адже процес бродіння вже почався.

Як зробити вино з варення полуниці

Якщо солодкої полуничною закрутки кілька років, з неї теж вийде смачний хмільний напій з ароматом улюблених ягід. А ось якщо вирішили спробувати зробити вино з запліснявілого варення з полуниці, то краще залишити цю затію. Цвіль небезпечна для здоров’я!

До того ж, напій, при наявності в ньому навіть незначної кількості цвілевих суперечка, буде «хворіти» і давати неприємну гірчинку.

А тепер ми поговоримо про те, як приготувати смачне домашнє вино з заграв полуничного варення.

Домашнє вино з полуничного варення: класичний рецепт

Домашнє вино з полуничного варення - класичний рецепт

Складові

  • Заграло або старе варення – 1,5 л + –
  • Вода очищена – 1,5 л + –
  • Цукор (за бажанням) – 1 ст. + –
  • Ізюм (немитий) – 1 ст.л. + –

Як зробити смачне вино з полуничного варення в домашніх умовах

Щоб улюблений хмільний напій вийшов смачним і довго зберігався, винна тара (або інша використовувана посуд) повинна бути стерильною і сухий.

  1. Спочатку подогреем воду до кімнатної температури і перемішати її з варенням в зручній ємності з широким горлом.
  2. Додавши в отримане сусло родзинки (мити або парити його не можна!), Пробуємо його на смак. Цукор додаємо тільки в тому випадку, якщо винна основа вийде несолодкої. Стакан цукру на таку кількість варення – максимальна кількість. На цьому етапі вносимо, в разі потреби, тільки 50 г підсолоджувача.
  3. Змішавши все, одягаємо на ємність рукавичку, продірявлену на одному з пальців (через дірку виходитимуть бродильні гази) і відправляємо бутель в тепло (20-29 ° С).
  4. Через чотири дні знімаємо рукавичку, зливаємо з допомогою тонкої чистої трубки трохи соку, розчиняємо в ньому ще 50-70 г цукру, виливаємо рідину назад.
  5. Знову надягаємо рукавичку (можна використовувати промисловий гідрозатвор) і відправляємо бутель в тепло ще на 4-5 днів.
  6. Третю порцію цукру, при необхідності (визначаємо це, пробуючи брагу), вносимо, через чергові 4 дня, і знову відправляємо ємність в тепло.
  7. Загальний час бродіння, при періодичному помішуванні сусла, – 25-55 днів:

Довше бродити домашньому вину з полуничного варення можна, оскільки від цього воно почне гірчити. Якщо рукавичка все також надута, як і в перший день бродіння, – переливаємо напій в іншу чисту ємність.

Залишивши в попередньої ємності ягідний макуха, надягаємо рукавичку – і нехай вино доброджує.

Як приготувати вино з полуничного варення: поради до рецептом

  1. Як тільки рукавичка опаде (гідрозатвор в цьому випадку перестане пузиритися), напій обережно зливаємо з осаду в інший бутель.
  2. Якщо вино недостатньо солодке, то на цьому етапі все ще можна додати трохи цукру. В цьому випадку, напій потрібно буде відправити на додаткове зброджування і дочекатися завершення процесу.
  3. Отфильтровав вино через кілька шарів марлі, розливаємо його в чисті порційні пляшки, заповнюючи їх доверху, закупорюють щільно і на цей раз поміщаємо в прохолоду (температура – +10 оС) на кілька місяців.

В процесі дозрівання, домашнє вино, отримане з зіпсованого полуничного варення, буде давати осад, з періодичністю – приблизно раз на місяць. З нього вино потрібно зливати в чисті пляшки, шляхом переливання через трубочку, і знову щільно закупорювати.

Як приготувати вино з полуничного варення: поради до рецептом

  • Брати тару для бродіння потрібно з таким розрахунком, щоб після змішання всіх інгредієнтів вона на 1/3 свого об’єму залишилася незаповненою.
  • Бродильно ємність найкраще помістити в широку плоску посудину – якщо раптом бродіння буде занадто бурхливим, то піна виявиться в ній, а не на підлозі.
  • Можна закріпити домашнє полуничне вино горілкою, додавши її в кількості – 2-10% від загального обсягу вина. Кріплений домашній напій можна зберігати довго, але його смак вже не буде таким м’яким, як природний продукт.

Рецепт домашнього вина з полуничного варення без цукру

Складові

  • Густе варення з полуниці – 3 л;
  • Вода очищена – 5 л;
  • Ізюм – 50 г.

Як зробити домашнє вино з полуничного варення своїми руками

  • Закип’ятити воду, охолоджуємо до кімнатної температури, з’єднуємо з варенням, додаємо ізюм (не мити його!), Перемішуємо, накриваємо горлечко чистою марлею, складеною в кілька шарів.
  • Ємність з суслом відправляємо в тепло на 10 днів – до цього часу бродіння має завершитися.
  • Потім потрібно видалити з банки ягідні залишки (процідивши брагу в чисту ємність), надіти на неї рукавичку і знову відправити в тепло, але на цей раз – на більш тривалий термін, до закінчення бродіння (в середньому на місяць).

Показник того, що вино майже готове – це те, що рукавичка більше не надувається, на дні ємності з’явився осад, а сама винна рідина стала більш прозорою.

  • Зціджуємо вино з осаду, розливаємо в чисті порційні пляшки, щільно закупорюють і так само, як в першому випадку, відправляємо на дозрівання.

Як зробити домашнє вино з полуничного варення своїми руками

Банки з застарілі солодкими закрутками, до яких черга так і не дійшла, – цінна сировина для подальшої переробки. Дізнавшись, як можна своїми руками зробити вино з заграв полуничного варення в домашніх умовах, залишилося тільки застосувати отримані знання на практиці.

Для того, щоб отримати ароматний хмільний напій, зовсім необов’язково запасатися виноградом, як ви вже зрозуміли, зійдуть будь-які ягоди (не тільки полуниця), в тому числі і у вигляді варення.