Щоб здивувати гостей, рідних або близьких незвичайною закускою, не обов’язково вдаватися до складних, витонченим рецептами і продуктам. Приготуємо сьогодні олів’є з сьомгою, адже його смак виходить не менш насиченим, ніж у традиційного салату, але вже точно більше екзотичним! Нижче ви знайдете кілька рецептів цієї незвичайної закуски, склад якої кожен раз можна буде варіювати в залежності від того, які інгредієнти є під рукою.
Визначимося відразу, з якою рибою будемо робити салат: нам знадобиться не більше 500 г слабосоленої сьомги. Її можна засолити самостійно, а можна придбати вже готову в магазині. Головна умова – риба повинна бути м’якою, соковитою і не дуже солоною.
Пам’ятаємо, що чим більше солоний попався нам шматочок, тим меншу його кількість додаємо в салат і не подсаливаем закуску зовсім.
Для тих, хто хоче засолити сьомгу самостійно, пропонуємо кілька рецептів.
- Сьомга солона домашня
- сьомга малосольна
Отже, як же приготувати салат олів’є по новому незвичайному рецептом?
Олів’є з сьомгою і свіжими огірками
Складові
- Картопля – 4 шт. + –
- Картопля – + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця – 4 шт. + –
- Горошок консервований – 1банка + –
- Сьомга слабосолона – 400 г + –
- Огірки свіжі – 2 шт. + –
- Цибуля зелена (за бажанням) – 1/3 пучка + –
- Майонез – 4 ст.л. + –
- Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
Приготування
Для початку, як завжди, займаємося овочами. Відварюємо картопля, морква і яйця. Коли все приготується, зливаємо воду і даємо продуктам охолонути на повітрі. Потім все чистимо і ріжемо овочі дрібними кубиками, а яйця в цьому салаті подрібнюємо виделкою або рубаємо ножем.
У першому випадку вони вийдуть майже непомітними в закусці і лише додадуть смак, у другому будуть добре почуватися. Враховуємо це при виборі способу нарізки.
- Горошок відкриваємо, і слив рідина викладаємо до овочів і яєць. Рибу ріжемо спочатку тонкими скибочками, потім кубиками.
- Огірки миємо, висушуємо рушником і, якщо шкірка не гірчить, нарізаємо кубиками. Якщо ж є сторонній присмак, краще зняти її ножем, щоб не зіпсувати салат.
- Зелену цибулю моєму, промаківаем насухо і шаткуємо на дошці або використовуємо кулінарні ножиці.
- Готовий олів’є заправляємо майонезом, зовсім небагато присаливаем, додаємо чорний перець і добре перемішуємо.
Подавати такий розкішний салат можна в салатниці або відразу розкласти на порції за допомогою спеціальних форм – вони зроблять подачу ще більш ефектною.
Прикрашаємо олів’є скибочками сьомги і гілочками свіжої зелені.
Такий олів’є з сьомгою і свіжими огірками виходить надзвичайно смачним, апетитним, але, в той же час, незвичайним. Огірки надають йому соковитість і прекрасно поєднуються з червоною рибою. Подаємо салат охолодженим.
Якщо ж хочеться спробувати щось дійсно розкішне, рекомендуємо приготувати салат за наступним рецептом.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити олів’є з м’ясом
Як робити олів’є з мовою
Салат олів’є без майонез калорійність
Олів’є з сьомгою і червоною ікрою
Закуска, приготована за цим рецептом, здивує і гостей, і домочадців!
- Для його приготування відварюємо 2 яйця, 3 картоплини і 1 невелику моркву. Все зливаємо, охолоджуємо і чистимо і все дрібно рубаємо.
- У салатницю додаємо порізану на кубики сьомгу – 150-200г.
- У цей салат особливо добре додати корнішони або, якщо їх не знайшлося, звичайні мариновані огірки. Так як в складі досить багато солоних інгредієнтів, кладемо їх зовсім трохи – близько 2-3 ст.л. в подрібненому вигляді.
- Викладаємо зелений горошок (1 банку без рідини), заправляємо готовий салат майонезом, перчимо і, не солячи, викладаємо ½ баночки червоної ікри.
- Перемішуємо ще раз, і лише потім пробуємо на сіль. Навряд чи вона знадобиться.
Цей салат також буде гарний і зі свіжим огірком. Особливо його оцінять всі любителі японських ролів, так як схожі поєднання нагадають їх смак.
Олів’є з сьомгою та авокадо
Ну, а якщо серед гостей намічаються вегетаріанці або на дворі стоїть пост, салат легко перетворити в зручне для всіх і надзвичайно смачне блюдо.
Для цього досить замінити яйця в складі на авокадо. Цей плід з м’яким ситним смаком володіє здатністю підлаштовуватися під навколишні інгредієнти, тому в складі буде майже не помітний.
Наша основна задача лише вибрати правильний плід.
Як вибрати авокадо
Авокадо повинен бути м’яким на дотик, але досить пружним. Занадто податлива шкірка, швидше за все, приховує перестиглий плід – в салаті він буде виглядати негарно. А під жорсткої авокадо точно не дозрів і матиме трав’янистий присмак.
Готуємо інші інгредієнти, як зазвичай, а в кінці додаємо авокадо. Краще покришити його вже після того, як салат буде повністю перемішаний. Так ніжну м’якоть не буде давитися і збереже форму.
- На вказане в першому рецепті кількість інгредієнтів нам буде потрібно 1 плід.
- Горошок можна додавати, а можна замінити його кукурудзою або оливками. Їх додаємо 8-10 шт., Акуратно нарізавши кружечками.
- Заправляємо майонезом, пісним або звичайним, і добре охолоджуємо.
Як бачите, нічого складного в приготуванні такої незвичайної і дійсно апетитною закуски немає нічого складного! Спробуйте зробити олів’є з сьомгою, додаючи до складу червону ікру, огірки або інші інгредієнти і побачите, в якому захваті будуть гості і домочадці!