Як зробити шарлотку з мороженої вишнею

Шарлотка із замороженою вишнею
Рецепт смачного пирога, який швидко готується і не вимагає екзотичних інгредієнтів, хоч раз буває необхідний кожній господині.

І такий рецепт ми сьогодні для вас підготували – шарлотка з замороженої вишнею, ця випічка виявиться прекрасним вибором, які надають кухареві великий простір для фантазії. Цей бюджетний десерт з вельми цікавим смаком можна успішно випікати і в духовці, і в мультиварці.

Шарлотка із замороженою вишнею: класичний рецепт

Оскільки свіжа вишня далеко не завжди знаходиться під рукою (особливо важко її добути навесні і зимою), то її в рецепті приготування шарлотки можна замінити замороженими ягодами.

З такою начинкою домашня шарлотка не втратить свої особливі смакові якості, тому сміливо готуйте її не тільки в сезон достигання вишні, але і в холодну пору року.

Складові

  • Яйце – 3-4 шт .;
  • Цукор – 1 стакан (190-200 г) + 1 столова ложка, щоб посипати вишню;
  • Борошно – 1 склянка (140-150 г);
  • Ванільний цукор – 1/2 пакетика;
  • Вишня в розморожених вигляді – 300 г (заморожений продукт може важити трохи більше);
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Вершкове масло (невелика кількість для змащування форми).

Шарлотка із замороженою вишнею - класичний рецепт

Як спекти шарлотку з замороженої вишні в духовці

Замішуємо тісто на домашній пиріг

  • Розбиваємо яйця і відділяємо білки від жовтків.
  • Збиваємо білки до набуття ними густої піни.
  • До збитим білкам додаємо цукор, збиваємо все разом.
  • Збиваємо жовтки, поки вони не придбають максимально однорідну білу структуру.
  • Додаємо збиті жовтки до суміші цукру з білком, після чого всі ці інгредієнти знову збиваємо.
  • Борошно і ванілін додаються поступово, ці продукти втручаються в наявну масу і збиваються разом з основними компонентами, поки з них не вийде однорідна тестова маса.

Готуємо вишню до приготування

  • Розморожуємо вишню і звільняємо продукт від утворився соку.
  • Обсипаємо размороженную вишню спочатку крохмалем, а після – цукром.

Випікаємо шарлотку з вишнею (замороженої) в духовій шафі

  • Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, після чого викладаємо в форму пергаментний папір.
  • Тісто розміщуємо на дні форми максимально рівномірним шаром.

Як зробити шарлотку з мороженої вишнею

  • Зверху на тісто таким же рівним шаром укладаємо, позбавлені додаткової вологи, вишневі ягоди.
  • У розігріту до 180-200˚С духовку на 30-35 хвилин ставимо шарлотку.

Готовий десерт повинен охолонути. Після того, як пиріг дістанемо з форми, його необхідно трохи остудити, поки пиріг не стане трохи теплим. Після – подаємо негорячий десерт разом з чаєм до столу.

Читайте ще схожі записи:


Робимо кефірну яблучну шарлотку
Рецепт шарлотки в мультиварці

Приготування вишневої шарлотки в мультиварці

Приготування вишневої шарлотки в мультиварці

Складові

  • Цукор – 150 г + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Вишня – 200 г + –
  • Маргарин – 50 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Випічка шарлотки з замороженої вишнею в мультиварці

Шарлотка з вишнею в мультиварці готується по трохи видозміненим рецептом, але не поступається за смаковими характеристиками, приготовленого в духовці аналогу. Такий рецепт підійде зайнятим людям, які зможуть створити смачна страва без зайвого клопоту.

Також можна залишити тісто в мультиварці, і при цьому спокійно робити іншу роботу, не відволікаючись на постійну перевірку його готовності. Словом, це дуже зручний і швидкий рецепт для тих, хто любить смачно поїсти, але не любить готувати.

  • Просіваємо борошно максимально ретельно.
  • Розбиваємо яйця в окрему посудину, не відділяємо жовтки від білків.
  • Перемішуємо яйця і цукор, збиваємо цю масу до придбання нею пишної однорідної структури.
  • Додаємо до суміші цукру і яєць борошно, перемішуємо.
  • Розтоплюємо маргарин і масло, після чого додаємо їх до збитою масою.
  • Розморожуємо вишні і позбавляємо їх від зайвої рідини.
  • Додаємо в утворену масу вишні, і намагаємося акуратно підмішати їх таким чином, щоб ягоди розподілилися по тесту рівномірно.
  • Додаємо розпушувач і дрібку солі, всю масу знову трохи перемішуємо.
  • Викладаємо тісто в чашу.
  • Готуємо десерт в мультиварці 60 хвилин в режимі «Випічка».

Випічка шарлотки з замороженої вишнею в мультиварці
Готову шарлотку можна покрити шаром цукрової пудри або згущеного молока, в залежності від уподобань кухаря. Також надати вишневої випічці нових смакових характеристик можна з допомогою фруктів: банани, полуниця, яблука, смородина.

Використовуючи ці продукти, можна навіть створити для шарлотки цікавий і оригінальний декор. Фантазуйте – і ваші труди не пройдуть даром.

Смачного!