Як зробити смачний салат мімоза з сьомгою

Салат мімоза з сьомгою
C чим тільки не готують цю відому закуску: і з сайра, і зі скумбрією, і з тунцем, і навіть зі шпротами – чого тільки не придумають господині! Але сьогодні у нас на порядку денному ще більш цікавий варіант – салат мімоза з сьомгою, який вразить своїм ніжним смаком навіть найдосвідченіших гурманів. Слабосолона червона рибка дивно гармонійно поєднується з класичними інгредієнтами, так що в результаті ми отримуємо справжній кулінарний шедевр.

Салат «Мімоза» з слабосоленої сьомгою: рецепт простий

Як приготувати салат мімоза з сьомгою - класичний рецепт

Складові

  • Сьомга слабосолона – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Майонез – за смаком + –

Як приготувати вишукану мімозу зі слабосоленої сьомгою покроково

У даній варіації легкої закуски немає абсолютно нічого зайвого. Крохмалистий картопля ми додавати не будемо, варену моркву теж.

В результаті отримаємо дуже ніжний, простий і в той же час вишуканий салат, який стане гідною прикрасою столу на сімейному святі.

  • За традицією прибираємо вершкове масло в морозилку, щоб потім нам було легко натерти його на тертці.
  • Оскільки варити ми будемо один-єдиний інгредієнт, то з нього і почнемо, мова, як ви розумієте, йде про яйця.

Їх ми варимо круто, для цього достатньо десяти хвилин після закипання води.

  • Коли яйця охолонуть, чистимо їх від шкарлупок і натираємо на дрібній тертці жовтки окремо від білків.
  • Лук подрібнюємо.
  • Рибку слабкою солі теж ріжемо на дрібні шматочки.
  • Твердий сир тремо на тертці. На дрібній або середній – на ваш вибір.
  • А тепер укладаємо нашу апетитну рибну закуску шарами: на самий низ УБМБФОЙЛБ у нас йдуть білки, за ними – сир, далі – половина риби, яку ми смажена майонезом.
  • Четвертий шар – це цибуля, а п’ятий – вершкове масло, яке ми дістаємо з морозилки і натираємо на тертці прямо в салатник.
  • Тепер прийшла черга другої половини сьомги – її ми кладемо зверху на масло, після чого промазуємо майонезом.

Як зробити смачний салат мімоза з сьомгою

  • Завершуємо салатик, як і практично у всіх рецептах мімози, жовтеньким шаром з тертих яєчних жовтків.
  • Наполягаємо листкову закуску з сьомгою в холодильнику кілька годин, після чого тішимо нею наших гостей.

Салат «Мімоза» з сьомгою і лососевою ікрою: особливий рецепт

Ця варіація салату займе трохи більше часу, ніж попередня, але і результат буде вражаючим. Ситний і ніжний, яскравий і смачний, пікантний і незвичайний – це далеко не все визначення, які можна застосувати до даної закуски – чудовою мімози з сьомгою. Але навіщо слова? Давайте займемося справою!

Складові

  • Сьомга слабкою солі – 200 г;
  • Картопля – 2 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Ікра лосося – 20 г;
  • Майонез легкий – за смаком.

Салат «Мімоза» з сьомгою і лососевою ікрою - особливий рецепт

Приготування пікантного салату мімоза з сьомгою і ікрою лосося

  • Спочатку ми відварюємо моркву, картоплю і яйця.
  • Картопля з морквою чистимо від шкірки, а потім натираємо на дрібній тертці окремо.
  • На такий же тертці трьом і яйця, попередньо їх охолодивши. Але не забуваємо, що головна фішка мімози – це окремі шари з білків і жовтків, тому натираємо частини яєць в різні тарілочки.
  • Уникне долі натирання тільки зелена цибулька – його ми просто подрібнити гострим ножем.
  • Слабосоленую сьомгу ріжемо дрібними шматочками.
  • А тепер найцікавіше: салат ми будемо укладати подвійними шарами, тому він вийде вище, ніж звичайна мімоза. Для цього нам знадобиться невеликий по діаметру, але досить глибокий салатник.

Маленький діаметр потрібен спеціально для того, щоб усіх інгредієнтів вистачило на створення двох шарів.

  • Отже, починаємо формування чудесного салату з сьомгою: на дно кладемо шар з половини картоплі, потім – з половини моркви, зверху – з половини зеленої цибулі. Цибулевий шар змащуємо майонезом.
  • Тепер беремо половину білків і вкладаємо їх на майонез, слідом відправляємо ½ частина рибки. На рибку формуємо шар з жовтків (їх беремо теж лише половину) і знову промазуємо майонезом.
  • А тепер повторюємо шари в тому ж порядку з решти інгредієнтів: картопля, морква, зелена цибуля, білки, риба, жовтки. Але на цей раз промазуємо майонезом зверху тільки цибульний шар, а жовтковий не чіпаємо, щоб на мімози залишилася красива жовта «шапочка».

Приготування пікантного салату мімоза з сьомгою і ікрою лосося

  • Готовий салат прикрашаємо ікрою лосося і відправляємо нашу красу в холодильник на пару-трійку годин.

Такий салат мімоза з сьомгою слабосоленої завжди викликає справжнє захоплення у гостей і домочадців, адже спочатку вони не знають, що під традиційним видом закуски приховуються не консерви, а ніжна червона рибка.