Як зробити вдома морозиво фруктовий лід

Морозиво фруктовий лід
Сьогодні ми розповімо, як вгамувати спрагу влітку, а взимку насолодитися десертом без шкоди для фігури, але з користю для організму. Для цього нам потрібно приготувати морозиво фруктовий лід в домашніх умовах – дуже просте, але при цьому таке ж смачне! У нашій статті ви знайдете перевірені рецепти від господинь, які люблять балувати свою родину оригінальними ласощами з натуральних інгредієнтів.

Щоб навчитися робити смачне морозиво фруктовий лід в домашніх умовах, приготуємо його, для початку, по найпростішому рецептом.

Фруктовий лід з яблук і динь

Як зробити вдома морозиво фруктовий лід

Складові

  • Яблука – 500 г + –
  • Диня – 500 г + –
  • Цукор-пісок білий – за смаком + –
  • Пластикові стаканчики об’ємом 100 мл – 5-7 шт. + –
  • Дерев’яні палички – по числу порцій + –
  • Фольга харчова – + –

Приготування домашнього фруктового льоду

  1. Миємо й нарізаємо фрукти на дольки – нам потрібно віджати сік. Зробити це краще на соковижималці, щоб отримати мінімум відходів. І яблука, і дині подрібнюємо одночасно і змішуємо, щоб смак вийшов ніжним і солодким. При необхідності, в залежності від солодощі фруктів, додаємо цукор або трохи сиропу до смаку.
  2. Готовий сік наливаємо в стаканчики, зверху для кожної порції формуємо кришечку з фольги і всередину поміщаємо паличку. Завдяки кришці вона не буде бовтатися.
  3. Ставимо сік в морозилку, і через пару годин вже можна насолоджуватися чудовим фруктовим льодом!

Звичайно, робити таке соковите морозиво добре з будь-яких фруктів або ягід. Особливо добре поєднуються між собою кавун і диня, полуниця і банан, яблука і груші. Змішуємо їх разом або наливаємо шарами – кому що більше подобається.

Щоб морозиво фруктові лід в домашніх умовах вийшло з красивим поділом на шари, потрібно налити скляночку до половини одним видом соку, почекати годину-півтора і заповнити його вже до кінця іншим. Так ми отримаємо не тільки корисне і смачне, але і дуже красиве ласощі!

Цей рецепт зовсім нескладний і єдина проблема може виникнути з виготовленням соку. Як бути, якщо соковижималки під рукою немає, а побалувати себе соковитою вкусняшки хочеться?

Тоді приготуємо домашнє морозиво фруктовий лід з пюре, а не з соку. За консистенцією воно вийде навіть ніжніше.

Лід з фруктового пюре

Нам знадобиться 3 плоди ківі і 2 банана або 200 г полуниці і 200 г малини – суть в тому, щоб поєднувати солодкі смаки і кислуваті. Також добре будуть відчуватися разом диня і зливу, яблука і кавун.

Морозиво Фруктовий лід в домашніх умовах - класичний рецепт

  • Пюре з фруктів і ягід робимо в блендері. Для цього видаляємо шкірку і насіння.
  • Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, нічого не кип’ятимо і не прогреваем. При необхідності протираємо пюре через сито – особливо це стосується малини і полуниці, а потім розкладаємо до половини в маленькі стаканчики.
  • Ставимо їх в морозилку на 30 хвилин, щоб пюре трохи підмерзло. Потім встромляємо палички і робимо наступний шар. Прибираємо вже години на два.

Як бачите, приготувати в домашніх умовах морозиво фруктовий лід зовсім нескладно! Головне не боятися експериментів.

Що ще потрібно знати про приготування фруктового льоду будинку

  • прикраса

Якщо хочете, щоб десерт був не просто оригінальним і корисним, а й ще і красивим, його варто прикрасити ягідками і скибочками фруктів, уклавши їх всередину стаканчика, поки сік зовсім рідкий.

Особливо ефектно виглядають скибочки ківі і ягідки малини і полуниці.

  • зручність

Щоб лід легко витягувався з форми, його можна на пару секунд помістити в гарячу воду. Не варто переживати, що він підтане – навпаки, в такому вигляді він буде ще смачніше!

  • простота

Якщо зовсім немає можливості приготувати пюре самостійно, можна купити його в магазині у відділі дитячого харчування – воно буде не гірше свіжоприготованого. Підбираємо смаки, як описувалося вище.

Тепер ви знаєте, як зробити морозиво фруктовий лід в домашніх умовах, щоб воно порадувало не тільки вас, але і домочадців і гостей! Спробуйте здивувати їх таким незвичайним десертом в жаркий день – побачите, все ще будуть просити рецепт!