Рецепт смачного пирога, який швидко готується і не вимагає екзотичних інгредієнтів, хоч раз буває необхідний кожній господині.
І такий рецепт ми сьогодні для вас підготували – шарлотка з замороженої вишнею, ця випічка виявиться прекрасним вибором, які надають кухареві великий простір для фантазії. Цей бюджетний десерт з вельми цікавим смаком можна успішно випікати і в духовці, і в мультиварці.
Шарлотка із замороженою вишнею: класичний рецепт
Оскільки свіжа вишня далеко не завжди знаходиться під рукою (особливо важко її добути навесні і зимою), то її в рецепті приготування шарлотки можна замінити замороженими ягодами.
З такою начинкою домашня шарлотка не втратить свої особливі смакові якості, тому сміливо готуйте її не тільки в сезон достигання вишні, але і в холодну пору року.
Складові
- Яйце – 3-4 шт .;
- Цукор – 1 стакан (190-200 г) + 1 столова ложка, щоб посипати вишню;
- Борошно – 1 склянка (140-150 г);
- Ванільний цукор – 1/2 пакетика;
- Вишня в розморожених вигляді – 300 г (заморожений продукт може важити трохи більше);
- Крохмаль – 1 ст.л .;
- Вершкове масло (невелика кількість для змащування форми).
Як спекти шарлотку з замороженої вишні в духовці
Замішуємо тісто на домашній пиріг
- Розбиваємо яйця і відділяємо білки від жовтків.
- Збиваємо білки до набуття ними густої піни.
- До збитим білкам додаємо цукор, збиваємо все разом.
- Збиваємо жовтки, поки вони не придбають максимально однорідну білу структуру.
- Додаємо збиті жовтки до суміші цукру з білком, після чого всі ці інгредієнти знову збиваємо.
- Борошно і ванілін додаються поступово, ці продукти втручаються в наявну масу і збиваються разом з основними компонентами, поки з них не вийде однорідна тестова маса.
Готуємо вишню до приготування
- Розморожуємо вишню і звільняємо продукт від утворився соку.
- Обсипаємо размороженную вишню спочатку крохмалем, а після – цукром.
Випікаємо шарлотку з вишнею (замороженої) в духовій шафі
- Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, після чого викладаємо в форму пергаментний папір.
- Тісто розміщуємо на дні форми максимально рівномірним шаром.
- Зверху на тісто таким же рівним шаром укладаємо, позбавлені додаткової вологи, вишневі ягоди.
- У розігріту до 180-200˚С духовку на 30-35 хвилин ставимо шарлотку.
Готовий десерт повинен охолонути. Після того, як пиріг дістанемо з форми, його необхідно трохи остудити, поки пиріг не стане трохи теплим. Після – подаємо негорячий десерт разом з чаєм до столу.
Читайте ще схожі записи:
Робимо кефірну яблучну шарлотку
Рецепт шарлотки в мультиварці
Приготування вишневої шарлотки в мультиварці
Складові
- Цукор – 150 г + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Вишня – 200 г + –
- Маргарин – 50 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Випічка шарлотки з замороженої вишнею в мультиварці
Шарлотка з вишнею в мультиварці готується по трохи видозміненим рецептом, але не поступається за смаковими характеристиками, приготовленого в духовці аналогу. Такий рецепт підійде зайнятим людям, які зможуть створити смачна страва без зайвого клопоту.
Також можна залишити тісто в мультиварці, і при цьому спокійно робити іншу роботу, не відволікаючись на постійну перевірку його готовності. Словом, це дуже зручний і швидкий рецепт для тих, хто любить смачно поїсти, але не любить готувати.
- Просіваємо борошно максимально ретельно.
- Розбиваємо яйця в окрему посудину, не відділяємо жовтки від білків.
- Перемішуємо яйця і цукор, збиваємо цю масу до придбання нею пишної однорідної структури.
- Додаємо до суміші цукру і яєць борошно, перемішуємо.
- Розтоплюємо маргарин і масло, після чого додаємо їх до збитою масою.
- Розморожуємо вишні і позбавляємо їх від зайвої рідини.
- Додаємо в утворену масу вишні, і намагаємося акуратно підмішати їх таким чином, щоб ягоди розподілилися по тесту рівномірно.
- Додаємо розпушувач і дрібку солі, всю масу знову трохи перемішуємо.
- Викладаємо тісто в чашу.
- Готуємо десерт в мультиварці 60 хвилин в режимі «Випічка».
Готову шарлотку можна покрити шаром цукрової пудри або згущеного молока, в залежності від уподобань кухаря. Також надати вишневої випічці нових смакових характеристик можна з допомогою фруктів: банани, полуниця, яблука, смородина.
Використовуючи ці продукти, можна навіть створити для шарлотки цікавий і оригінальний декор. Фантазуйте – і ваші труди не пройдуть даром.
Смачного!