Як зробити самому вино з бузини будинку

vino-iz-chernoj-buziny-v-domashnix-usloviyax
Для тих, хто любить алкогольні напої, не секрет, що в домашніх умовах можна виготовити досить гідний за смаковими якостями продукт.

Вино із чорної бузини – простий рецепт, який застосовується в домашніх умовах, не залишить байдужим жодного шанувальника продуктів домашнього виноробства. Терпкий смак, оригінальна свіжість і легкість у виготовленні роблять цей напій улюбленцем на домашніх застіллях і святах.

Корисні властивості вина з чорної бузини

Рецепт вина з бузини в домашніх умовах допоможе самостійно виготовити продукт, багатий вітамінами і мінералами. Глюкоза, ефірні масла, органічні кислоти, аскорбінова кислота, рутин – ось мала частина корисних речовин, якими багаті плоди чорної бузини.

Напій відмінно допомагає в боротьбі з цукровим діабетом, відновлює роботу шлунково-кишкового тракту, відновлює функцію нирок, під час лактації збільшує кількість молока.

Як зробити самому вино з бузини будинку

Виготовивши вино з бузини чорної по простому рецептом, ви зможете убезпечити себе від вірусних інфекцій, зміцнити судини, поліпшити стан нервової системи. Бузина багата на антиоксиданти, допомагає виводити з організму токсини, надає тонізуючу дію.

Для приготування вина використовуємо тільки бузину чорного кольору: вона багата на цілющі властивості і має приємний смак.

Бузина з червоними ж плодами містить в собі отруйні речовини і використовується тільки як декоративну рослину.

Смакові якості вина і нюанси приготування

Вино із чорної бузини має багату багаторівневу композицію. З перших нот можна почути характерні сливові ноти, за якими слід легкий смак агрусу. Завершує букет гірчинка, що надає букету вина пікантність і цілісність.

Для виготовлення вина підійдуть тільки стиглі неушкоджені ягоди, адже саме вони зможуть надати напою неповторний терпкий смак.

Збирати врожай потрібно в теплу і не дощову погоду. Це допоможе зберегти на ягодах природний дріжджовий шар, який так необхідний в процесі бродіння вина.

Як зробити вино з чорної бузини: простий рецепт

Вино із чорної бузини в домашніх умовах - простий рецепт

Складові

  • Чорна бузина – 10 кг + –
  • Цукор-пісок білий – 2 кг + –
  • Вода очищена – 6 л + –

Як приготувати вино з чорної бузини

  1. Плоди бузини ретельно перебираємо і промиваємо. За допомогою блендера або м’ясорубки, необхідно подрібнити ягоди до стану кашки.
  2. Отриману суміш потрібно розділити на сік і мезгу. Віджату масу прибираємо на п’ять годин на тепле місце.
  3. Після того, як вона настоялась, зливаємо настій, і з’єднуємо його з соком. В отриману суміш додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
  4. Сусло, яке вийшло, переливаємо в скляну пляшку. Закриваємо щільно пробкою, до якої прикріплено газовідвідна трубка.
  5. Тепер виноматеріалу необхідно настоятися при кімнатній температурі. Опускаємо кінець газовідвідної трубки в банку з водою. Це дозволить спостерігати за процесом бродіння, під час якого будуть виходити бульбашки.
  6. Протягом трьох тижнів цей процес буде затухати, а коли зовсім припиниться, потрібно злити вино в чисту тару за допомогою гумового шланга. Але варто враховувати, що осад не повинен потрапити в ємність. Переливати потрібно повільно і обережно.

Для того, щоб відчути повноту смаку і аромат вина, йому потрібно настоятися. Перемістіть бутель в темне прохолодне місце на три місяці, а після закінчення терміну розлийте по чистим і сухим пляшках.

Термін зберігання домашнього вина з чорної бузини – близько року. Згодом напій починає втрачати свої смакові якості, а тому краще не зберігати його занадто довго.