Як зробити шинку з курки в ветчінніце

kurinaya-vetchina-v-vetchinnice
Зробити смачну і корисну ковбаску з м’яса птиці можна і вдома – досить знати правильний рецепт і мати під рукою все необхідне. Куряча шинка в ветчінніце – це саме те блюдо, яке стане хітом вашого святкового столу і прикрасою буденного обіду. Ми розберемо, як правильно готувати таке домашнє частування, які продукти для нього потрібні і як поводитися з сучасною металевої помічницею для варіння ковбаси.

Що можна покласти в домашню шинку з курячого м’яса

На західних теренах куряче м’ясо в ветчінніце нерідко приправляють шматочками каперсів – виходить незвичайно і смачно, а ще це відмінний варіант для тих сімей, де вже втомилися від звичайної курячої ковбаси.

Ще один улюблений рецепт багатьох закордонних господинь – куряча шинка з ароматними травами, причому трав кладуть дуже багато і використовують як свіжі, так і сушені їх види. Для різноманітності і розширення гастрономічного досвіду можна додати в дієтичну шинку навіть листя м’яти або меліси!

Чим можна доповнити шинку з курячого м'яса

Якщо для вас зовнішній вигляд страви не менш важливий, ніж його смак, то зверніть увагу на рецепт з використанням кунжутного насіння і базиліка: всередину ветчінніци укладаємо шарами травичку, приблизно через кожен сантиметр м’яса, добре утрамбовуючи зверху, а вже готовий продукт обвалюють в насінні білого кунжуту. Також його можна додати і до самого м’яса.

Домашня шинка з індички і курки в ветчінніце

В цьому варіанті ми пропонуємо зробити справжню святкову шинку в красивій золотистої глазурі, як на картинках з кулінарних книг.

Як приготувати шинку з курячого м'яса в ветчінніце

Складові

  • Куряче м’ясо – 400 г;
  • М’ясо індички – 400 г;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Мускатний горіх – 2-3 пучку;
  • Коріандр – щіпка;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Перець чорний (краще мелений) – 1 щіпка;
  • Мед – 2-3 ст.л .;
  • Цукор – 2 ст.л.

Як зробити домашню шинку з м’яса птиці в духовці, покроковий рецепт

  1. Нарізаємо м’ясо курочки і індички невеликими, але і не дрібними шматочками. Можна використовувати і жирні частини тушки (якщо, звичайно, ви не збираєтеся запікати дієтичну шинку).
  2. Всипаємо до м’яса спеції – коріандр, мускатний горіх, сіль, перець. Тиснемо часник, пропускаючи його через прес і також додаємо до м’яса. Гарненько перемішуємо куряче філе.
  3. Можна додати і трохи рослинного масла, не більше однієї столової ложки. Досвідчені кулінари стверджують, що так шинка в ветчінніце вийде краще. Однак цей пункт залишається на розсуд господинь.
  4. Ми залишаємо курку і м’ясо індички при кімнатній температурі на 20-30 хвилинок, щоб м’ясо увібрало в себе аромати спецій і встигло промаринуватися.
  5. Вогнетривку плівку або рукав з целофану опускаємо всередину нашої металевої помічниці: засовуємо його до самого низу, встановивши ветчінніцу вертикально, а краю пакета виводимо назовні, щоб потім їх було зручно зв’язати і скріпити.
  6. Опускаємо всередину ветчінніци наше мяско, гарненько утрамбовувавши його. Врахуйте, що для успішного запікання шинки необхідно повністю позбутися від пухирців повітря всередині, для цього як слід спресуйте м’ясо всередині.
  7. Щільно закручуємо пакет зовні, переконавшись в тому, що він не розв’яжеться в процесі приготування.
  8. Починаємо випікати наше блюдо. Насамперед, встановлюємо мінімальну температуру в духовій шафі і ставимо на одну з середніх полиць миску з вогнетривкого матеріалу, наповнену водою.
  9. У неї відправляємо і нашу домашню ковбаску в ветчінніце. Засікаємо близько години і чекаємо, коли ветчінка з птиці гарненько пропечеться.
  10. Готову шинку відправляємо прямо з духовки (разом з рукавом) в крижану воду на півгодини.
  11. Після цього розпаковуємо ковбасу, витягуючи її з ветчінніци і вийнявши з целофану. Знову включаємо духовку, але на цей раз обираємо середній температурний режим (160-170 градусів).
  12. Обмащуємо нашу курячо-індиче шинку сумішшю з цукру і меду, щоб отримати карамельну глазур, кладемо на деко або поміщаємо в форму для випічки з невисокими бортами і прибираємо в духовку на 10-15 хвилинок.

Таке блюдо виходить на рідкість апетитним і красивим і неодмінно порадує і вас, і ваших гостей!

Шинка з курки в ветчінніце в мультиварці

Рецепт курячої шинки в мультиварці

Складові

  • Куряче м’ясо – 800-900 г + –
  • Прянощі і спеції – за смаком + –
  • Часник – 1-2 зубки + –
  • Сіль – за смаком + –

Як готувати курячу шинку в мультиварці в ветчінніце

  1. Курочку рубаємо на середні шматочки, після чого обвалюють їх в своїх улюблених спеціях. Найкраще до м’яса птиці підходить мускатний горіх, кардамон, імбир, гірчиця, солодка паприка. Також не забуваємо посолити блюдо.
  2. Потім видавлюємо в миску пару зубчиків часнику, щоб зробити шинку більш насиченим за смаком і кілька пікантні. Перемішуємо м’ясо і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин, щоб воно промаринувалося.
  3. Після півгодини встановлюємо на столі ветчінніцу, укладаючи її вертикально – отворами вниз і вгору відповідно. Опускаємо всередину рукав для запікання, виводимо його кінці наверх, щоб потім скріпити їх.
  4. Опускаємо промаринуватися курочку в ветчінніцу, одночасно гарненько утрамбовуючи його, щоб домашня шинка вийшла соковитою і щільною, як магазинна.
  5. Надійно зав’язуємо целофановий пакет, обмотавши його мотузкою або просто зв’язавши в кілька вузлів краю.
  6. У чашу мультиварки наливаємо холодну воду – стільки, щоб вистачило на варіння шинки і м’ясна ковбаса була покрита нею.
  7. Вибираємо режим «Гасіння» і ставимо таймер на 60 хвилин.
  8. Потім ставимо «Підігрів» ще на 10-20 хвилин.
  9. Витягуємо ветчінніцу з мультиварки і тут же занурюємо її в холодну воду на 20-30 хвилин.

Виймаємо курячу шинку з ветчінніци, нарізаємо і подаємо до столу.